N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%)

Slutsåld

97 kr

Greenbalance Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%) (Artemisia vulgaris)

Även känd som: Mugwort Oil, Common Wormwood Essential Oil, Artemisia Vulgaris Oil, Wormwood Oil

Vår ekologiskt framställda eteriska olja av Malört är ångdestillerad från blad och blommande toppar av den fleråriga Artemisia vulgarisshrubben, som odlas i Egypten. Med sin kamforartade, örtliknande, bitterljuva doft med mjuka gröna undertoner har malörtsolja använts sedan urminnes tider för att hjälpa till vid matsmältningsproblem, få igång menstruationen igen, lugna epilepsi och kramper och behandla psykiska störningar som depression och ångest.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 046 Kategori:

Det finns omkring 300 arter i Artemisia-släktet som växer vilt i de nordliga tempererade områdena, Sydafrika och Sydamerika. Artemisias är också populära som prydnadsväxter och vissa arter är populära i blomsterarrangemang på grund av sina friskt doftande blad. Många Artemisia-arter har använts inom folkmedicinen för tarmsjukdomar, som antiseptiska medel och mot diabetes.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Malörtsolja har genom tiderna använts för att lindra inflammation och smärta, menstruationsbesvär och för att behandla parasiter. Denna eteriska olja har sväljande, magstimulerande, emenagogiska och antiinflammatoriska egenskaper. Eterisk olja av malört sägs också ha avslappnande och lugnande effekter på nervsystemet och hjärnan som hjälper till att lugna hysteriska och epileptiska anfall.

Emotionellt och energimässigt lugnar och uppmuntrar eterisk olja av malört. Den är också känd för sina upplyftande och orosreducerande egenskaper och ger munterhet och positivitet till dem som kämpar med situationell depression eller ångest, vilket gör den idealisk som en övergripande humörhöjare och avslappnande medel.

Ingredienser

Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%) - Denna produkt innehåller endast ren Malörts olja.

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Mer information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB046

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Malört Olja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras.