 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologiskt Johannesört Extrakt (25%)

(3 kundrecensioner)

Finns i lager

196 kr

196 kr
Artikelnr: 023 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Johannesört Extrakt (25%) (Hypericum Perforatum)

Upptäck vår ekologiskt framställda johannesörtolja, en kraftfull och mångsidig ingrediens som är idealisk för användning i en mängd olika hudvårdsprodukter. Genom att använda en varsam macerationsprocess vid låg temperatur, kallad solinfusion, extraheras de lipidlösliga komponenterna från de ljusgula blommorna på Hypericum perforatum-plantan och införlivas i ekologisk kallpressad jungfruolivolja.

Johannesörtoljan är känd för sina balanserande och lugnande egenskaper, vilket gör den perfekt för att skapa salvor, antiinflammatoriska lotioner och massageoljor. Denna naturliga och välgörande örtinfusion är en utmärkt ingrediens för att förbättra och berika dina hudvårdsprodukter och behandlingar.

Även känd som: Saint John’s Wort Olja, Johannesörtolja, Sankt Johannesörtsolja, Johannesörtsinfuserad olja, Johannesörtmacererad olja, Hypericum perforatum olja

Johannesört, vetenskapligt känd som Hypericum perforatum, är en växt med en rik historia och geografisk spännvidd. Ursprungligen härstammande från Europa och Asien, har denna blommande perenn spridit sig över hela världen. Dess strålande gula blommor, som utmärker sig i naturliga landskap, symboliserar inte bara skönhet utan även medicinsk kraft. I Europa, särskilt i Medelhavsregionen där den trivs i dess varma och soliga klimat, har johannesört länge värderats för sina egenskaper.

Historiskt sett har johannesört spelat en avgörande roll i folkmedicinen. Dess användning sträcker sig tillbaka till antikens Grekland, där det användes för en mängd olika åkommor. Under medeltiden ansågs johannesört ha magiska egenskaper och användes ofta för att skydda mot onda andar. Men dess värde var inte bara begränsat till Europa, då många kulturer över hela världen har upptäckt och uppskattat dess mångsidiga användningsområden. Johannesört var även känt för att användas i ceremonier och som en viktig del i traditionella medicinska behandlingar. Denna rika historiska användning har cementerat johannesörtens betydelse som en växt med djupa kulturella rötter.

Framställningen av vår johannesörtolja är en noggrann och traditionell process. Vi använder oss av solinfusionsmetoden, en uråldrig teknik som innebär att de ljusgula blommorna från Hypericum perforatum läggs i ekologisk jungfruolivolja och utsätts för solens milda värme. Denna process sker under låg temperatur över en längre period, vilket låter de lipidlösliga komponenterna i johannesörten långsamt infusera i oljan. Detta försiktiga och tidskrävande förfarande är avgörande för att bevara oljans potenta egenskaper och säkerställer att alla de helande fördelarna hos johannesört extraheras på bästa möjliga sätt. Det är denna traditionella metod, kombinerat med användningen av högkvalitativa ekologiska ingredienser, som gör vår johannesörtolja unik och effektiv.

Rapporterade fördelar och användningsområden för extrakt av Johannesört

Johannesörtextrakt, uppskattad för sina lugnande och helande egenskaper, är en mångsidig och värdefull ingrediens inom både hud- och hårvård. Dess förmåga att lugna torr hud, förbättra hudens elasticitet och återfuktning, samt minska synligheten av ärr och fina linjer, gör den till en idealisk lösning för en rad hudvårdsbehov. För hårvården bidrar oljan till att stärka och vårda hårfibrerna och hårsäckarna, vilket resulterar i starkare, mjukare och mer hanterbart hår. Denna rika blandning av användningsområden gör johannesörtoljan till en värdefull tillgång i varje naturlig skönhets- och hälsovårdsrutin.

Johannesörtextrakt för hudvård

Johannesörtoljan är värderad för sina lugnande och regenererande egenskaper, vilket gör den till en uppskattad ingrediens inom hudvård. Oljan kan användas för att lugna torr hud, samtidigt som den förbättrar hudens elasticitet och återfuktning. Dess förmåga att minska synligheten av ärr när den masseras in i huden är också betydande. När oljan appliceras topiskt kan den hjälpa till att lugna och stärka huden. Den används också för att strama upp huden och minska synligheten av fina linjer. Dessutom kan johannesörtolja hjälpa till att minska hudbristningar och hudfläckar, och är ett ovärderligt hjälpmedel i behandlingen av att neutralisera åldrandet av huden samt har en antiinflammatorisk effekt.

Johannesörtextrakt för hårvård

Johannesörtoljan kan erbjuda samma vård för ditt hår som den gör för din hud. Genom att applicera några droppar av denna olja på hårbotten kan man främja hälsan hos hårfibrerna och hårsäckarna, vilket gör håret starkare, mer motståndskraftigt, hanterbart, slätt och fritt från friss.

Övriga användningsområden för johannesörtextrakt

Utöver användning för hud och hår har johannesörtoljan även flera andra traditionella och moderna användningsområden. Många växtläkare använder infuserad johannesörtolja topiskt för att skydda huden från solen, som en mild solkräm. Denna skyddande effekt kan tillskrivas johannesörtens utmärkta antiinflammatoriska och lugnande effekter.

Innehåll

Ekologiskt Johannesört Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Johannesört Extrakt.

Olivolja – Denna produkt innehåller olivolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract
Olea Europaea (Olive) Fruit Oil
CAS-Nummer 84082-80-4
8001-25-0
Innehållsdeklaration 25% Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract
75% Olea Europaea (Olive) Fruit Oil
Ursprungsland Kanada
Extraherad från växtdel Blomma, Löv, Stam
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB023

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Johannesört Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Johannesört Extrakt (25%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Johannesört Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Johannesört Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Johannesört Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Johannesört Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologiska Johannesört Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Johannesört Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Johannesört Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologiska Johannesört Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Johannesört Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologiska Johannesört Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Johannesört Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

3 recensioner av Ekologiskt Johannesört Extrakt (25%)

  1. Kristin Nilsson

    helt fantastisk

  2. Sari Nilsson (verifierad ägare)

    Mycket men och fin konsistens !

  3. Marianne J. (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *