N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%)

Slutsåld

449 kr

Greenbalance Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%) (Ribes nigrum)

Även känd som: Black Currant Seed Oil, Ribes Nigrum Seed Oil, Blackcurrant Oil, Cassis Seed Oil

Vår ekologiskt framställda svartvinbärsolja, även kallad svartvinbärsfröolja, är kallpressad från fröna av Ribes nigrum, en lövfällande eurasisk buske som är infödd i tempererade delar av Europa och norra Asien. Svartvinbärsfröolja är en av de rikaste källorna i naturen till Gamma-Linolensyra (GLA), ett antiinflammatoriskt medel, tillsammans med andra viktiga fleromättade fettsyror och antioxidanter som gör den till ett mycket effektivt lugnande medel.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 059 Kategori:

Rapporterade fördelar och användningsområden

Vid kosmetisk eller topisk användning uppvisar svartvinbärsfröolja lugnande och fuktgivande egenskaper, och den är tillräckligt mild för att användas på känslig och för tidigt åldrande hud. Svartvinbärsfröolja kan även tillföra fukt till huden och låsa in den för att skydda mot de skadliga effekterna av solexponering, reglera oljeproduktionen och bibehålla elasticiteten.

Svartvinbärsfröolja kan också användas på aknebenägen hud eller vid hudkänslighet som torrhet, inflammation och klåda för att återfukta huden samtidigt som den eliminerar och förhindrar att akneframkallande bakterier bildas. Svartvinbärsolja har även ett högt innehåll av antioxidanter och är också känd för att vara fördelaktig för mognande hud, eftersom den hjälper till att minska uppkomsten av ålderstecken som fina linjer och åldersfläckar.

Svartvinbärsfröolja är känd för att reglera oljeproduktionen i hårbotten, öka fukthållningen, ge näring och stärka hårbotten och hårstråna. Dessutom kan svartvinbärsolja hjälpa till att lindra inflammation och eliminera svampinfektioner i hårbotten.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Ingredienser

Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller endast ren svartvinbärsfröolja.

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Mer information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB059

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Svartvinbärsfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras.