N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%)

Finns i lager

196 kr

Greenbalance Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) (Calendula Officinalis)

Även känd som: Calendula Infused Oil, Marigold Infused Oil, Calendula Macerated Oil, Calendula Herbal Oil, Calendula Oil Extract

Vårt ekologiskt tillverkade Ringblomsextrakt framställs genom maceration (solinfusion) vid låg temperatur av livligt gul-orange Calendula officinalis-blommor i ekologisk solrosolja för att extrahera dess lipidlösliga komponenter. Denna blomsterinfusion används ofta i aromaterapiblandningar för att ge näring åt huden, läka sår och den är exceptionell för att minska inflammation.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 021 Kategori:

De viktigaste beståndsdelarna i Calendula officinalis är steroler, terpenoider, trierpenalkoholer, fenoliska syror, flavonoider, inklusive quercitin, rutin, narcissin, isorhamnetic, kaempferol och andra föreningar. Studier visar att extrakt av Calendula (Ringblomma) är mycket fördelaktigt för hudvård och att ta hand om problematiska hudproblem.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Tillsammans med sin förmåga att stödja sårvård lugnar ringblomsextrakt inflammation och irritation, vilket gör den idealisk för ansikts- och kroppsvård.

Ringblomsextrakt är säkert för användning på öppna sår, inklusive punkteringar och skrapsår, och för användning på läpparna för att lindra sprickor. Det är fördelaktigt att använda vid brännskador och för att läka ärr eftersom det har cellförnyande egenskaper och det är också bra för behandling av åderbråck. Den mycket mjukgörande ekologiska solrosoljebasen är perfekt för formuleringar som syftar till att ge näring åt sprucken, torr och skadad hud.

Ringblomsextrakt är särskilt väl lämpad för användning i formuleringar avsedda för mogen hud och är tillräckligt mild för att användas i produkter avsedda för spädbarn och barn. Den är ett välkommet tillskott till kropps- och badpreparat på grund av sina vårdande och lugnande egenskaper och sin varma, lugnande doft.

Innehåll

Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Ringblomma Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Calendula Officinalis Flower Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 84776-23-8 ; 70892-20-5
Innehållsdeklaration 25% Calendula Officinalis Flower Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB021

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *