N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%)

Finns i lager

196 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 021 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) (Calendula Officinalis)

Även känd som: Ringblomma-infuserad Olja, Ringblomma-macererad Olja, Gullkrage-infuserad Olja, Ringblomma Örtolja, Ringblomma Oljeextrakt

Upptäck vårt ekologiska ringblomsextrakt, vars varsamma framställning säkerställer en högkvalitativ produkt som kan förbättra din hudvårdsrutin och bidra till ökat välbefinnande. Vår ringblomsextrakt är framställt genom att noggrant macerera de livligt gul-orange blommorna från Calendula officinalis i ekologisk solrosolja vid låg temperatur. Denna solinfusionsprocess extraherar de lipidlösliga komponenterna på bästa möjliga sätt och ger en rik, närande olja som är perfekt för hudvård.

Ringblomsextraktet har en lång tradition inom naturlig hudvård och aromaterapi, tack vare dess många fördelaktiga egenskaper. Det är känt för att ge näring åt huden, främja läkning av sår och ha en utmärkt förmåga att minska inflammation. Detta gör det till en mångsidig ingrediens som kan användas i en rad hudvårdsprodukter och aromaterapiblandningar för att stödja en hälsosam hud och kropp.

Vårt engagemang för ekologiskt och hållbart tillverkade produkter innebär att du kan vara säker på att vårt ringblomsextrakt är både skonsamt för miljön och för din hud. Genom att välja vårt ekologiska ringblomsextrakt investerar du i en produkt som är både effektiv och ansvarsfull, och som kommer att bli en värdefull del av din hud- och kroppsvårdsrutin.

Rapporterade fördelar och användningsområden av Ringblomma

Utforska den fantastiska kraften i vårt ekologiska ringblomsextrakt, en mångsidig och närande ingrediens som är perfekt för en rad hudvårdsprodukter och behandlingar. Med en rik blandning av steroler, terpenoider, trierpenalkoholer, fenoliska syror, flavonoider och andra föreningar har Calendula officinalis visat sig vara mycket fördelaktig för hudvård och behandling av problematiska hudproblem.

 • Lugnar inflammation och irritation: Ringblomsextrakt är känt för sin förmåga att lindra inflammation och irritation, vilket gör det till en idealisk ingrediens för ansikts- och kroppsvårdsprodukter.
 • Stödjer sårvård: Ringblomsextrakt är säkert för användning på öppna sår, inklusive punkteringar och skrapsår, samt för att lindra spruckna läppar. Dess cellförnyande egenskaper främjar läkning av ärr och brännskador och kan även användas vid behandling av åderbråck.
 • Närande för torr och skadad hud: Den mjukgörande ekologiska solrosoljebasen i ringblomsextrakt ger näring åt sprucken, torr och skadad hud, vilket gör det perfekt för formuleringar som syftar till att återfukta och vårda huden.
 • Anpassat för mogen hud: Ringblomsextrakt är särskilt lämpligt för användning i produkter avsedda för mogen hud, tack vare dess förmåga att främja hudens elasticitet och förbättra dess övergripande utseende.
 • Välkommet tillskott i kropps- och badprodukter: Ringblomsextraktets vårdande och lugnande egenskaper, tillsammans med dess varma, lugnande doft, gör det till en idealisk ingrediens för kropps- och badpreparat.
 • Rik på antioxidanter: Flavonoiderna och fenoliska syrorna i ringblomsextrakt ger det kraftfulla antioxidativa egenskaper, vilket bidrar till att skydda huden mot skador orsakade av fria radikaler och miljöpåverkan.
 • Stödjer hudens naturliga barriärfunktion: Ringblomsextraktets terpenoider och steroler hjälper till att stärka hudens naturliga barri ärfunktion, vilket gör det möjligt att bibehålla fukt och skydda mot externa påfrestningar.
 • Stimulerar kollagenproduktionen: Ringblomsextrakt har visat sig hjälpa till att stimulera kollagenproduktionen, vilket kan förbättra hudens elasticitet, fasthet och minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor.
 • Antiinflammatoriska egenskaper: Ringblomsextraktets antiinflammatoriska egenskaper gör det särskilt effektivt för att lindra irritation och rodnad orsakad av hudproblem som eksem och psoriasis.
 • Förbättrar hudens textur: Regelbunden användning av produkter som innehåller ringblomsextrakt kan hjälpa till att förbättra hudens textur, reducera ojämn hudton och ge en mer strålande och friskare hud.
 • Ekologisk och hållbar: Vårt ringblomsextrakt är framställt genom maceration (solinfusion) av de livfullt gula-orange Calendula officinalis-blommorna i ekologisk solrosolja, vilket ger en ren och hållbar ingrediens för din hudvårdsrutin.

Med sin skonsamma men effektiva kraft kan ringblomsextrakt vara den perfekta ingrediensen för att förbättra din hudvård och ge dig den lyster och vitalitet du längtar efter.

Innehåll

Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Ringblomma Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Calendula Officinalis Flower Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 84776-23-8 ; 70892-20-5
Innehållsdeklaration 25% Calendula Officinalis Flower Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB021

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Ringblomma Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *