N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Ekologisk Johannesört Extrakt (25%)

Finns i lager

196 kr

Greenbalance Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) (Hypericum Perforatum)

Även känd som: Saint John’s Wort Oil, St. John’s Wort Infused Oil, St Johns Wort Macerated Oil, Hypericum Perforatum Essential Oil

Vår ekologiskt tillverkade johannesörtolja produceras genom maceration vid låg temperatur (solinfusion) av de vackra, ljusgula blommorna från Hypericum perforatum-plantan i ekologisk kallpressad extra jungfruolja för att extrahera dess lipidlösliga komponenter. Denna örtinfusion är perfekt att använda på olika sätt, bland annat i helande salvor, antiinflammatoriska lotioner och nervsmärtlindrande massageoljor.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 023 Kategori:

Hypericum perforatum kallas också för perforerad johannesört, "vanlig" johannesört och johannesört och kallas så eftersom den vanligtvis blommar och skördas vid sommarsolståndet i slutet av juni, runt Johannesdagen den 24 juni. Örten hängdes på hus- och stalldörrar på Johannesdagen för att avvärja onda andar och skydda människor och boskap från skada och sjukdom.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Johannesörtolja kan användas lokalt för att behandla allt från lindriga brännskador, sår och inflammerade områden till blåmärken och åderbråck.

Den är också utmärkt för sår, sår och till och med hemorrojder. Johannesört har också använts traditionellt i århundraden, inte bara för sina läkande egenskaper utan också för att behandla nervsmärta, inklusive neuralgi och ischias. Sankt Johannesörtolja har också utmärkta tonande egenskaper för huden och hjälper till att mjuka upp och förtydliga hyen. Dessutom har studier visat att den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i Johannesört: Hypericin - är ett potent antiviralt läkemedel, särskilt mot höljda virus.

På det känslomässiga och energetiska planet är Johannesörtolja välkänd för sina antidepressiva och stämningshöjande egenskaper. Den anses ha milda euforiserande egenskaper och är användbar för att hjälpa till vid astheni och säsongsbetonad affektiv sjukdom. Johannesört kan också hjälpa till att lindra spänningar och stress och öka den mentala klarheten.

Innehåll

Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Johannesört Extrakt.

Olivolja – Denna produkt innehåller olivolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil
CAS-Nummer 84082-80-4
Innehållsdeklaration 25% Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil
Ursprungsland Kanada
Extraherad från växtdel Blomma, Löv, Stam
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB023

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Johannesört Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *