N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Lavendel (Hel)

Finns i lager

Från: 59 kr47 kr

Greenbalance Ekologisk Torkad Lavendel (Hel) (Lavandula angustifolia)

Även känd som: Lavandula officinalis, True lavender, English lavender

Lavandula angustifolia är en blommande växt i familjen Lamiaceae (mynta) som är hemmahörande i Medelhavsområdet och är allmänt känd som lavendel. Det är en starkt doftande buske som blir 1-2 meter hög med rosa-lila blommor i toppen av smala, bladlösa stjälkar.

Lavendel har länge varit uppskattad över hela världen för sin doft. Blommorna (och oljan) används i parfym och tvål, torkas i potpourri och används som en kulinarisk ört, både i salt och i desserter och konfekt.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 028 Kategori:

Lavendel används ofta för en mängd olika lugnande, helande och avslappnande behandlingar. Forskning tyder på att lavendel kan hjälpa till att behandla inflammation och reparera skadad hud och kan även ge viss lindring vid menstruationskramper.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Det kanske mest populära användningsområdet för lavendelns lugnande doft är att främja bättre sömnkvalitet. Det finns också studier som tyder på att vissa av de kemiska föreningarna i lavendel kan påverka hjärnans aktivitet positivt för att öka humöret och uppmuntra till avkoppling.

Torkad lavendel angustifolia-blomma kan användas för att brygga te och används även för att förebygga klädmalar, som stöts bort av dess doft.

Ingredienser

Ekologisk Torkad Lavendel (Hel) - Denna produkt innehåller endast ren ekologisk torkad Lavendel (hel).

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Mer information

Vikt Inte tillgänglig
Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB028

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel (Hel) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel (Hel) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel (Hel) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel (Hel) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel (Hel) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Lavendel (Hel) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel (Hel) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel (Hel) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Lavendel (Hel), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel (Hel) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Lavendel (Hel) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel (Hel) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Lavendel (Hel)”

Din e-postadress kommer inte publiceras.