 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad)

(6 kundrecensioner)

Finns i lager

Från: 69 kr

69 kr
99 kr
Artikelnr: 031 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) (Valeriana officinalis)

Valeriana officinalis är en flerårig blommande växt i Caprifoliaceae-familjen (kaprifoliaceae), som kan bli 1,5 meter hög och bär doftande rosa eller vita blommor, hemmahörande i Europa och Asien.

Valerianarot, också känd som läkevänderot eller valeriarot, användes inom örtmedicinen i både det antika Grekland och Rom, som ett hjälpmedel för bättre sömn. På 1600-talet ordinerades den, kokt, tillsammans med lakrits för att lindra hosta. Även om det finns begränsad modern forskning som bekräftar valerianarotens traditionella användning, har det visat sig att beredningar av valerianaroten ökar nivåerna av gamma-aminosmörsyra (GABA) i hjärnan. GABA kan främja avslappning och gynna sömnen, både när det gäller kvalitet och tiden det tar att somna.

Även känd som: Vänderot, Valeriana, Valerianarot, Valeriarot, Valerianaört, Vändeört

Valerianarot, också känd som Läkevänderot, härstammar huvudsakligen från de vidsträckta skogarna och ängarna i Europa och Asien, med en särskild koncentration i tempererade klimat. Historiskt sett växte Valeriana spontant i dessa regioner, upptäckt av tidiga botaniker och herbalister för dess distinkta doft och egenskaper. Dessa ursprungsregioner, rika på kultur och tradition, har länge uppskattat Valerianaroten för dess roll i traditionell medicin. Det sätt på vilket den trivs i dessa speciella jordtyper, samt det unika klimatet, har bidragit till dess kraftfulla egenskaper.

Genom tidernas lopp har Valerianarotens status som en läkande ört varit outtröttlig. I antikens Grekland och Rom skrevs det om dess användning. Filosofer och läkare som Dioscorides och Galen förespråkade den regelbundet för behandling av sömnlöshet och ångest. Förutom denna användning, blev Valerianaroten också känd som en symbol för harmoni och fred. Under medeltiden blev den ett oumbärligt verktyg för munkar och herbalister, bevis på dess ständigt växande värde i europeisk historia.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Valerianarot/Läkevänderot

Valerianaroten har en rik historia av användningsområden. Mest känt är dess användning som ett naturligt lugnande medel, hjälpande människor att finna ro och förbättrad sömnkvalitet. Men bortom detta har Valerianaroten också använts som en naturlig parfym på grund av dess unika, om än delade, doftprofil.

För de som söker naturlig avkoppling, finns det flera metoder för att dra nytta av Valerianarotens egenskaper. Som te, kombinera den med andra örter som kamomill, citronmeliss eller humle för en synergistisk effekt. Eftersom dess smak och doft kan vara intensiv, börjar många med en liten mängd och anpassar därefter.

Inom skönhetsbranschen introduceras den gradvis, med dess eteriska olja som ingår i produkter för att främja avkoppling och välbefinnande. Dessutom har vissa kockar och matentusiaster experimenterat med Valerianarot inom gastronomin, även om detta är mindre vanligt.

I den moderna världen, där stress och oavbruten rörelse ofta dominerar, erbjuder Valerianaroten en källa till naturligt lugn och avkoppling. Ett kvällste med Valerianarot kan markera övergången från arbetsdag till avkoppling, och användning av produkter innehållande dess essens kan ge ett ögonblick av ro. Med växande intresse för naturlig hälsa och välbefinnande, tar allt fler människor upp Valerianaroten som en del av sin dagliga rutin, återupptäckande dess gamla visdom och dra nytta av dess lugnande fördelar.

Innehåll

Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) - Denna produkt innehåller 100% ren torkad valerianarot i hackat format.

Specifikationer

Botaniskt Namn Valeriana officinalis
Innehållsdeklaration 100% Valeriana officinalis
Ursprungsland Tyskland
Växtdel Rot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB031

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

6 recensioner av Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad)

 1. roger hultgren (verifierad ägare)

  Mycket hög kvalitet!Fin förpackning, jag är helnöjd Hälsningar Roger

 2. Marianne J. (verifierad ägare)

 3. Anonym (verifierad ägare)

  Mina katter älskar det!

 4. Anonym (verifierad ägare)

 5. Guido (verifierad ägare)

  Perfekt aroma

 6. Ulrika (verifierad ägare)

  Inte märkt något fel med produkten! Smakar som det ska och god kvalitet.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *