 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Svart Lavasalt – Hawaii

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 59 kr

59 kr
89 kr
169 kr
299 kr
499 kr
Artikelnr: 116 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Svart Lavasalt – Hawaii

Storlek: 1 – 2 mm

Vårt Svarta Lavasalt från Hawaii är mer än bara en krydda. Det är en symbol för Hawaiis rika tradition och respekt för naturen, och dess unika svarta färg kommer från en blandning med ren aktivt kol. Varje korn av detta salt är som en påminnelse om öarnas vulkaniska ursprung och deras frodiga grönska. Dessutom bjuder detta salt på otaliga användningsområden, från att förbättra smaken på dina rätter till att tjäna som en kraftfull naturlig exfoliant i din hudvårdsrutin.

Oavsett om du använder det som en del av en exfolierande skrubb, lägger till det i ett avkopplande fotbad, eller blandar det i en hemgjord ansiktsmask, kan det Svarta Lavasaltet bidra till att förbättra din huds hälsa och utseende. Dess rika mineralkomposition och dess innehåll av aktivt kol kan hjälpa till att eliminera döda hudceller, rena porer och förnya hudens yta. När du väljer vårt Svarta Lavasalt, väljer du ett stycke av Hawaiis tradition och en naturlig produkt som kan göra underverk för din hud.

Även om regleringen i Sverige innebär att vi tekniskt sett inte får beteckna vårt havssalt som “ekologiskt”, vill vi försäkra er om att det uppfyller och till och med överträffar alla standarder som finns för ekologiska produkter. Ingen form av syntetiska kemikalier eller bekämpningsmedel används under någon del av produktionen, och hela processen sker naturligt och respekterar miljön. Så även om vi inte får använda termen officiellt, är vårt engagemang för ren, hållbar och miljövänlig produktion något vi är stolta över, och vi tror att du kommer att känna skillnaden i varje korn.

Svart Lavasalt från Hawaii är inte bara en produkt - det är en hyllning till den Hawaiianska kulturen och dess djupa respekt för naturen. I årtusenden har människor på dessa öar använt salt som en helig substans, odlad och samlad med vördnad och uppskattning. Deras tro på att salt är ett livsnödvändigt element för att uppnå inre balans återspeglas i varje korn av detta distinkta svarta salt. Salterna och dess olika färger, från vit till svart, symboliserar det rika och varierade landskapet på Hawaii, från dess snöiga bergstoppar till dess svarta lavafält.

Processen för att skapa det svarta lavasaltet på Hawaii är noggrann och tidskrävande. Efter skörd blandas saltet med mycket ren aktivt kol, vilket ger saltet dess distinkta svarta färg. Det aktiva kolet, som är erkänt som ett kosttillskott med avgiftande och matsmältningsfördelar, tillför en extra hälsodimension till detta salt. Resultatet är ett salt som inte bara är vackert att se på, men som också har en djup och robust smak som kan förbättra en mängd olika rätter. Det är ett utmärkt dekorativt salt som lägger till en unik twist vid speciella tillfällen.

Svart lavasalt påminner oss om Hawaiis vulkaniska ursprung. Varje saltkristall är ett resultat av de starka vulkaniska krafterna som har format och påverkat dessa öar under årmiljonerna. Dessa krafter har skapat ett salt som är rikt på mineraler och element som är gynnsamma för människokroppen, inklusive kalcium, kalium och magnesium.

Den djupa svarta färgen på Svart Lavasalt ger en stark kontrast mot ljusa maträtter, vilket skapar en visuell upplevelse som är lika tillfredsställande som smaken. Använd den som ett finishsalt för att ge en touch av raffinerad exotism till rätter som grillade fiskar, sallader eller till och med på desserter för en oväntad men utsökt kontrast.

Befolkningen på Hawaii har alltid värderat salt för dess livgivande egenskaper, och detta svarta lavasalt från Hawaii är ingen undantag. Det är rikt på mineraler, inklusive järn, kalcium och kalium, vilket gör det till ett näringsrikt alternativ till vanligt bordssalt.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Svart Lavasalt

Svart Lavasalt från Hawaii kan bli en fantastisk del av din hudvårdsrutin tack vare dess rika mineralkomposition och innehållet av aktivt kol. Som en naturlig exfoliant kan det hjälpa till att eliminera döda hudceller, rena porer och förnya hudens yta. Blanda bara en handfull av salt med en bärarolja och applicera på huden med cirkulära rörelser. Skölj sedan med varmt vatten. Efter regelbunden användning kan du märka att huden känns mjukare och ser mer strålande ut.

Lavasaltet kan också vara en utmärkt ingrediens för fotbad. Lägg till några matskedar salt till ett varmt fotbad och låt fötterna sjunka ner i den mineralrika lösningen. Det svarta lavasaltet kan hjälpa till att mjuka upp grov hud och lugna trötta och ömma fötter. Dess avgiftande egenskaper, tack vare det aktiva kolet, kan också hjälpa till att rena huden och eliminera eventuella lukter.

Dessutom kan lavasaltet från Hawaii användas för att skapa hemgjorda ansiktsmasker. Blanda en liten mängd av saltet med honung eller yoghurt för att skapa en näringsrik mask som kan dra ut orenheter och ge huden en ren och fräsch känsla. Det aktiva kolet i saltet kan hjälpa till att absorbera överflödig olja och föroreningar, vilket gör denna mask särskilt användbar för dem med fet eller aknebenägen hud.

Innehåll

Greenbalance Svart Lavasalt - Denna produkt innehåller 100% rent svart lavasalt.

Specifikationer

Ämne Halt Enhet
Natriumklorid (NaCl) 91,7 g/100g
Sulfat 0,36 g/100g
Svavel 1140 mg/kg
Klorid 60 g/100g
Kalcium 0,097 g/100g
Magnesium 0,15 g/100g
Kalium 0,071 g/100g
Natrium 39 g/100g

 

Innehållsdeklaration 100% Svart Lavasalt
Ursprungsland Hawaii
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Förvaring

Förvaras torrt och svalt för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g, 250g, 500g, 1kg

Brand

Greenbalance

MPN

GB116

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Svart Lavasalt – Hawaii är lämpligt för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Svart Lavasalt – Hawaii är cruelty-free och fritt från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Svart Lavasalt – Hawaii inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Svart Lavasalt – Hawaii tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Svart Lavasalt – Hawaii bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Svart Lavasalt – Hawaii inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Svart Lavasalt – Hawaii är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Svart Lavasalt – Hawaii, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Svart Lavasalt – Hawaii uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Svart Lavasalt – Hawaii har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Svart Lavasalt – Hawaii är tillverkat helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

1 recension av Svart Lavasalt – Hawaii

  1. Anonym (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *