N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Johannesört Extrakt (25%)

Finns i lager

196 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 023 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) (Hypericum Perforatum)

Även känd som: Saint John’s Wort Olja, Johannesörtolja, Sankt Johannesörtsolja, Johannesörtsinfuserad olja, Johannesörtmacererad olja, Hypericum perforatum olja

Upptäck vår ekologiskt tillverkade johannesörtolja, en kraftfull och mångsidig ingrediens som är idealisk för användning i en mängd olika hudvårdsprodukter. Genom att använda en varsam macerationsprocess vid låg temperatur, kallad solinfusion, extraheras de lipidlösliga komponenterna från de ljusgula blommorna på Hypericum perforatum-plantan och införlivas i ekologisk kallpressad extra jungfruolja.

Johannesörtoljan är känd för sina helande och lugnande egenskaper, vilket gör den perfekt för att skapa helande salvor, antiinflammatoriska lotioner och nervsmärtlindrande massageoljor. Denna naturliga och välgörande örtinfusion är en utmärkt ingrediens för att förbättra och berika dina hudvårdsprodukter och behandlingar.

Genom att välja vår ekologiskt tillverkade johannesörtolja säkerställer du att du använder en högkvalitativ produkt med en hållbar och miljövänlig bakgrund. Ta del av naturens gåvor och låt johannesörtoljans fördelaktiga egenskaper förvandla din hudvård och dina behandlingar till en upplevelse av välbefinnande och näring.

Rapporterade fördelar och användningsområden av Johannesört

Utforska den fantastiska världen av johannesört, även känt som Hypericum perforatum, en kraftfull ört som traditionellt använts för att främja hälsa och välbefinnande. Vår ekologiska johannesörtolja är skapad genom att extrahera de aktiva ingredienserna från denna välgörande ört, vilket resulterar i en mångsidig och effektiv produkt som kan användas för en rad olika ändamål.

  • Lokal behandling för olika hudproblem: Johannesörtolja är känd för att vara effektiv vid behandling av lindriga brännskador, sår, inflammerade områden, blåmärken och åderbråck. Dess läkande egenskaper gör det till en utmärkt ingrediens att inkludera i salvor och lotioner.
  • Sår och hemorrojder: Johannesörtolja är även användbar för att behandla sår och hemorrojder, tack vare dess förmåga att främja läkning och lindra obehag.
  • Nervsmärta och neuralgi: Traditionellt har johannesört använts för att behandla nervsmärta, inklusive neuralgi och ischias, vilket gör det till en värdefull ingrediens i nervsmärtlindrande massageoljor.
  • Tonande och mjukgörande för huden: Johannesörtolja har utmärkta tonande egenskaper för huden och hjälper till att mjuka upp och förtydliga hudtonen.
  • Antivirala egenskaper: Studier har visat att den aktiva beståndsdelen i johannesört, hypericin, är ett potent antiviralt medel, särskilt mot höljda virus.
  • Antidepressiva och stämningshöjande egenskaper: På det känslomässiga och energetiska planet är johannesörtolja välkänd för sina antidepressiva och stämningshöjande egenskaper. Det anses ha milda euforiserande egenskaper och är användbart för att hjälpa till vid astheni och säsongsbetonad affektiv sjukdom.
  • Lindring av spänningar och stress: Johannesörtolja kan också hjälpa till att lindra spänningar och stress, vilket ökar den mentala klarheten och förbättrar den övergripande känslan av välbefinnande.

Vår ekologiska johannesörtolja är en mångsidig och kraftfull produkt som har en mängd olika användningsområden, vilket gör den till ett perfekt tillskott till din naturliga hälsorutin. Den är producerad genom en skonsam process som kallas maceration vid låg temperatur, där de ljusgula blommorna från Hypericum perforatum-plantan infunderas i ekologisk kallpressad extra jungfruolja. Denna metod säkerställer att alla de värdefulla lipidlösliga komponenterna bevaras, vilket ger dig en ren och högkvalitativ produkt.

Johannesörtolja är särskilt lämplig för användning i helande salvor, antiinflammatoriska lotioner och nervsmärtlindrande massageoljor, vilket gör det till en fantastisk ingrediens för att skapa dina egna naturliga hudvårdsprodukter. Dessutom är det viktigt att notera att johannesörtolja har en lång tradition av användning, då det har hängts på hus- och stalldörrar på Johannesdagen för att skydda människor och boskap från skada och sjukdom.

I en värld där vi ständigt söker naturliga och säkra lösningar för vår hälsa och välbefinnande, är vår ekologiska johannesörtolja ett utmärkt val. Med sina många rapporterade fördelar och användningsområden kan du känna dig trygg i att du har en kraftfull och mångsidig produkt i din arsenal för att främja hälsa och välbefinnande. Ta steget idag och upptäck själv den otroliga kraften i johannesörtolja.

Innehåll

Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Johannesört Extrakt.

Olivolja – Denna produkt innehåller olivolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil
CAS-Nummer 84082-80-4
Innehållsdeklaration 25% Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil
Ursprungsland Kanada
Extraherad från växtdel Blomma, Löv, Stam
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB023

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Johannesört Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Johannesört Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *