N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad)

Finns i lager

Från: 69 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 031 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) (Valeriana officinalis)

Även känd som: Vänderot, Valeriana, Valerianarot, Valeriarot, Valerianaört, Vändeört

Valeriana officinalis är en flerårig blommande växt i Caprifoliaceae-familjen (kaprifoliaceae), som kan bli 1,5 meter hög och bär doftande rosa eller vita blommor, hemmahörande i Europa och Asien.

Valerianarot, också känd som läkevänderot eller valeriarot, användes inom örtmedicinen i både det antika Grekland och Rom, nästan alltid som ett botemedel mot sömnlöshet eller som ett hjälpmedel för bättre sömn. På 1600-talet ordinerades den, kokt, tillsammans med lakrits för att lindra hosta. Även om det finns begränsad modern forskning som bekräftar valerianarotens traditionella recept, har det visat sig att beredningar av valerianaroten ökar nivåerna av gamma-aminosmörsyra (GABA) i hjärnan. GABA kan främja avslappning och gynna sömnen, både när det gäller kvalitet och tiden det tar att somna.

Valerianaroten har en historia som sträcker sig tillbaka till det antika Grekland och Rom och har använts som sömnmedel, för att lindra ångest och mycket mer genom tiderna. De grekiska läkarna Dioscorides och Galen har lyft fram den som ett botemedel mot gift, medan den användes som ett botemedel mot epilepsi på medeltiden. Det är dock som behandling av störningar i nervsystemet som valerianaroten har blivit mest anmärkningsvärd.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Den mest populära användningen av Valerianarot/Läkevänderot är utan tvekan som sömnmedel, detta då den innehåller en hög halt av Gamma-aminosmörsyra (GABA). GABA är en neurotransmittor som skickar kemiska signaler genom hjärnan och nervsystemet. Dess roll är att hämma eller minska aktiviteten hos neuroner eller nervceller. I tillräckligt stora mängder kan GABA orsaka en lugnande effekt - valerianrot har visat sig öka GABA-nivåerna i hjärnan, vilket i sin tur inte bara kan minska den tid det tar att somna, utan även förbättra sömnkvaliteten.

En studie som utfördes i Sverige visade att effekterna av valeriana på dålig sömn var avsevärda. 44 procent av deltagarna rapporterade perfekt sömn, medan 89 procent rapporterade förbättrad sömn - ingen av denna grupp rapporterade heller några biverkningar, inklusive morgonsömnighet.

Det tidigare nämnda GABA hjälper också till att lugna ångest med sin reglering av nervceller. Valerensyra och valerenol som finns i valerianaroten fungerar som ångestdämpande medel och stabiliserar det centrala nervsystemet. De förbättrade GABA-nivåerna gör det lättare för sinnet och kroppen att slappna av, vilket innebär att valerianarot också kan hjälpa till att hålla nere dina stressnivåer – vilket kan innebära en avsevärd hjälp vid daglig stresshantering. Valeriananarot verkar också fungera direkt på nervsystemet som en naturlig smärtlindrare.

Omfattande studier har visat att GABA även reglerar blodtrycket. Ett korrekt reglerat blodtryck har en direkt positiv inverkan på hjärtats hälsa, eftersom högt blodtryck ökar risken för hjärtinfarkt eller stroke.

Valerianarot är naturligt lugnande och kramplösande och fungerar som ett kraftfullt muskelavslappnande medel och kan vara särskilt användbart för att lindra menstruationskramper. Den kan effektivt lugna de kraftiga sammandragningar av livmodermuskulaturen som vissa kvinnor upplever under menstruationen. Detta bekräftades av en dubbelblind, randomiserad placebokontrollerad studie från Islamic Azad University i Iran.

Valerianaroten kan beredas som te, men detta har en starkt söt doft som inte alla tycker om, och därför används den bäst i en blandning för att balansera smakerna.

Innehåll

Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) - Denna produkt innehåller 100% ren torkad valerianarot i hackat format.

Specifikationer

Botaniskt Namn Valeriana officinalis
Innehållsdeklaration 100% Valeriana officinalis
Ursprungsland Tyskland
Växtdel Rot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB031

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Valerianarot/Läkevänderot (Hackad)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *