N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Johannesört Extrakt (25%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

196 kr

30 ml
196 kr
Artikelnr: 023 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) (Hypericum Perforatum)

Upptäck vår ekologiskt tillverkade johannesörtolja, en kraftfull och mångsidig ingrediens som är idealisk för användning i en mängd olika hudvårdsprodukter. Genom att använda en varsam macerationsprocess vid låg temperatur, kallad solinfusion, extraheras de lipidlösliga komponenterna från de ljusgula blommorna på Hypericum perforatum-plantan och införlivas i ekologisk kallpressad jungfruolivolja.

Johannesörtoljan är känd för sina helande och lugnande egenskaper, vilket gör den perfekt för att skapa salvor, antiinflammatoriska lotioner och massageoljor. Denna naturliga och välgörande örtinfusion är en utmärkt ingrediens för att förbättra och berika dina hudvårdsprodukter och behandlingar.

Genom att välja vår ekologiskt tillverkade johannesörtolja säkerställer du att du använder en högkvalitativ produkt med en hållbar och miljövänlig bakgrund. Ta del av naturens gåvor och låt johannesörtoljans fördelaktiga egenskaper förvandla din hudvård och dina behandlingar till en upplevelse av välbefinnande.

Även känd som: Saint John’s Wort Olja, Johannesörtolja, Sankt Johannesörtsolja, Johannesörtsinfuserad olja, Johannesörtmacererad olja, Hypericum perforatum olja

Johannesört, känd vetenskapligt som Hypericum perforatum, är en blommande växt som är inhemsk i delar av Europa och Asien men som nu finns över hela världen. Denna perenna växt, med sina strålande gula blommor och buskiga utseende, är lika vacker som den är kraftfull. Användningen av johannesört i traditionell medicin sträcker sig över tusentals år, med en historia av användning som spänner från antikens Grekland till modern tid.

Vår johannesörtolja framställs genom att noggrant macerera blommorna från johannesört i kallpressad, jungfruolivolja under solen. Denna teknik, känd som solinfusion, tillåter de lipidlösliga komponenterna i blommorna att extraheras effektivt, vilket resulterar i en rik och kraftfull olja. Varje steg i processen utförs med stor omsorg för att säkerställa att det färdiga extraktet är av högsta kvalitet och innehåller alla de värdefulla egenskaperna hos johannesörten.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Johannesört Extrakt

Johannesörtolja har en lång historia av användning i hudvårdsprodukter, tack vare dess unika egenskaper. Denna olja är känd för att ha lugnande egenskaper, vilket gör den till en idealisk ingrediens i produkter som salvor, krämer och massageoljor. Oavsett om du vill skapa en välgörande salva för din hud eller en härlig massageolja, erbjuder johannesörtolja en mängd potentiella fördelar.

Användningsområdena för johannesörtolja sträcker sig dock bortom hudvården. Dess lugnande doft inom aromaterapi kan bidra till att skapa en atmosfär av avkoppling och lugn. Dess mjuka, jordiga doft kan göra den till en välkommen ingrediens i aromatiska blandningar, medan dess lugnande egenskaper kan bidra till att balansera kropp och själ.

Det är inte bara för dess lugnande egenskaper på huden som johannesörtoljan är känd, utan också för dess förmåga att hjälpa till att återställa hudens naturliga fuktbalans. Detta gör den till ett utmärkt val för hydrerande ansiktskrämer och kroppslotioner, särskilt för de med känslig eller torr hud. Dess förmåga att lugna och nära huden kan också göra den till en värdefull ingrediens i after-sun-produkter där den kan hjälpa huden att återhämta sig efter solens påverkan.

I hårprodukter erbjuder johannesörtolja lika intressanta fördelar. Dess lugnande och balanserande egenskaper kan hjälpa till att återfukta och lindra en torr, irriterad hårbotten. Genom att lägga till den i ditt favoritschampo eller balsam kan det bidra till att ge håret en sund, glänsande lyster.

Du kan även blanda johannesörtolja med andra oljor för att skapa anpassade hud- och hårprodukter. Experimentera med att blanda den med andra bäraroljor som jojobaolja eller sötmandelolja, eller eteriska oljor som lavendel eller tea tree för att skapa din egen specialanpassade hud- och hårprodukter. Oavsett hur du väljer att använda johannesörtolja, kommer dess fördelaktiga egenskaper och dess mångsidighet att göra det till ett värdefullt tillskott i din naturliga skönhet- och wellness-rutin.

Innehåll

Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Johannesört Extrakt.

Olivolja – Denna produkt innehåller olivolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil
CAS-Nummer 84082-80-4
Innehållsdeklaration 25% Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil
Ursprungsland Kanada
Extraherad från växtdel Blomma, Löv, Stam
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB023

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

1 recension av Ekologisk Johannesört Extrakt (25%)

  1. Kristin Nilsson

    helt fantastisk

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *