N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Svartvinbärsolja (100%)

(3 kundrecensioner)

Finns i lager

Från: 199 kr

199 kr
269 kr
479 kr
Artikelnr: 059 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Svartvinbärsolja (100%) (Ribes nigrum)

Vår ekologiskt framställda svartvinbärsolja, även kallad svartvinbärsfröolja, är kallpressad från fröna av Ribes nigrum, en lövfällande eurasisk buske som är infödd i tempererade delar av Europa och norra Asien. Svartvinbärsolja är en av de rikaste källorna i naturen till Gamma-Linolensyra (GLA), ett antiinflammatoriskt medel, tillsammans med andra viktiga fleromättade fettsyror och antioxidanter som gör den till ett mycket effektivt lugnande medel.

Skapad med hjälp av naturliga, ekologiska metoder, erbjuder vår Svartvinbärsolja mer än bara yttre skönhet. Den är också ett kraftfullt medel för en rad hud- och hårproblem. Oavsett om du vill förbättra hudens fuktighet, lindra inflammation, boosta ditt hår, eller bekämpa tecken på åldrande, är Svartvinbärsolja din bästa allierade.

Även känd som: Svartvinbärsfröolja, Ribes Nigrum Fröolja, Svartvinbärsolja, Cassisfröolja, Kallpressad Svartvinbärsolja, Ren Svartvinbärsolja.

Ribes nigrum, eller svartvinbär, har sitt hem i det tempererade klimatet i Europa och norra Asien. Denna buske, känd för sina mörka bär, är en skattkammare av hälsosamma fettsyror och antioxidanter, och det är här som vår ekologiska Svartvinbärsolja tar sin början.

Från denna buske samlas fröna noggrant, redo att kallpressas för att skapa vår kvalitativa olja. Detta kallpressade förfarande bevarar de viktiga näringsämnena, inklusive Gamma-Linolensyra (GLA), och garanterar att du får det bästa naturen har att erbjuda.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Svartvinbärsfröolja

Svartvinbärsolja är en kraftfull kosmetisk allierad. När den används topiskt, är dess lugnande och fuktgivande egenskaper ett under för huden, vilket gör den till en idealisk lösning för känslig eller tidigt åldrande hud.

Mer än bara ett hudvårdsmedel, Svartvinbärsolja kan bidra till att behålla hudens fukt, reglera oljeproduktionen och skydda huden mot solens skadliga strålar. Detta hjälper till att bevara huden ung och frisk, samtidigt som det bekämpar tidiga tecken på åldrande. För de med problemhud erbjuder Svartvinbärsolja lättnad. Oljan kan användas på aknebenägen hud för att återfukta och bekämpa inflammation och klåda. Dessutom hjälper oljans förmåga att eliminera akneframkallande bakterier till att förhindra framtida utbrott.

Svartvinbärsolja är inte bara för huden. Denna olja kan även hjälpa till att förbättra hälsan på ditt hår och din hårbotten. Genom att reglera oljeproduktionen och bevara fukt kan Svartvinbärsolja stärka och nära både hårbotten och hårstråna.

Men fördelarna slutar inte där. Svartvinbärsolja kan även bidra till att lindra hårbotteninflammation och bekämpa svampinfektioner, vilket ger ytterligare skydd för ditt hår och din hårbotten.

Oavsett om du är ute efter att förbättra din hud eller hår, eller bara vill dra nytta av de otroliga egenskaperna hos Svartvinbärsolja, är vår ekologiska produkt det perfekta tillskottet till din naturliga vårdregim.

Observera att denna Svartvinbärsfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Svartvinbärsolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren svartvinbärsolja.

Specifikationer

INCI-Namn Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil
CAS-Nummer 68606-81-5 ; 97676-19-2
Innehållsdeklaration 100% Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil
Ursprungsland Frankrike
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB059

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Svartvinbärsolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Svartvinbärsolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Svartvinbärsolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Svartvinbärsolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

3 recensioner av Ekologisk Svartvinbärsolja (100%)

  1. Carolina (verifierad ägare)

    Dåligt att de inte följde med nån pipett eller annan typ av flaska. Risken är stor att man får för mycket.

  2. Erik

    Otroligt nöjd!

  3. Marianne Gustavsson (verifierad ägare)

    Fin olja

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *