N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad)

Finns i lager

Från: 65 kr52 kr

Greenbalance Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) (Valeriana officinalis)

Även känd som: Vänderot, Valeriana, Valerianarot, Valeriarot

Valeriana officinalis är en flerårig blommande växt i Caprifoliaceae-familjen (kaprifoliaceae), som kan bli 1,5 meter hög och bär doftande rosa eller vita blommor, hemmahörande i Europa och Asien.

Valeriarot användes inom örtmedicinen i både det antika Grekland och Rom, nästan alltid som ett botemedel mot sömnlöshet eller som ett hjälpmedel för bättre sömn. På 1600-talet ordinerades den, kokt, tillsammans med lakrits för att lindra hosta.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 031 Kategori:

Även om det finns begränsad modern forskning som bekräftar valerianrotens traditionella recept, har det visat sig att beredningar av roten ökar nivåerna av gamma-aminosmörsyra (GABA) i hjärnan. GABA kan främja avslappning och gynna sömnen, både när det gäller kvalitet och tiden det tar att somna.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Högre nivåer av GABA i hjärnan är förknippade med reglering av blodtrycket och minskad ångest. Valerianrot fungerar också som ett muskelavslappnande medel, vilket kan vara till hjälp för att lindra menstruationskramper.

Valerianaroten kan beredas som te, men detta har en starkt söt doft som inte alla tycker om, och därför används den bäst i en blandning för att balansera smakerna.

Ingredienser

Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) - Denna produkt innehåller endast ren ekologisk torkad Valerianarot/Läkevänderot (hackad).

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Mer information

Vikt Inte tillgänglig
Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB031

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad)”

Din e-postadress kommer inte publiceras.