 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Aleppotvål 24%

Finns i lager

99 kr

99 kr
Artikelnr: 126 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Traditionell Aleppotvål 24%

Upplev naturens harmoni genom vår ekologiska aleppotvål, traditionellt framställd med passion och precision enligt årtusenden gamla traditioner. Handgjord med ren olivolja och lagerbärsolja, erbjuder denna tvål en djuprengörande, närande och återfuktande behandling för både hår och hud, idealisk för dem med känslig hud. Dess autentiska ingredienser samverkar för att lugna, mjukgöra och ge lyster, medan du tar del av en historisk skönhetstradition och bidrar till att lyfta fram Syriens rika kulturarv. Denna tvål står som symbol för äkthet och hållbar skönhet från en svunnen tid.

För de som söker en djupare rengöring och näring erbjuder vår aleppotvål med 24% lagerbärsolja en rik och lyxig upplevelse. Denna styrka är särskilt utformad för dem som är bekanta med aleppotvålens fördelar och önskar en produkt som verkligen kommer till rätta med envisa hudproblem samtidigt som den vårdar huden.

Eftersom varje produkt är handgjord, varierar vikten något mellan exemplaren. Du kan förvänta dig en vikt som ligger mellan 170-200g.

Aleppotvålen, vars namn hyllar den majestätiska antika staden Aleppo i Syrien, är en produkt med djupa rötter som sträcker sig tillbaka till en av mänsklighetens äldsta civilisationer. Med sin ställning som en känd handelskorsning genom historien, blev Aleppo inte bara en smältdegel av kulturer utan även epicentret för tillverkning och distribution av denna unika tvål. Regionens unika kvaliteter, som går bortom dess rika historiska och kulturella arv, inkluderar dess frodiga olivträdsgårdar. Dessa träd är särskilt betydelsefulla eftersom de ger den finaste oljan, en huvudingrediens i aleppotvålen, vilket gynnar dess eftertraktade egenskaper.

Genom historiens lopp har aleppotvålen framstått som en ovärderlig skatt inom skönhetsvård för folk i Mellanöstern. Den har inte bara varit en daglig nödvändighet, utan även ett värdefullt handelsobjekt som korsat gränser. Från romarna till bysantinerna har gamla civilisationer hyllat tvålen, inte bara för dess subtila doft utan även för dess överlägsna rengörande egenskaper.

Framställningen av aleppotvål är en konstform i sig, vilken har förts vidare genom generationer. Kärnan i tillverkningen ligger i dess enkla, men precist utförda, metod där ren olivolja kombineras med lagerbärsolja. Efter denna sammansmältning får blandningen svalna, vilket ofta sker under öppen himmel, och därefter härda i flera månader. Denna noggrant övervakade, långsamma process garanterar att varje tvålbit bibehåller sina naturliga egenskaper. Detta sätt att skapa tvål, som står i kontrast till industriella metoder, ger en produkt som är utmärkande i sin skonsamhet och effektivitet, vilket gör aleppotvålen unik i sitt slag på den globala marknaden.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Aleppotvål

Aleppotvålen har genom årtusenden stått som en symbol för traditionell skönhet och välbefinnande. Medan den ursprungligen och mest kändes för dess förmåga att vårda kroppen, har den under årens lopp även cementerat sin position som ett naturligt schampo för håret, en smidig rakkräm, och överraskande nog även som ett effektivt medel för hushållsrengöring. Detta mångfacetterade användningsområde har ständigt anpassats, och ibland till och med transformerats, för att tillfredsställa behoven hos olika kulturer som kommit i kontakt med denna tvåls under.

För den som verkligen vill känna på aleppotvålens fulla potential är metoden nästan lika viktig som produkten själv. Börja med att massera in tvålen i våt hud eller hår, låt dess rika oljor blanda sig med vattnet och skölj sedan noggrant. Aleppotvålens sanna magi framträder kanske bäst i ett varmt, ångande bad där dess naturliga oljor får möjlighet att tränga djupt in i huden, vilket resulterar i en upplevelse av djup avslappning och näring.

Inom den moderna skönhetsindustrin, där konsumenterna allt oftare letar efter produkter utan onödiga tillsatser, tar aleppotvålen sin rättmätiga plats som en stjärnprodukt. Dess helt naturliga sammansättning gör den till en favorit bland dem som värnar om miljön, och förespråkar en mer ekologisk livsstil. Hudvårdsexperter och professionella terapeuter rekommenderar ofta denna tvål som en del av en skonsam och näringsrik hudvårdsregim.

Att använda aleppotvål är mycket mer än att bara rengöra sin kropp; det är en inbjudan till en svunnen tid, en tid då världen var enklare och när människor uppskattade kraften i naturliga ingredienser. Varje användning kan bli en ritual, en stund att pausa och verkligen vara närvarande. För medan tvålen rengör och vårdar din hud, kan den också, om än bara för ett ögonblick, rena själen och erbjuda en stund av stillhet och reflektion.

Innehåll

Greenbalance Aleppotvål 24% - Denna aleppotvål innehåller 24% lagerbärsolja.

Specifikationer

INCI-Namn Laurus Nobilis, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Aqua
Innehållsdeklaration 24% Laurus Nobilis, 76% Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, <1% Aqua
Ursprungsland Aleppo (Syrien)
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Förvaring

Förvaras torrt och svalt för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Brand

Greenbalance

MPN

GB126

Storlek:

ca. 180g

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Aleppotvål 24% är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Aleppotvål 24% är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Aleppotvål 24% inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Aleppotvål 24% tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Aleppotvål 24% bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Aleppotvål 24% inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Aleppotvål 24% uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Aleppotvål 24% har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Aleppotvål 24% är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Aleppotvål 24%”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *