N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

198 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 022 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) (Glycyrrhiza Glabra)

Även känd som: Lakritsrotolja, Lakritsolja, Yashtimadhuolja, Glycyrrhiza Glabra Rotolja, Infuserad Lakritsrotolja, Lakritsrotsolja, Lakritsrotextakt, Lakritsrotextraktolja

Upptäck fördelarna med vårt ekologiskt tillverkade lakritsrotsextrakt, även känt som lakritsolja, som är en kraftfull och mångsidig ingrediens för en rad hälsotillämpningar. Framställt genom en varsam maceration vid låg temperatur (solinfusion) av torkade stolonifera rötter från Glycyrrhiza glabra-plantan i ekologisk solrosolja, är vårt lakritsrotsextrakt rikt på lipidlösliga komponenter som ger det dess unika egenskaper.

Lakritsrot, en örtartad, flerårig baljväxt, är inhemsk i Mellanöstern, södra Europa och delar av Asien, inklusive Indien. Det har en lång historia av användning i traditionell medicin och är idag eftertraktad för sina många fördelar och användningsområden.

Vår lakritsrotsextrakt är skonsamt framställd för att bevara dess naturliga egenskaper och för att säkerställa högsta kvalitet. Med dess ekologiska ursprung och vårt engagemang för hållbarhet, kan du känna dig trygg i att du väljer en produkt som är både effektiv och miljövänlig. Upptäck själv den fantastiska kraften i vårt ekologiska lakritsrotsextrakt och hur det kan förbättra ditt välbefinnande och din livskvalitet.

Rapporterade fördelar och användningsområden av Lakritsrot

Upptäck den fantastiska kraften i lakritsrot, en av de mest använda örterna i världen och en grundpelare i traditionell kinesisk medicin. Vår ekologiska lakritsrotsextrakt, även känd som lakritsolja, är rik på bioaktiva komponenter såsom glycyrrhizin, flyktiga föreningar, flavonoider och saponiner, vilket ger den dess unika egenskaper och fördelar.

  • Inflammatoriska dermatologiska tillstånd: Lakritsrot har länge använts för att behandla en rad hudproblem, såsom eksem, psoriasis, rosacea och kontaktdermatit. Dess triterpenoid saponin glycyrrhizin har en kraftfull antiinflammatorisk aktivitet, vilket gör det effektivt för att lindra inflammation och klåda.
  • Behandling av hyperpigmentering och mörka fläckar: Glabridin, en aktiv ingrediens i lakritsolja, har visat sig ha antiinflammatoriska effekter och hämmar enzymet tyrosinas, vilket stoppar melaninproduktionen. Liquiritin är en annan aktiv ingrediens som hjälper till att sprida och avlägsna melanin och pigment i huden, vilket förbättrar hudens allmänna ton och klarhet över tid.
  • Kontroll av oljeinnehåll i huden: Licochalcone, en komponent i lakritsrot, är idealisk för personer med fet hud, eftersom det har visat sig hjälpa till att kontrollera hudens oljeinnehåll.
  • Lindrar solbränna och inflammation: Lakritsrotsextrakt har potential att lindra obehag och inflammation i samband med solbränna tack vare dess lugnande egenskaper.
  • Återfuktande och lugnande för torr och trött hud: Lakritsrotolja används ofta i hudvårdsformuleringar för att lugna och slappna av torr och trött hud på grund av dess mjukgörande och lugnande egenskaper.
  • Ingrediens i serum: Lakritsrotsextraktets lugnande egenskaper gör det till en populär ingrediens i serum, där det bidrar till att återfukta, lugna och förbättra hudens utseende.

Förutom dessa rapporterade fördelar och användningsområden, är lakritsrotsextrakt även en populär ingrediens inom konfektyrindustrin på grund av dess söta smak och smakgivande egenskaper. Med vårt ekologiska lakrits rotsextrakt får du inte bara en produkt som är skonsam mot både huden och miljön, men även en ingrediens som har en lång historia av användning och som har bevisats vara effektiv för en mängd olika hudproblem och hudtyper.

Vårt ekologiska lakritsrotsextrakt framställs genom en skonsam process där torkade rötter från Glycyrrhiza glabra-plantan macereras vid låg temperatur i ekologisk solrosolja för att extrahera dess lipidlösliga komponenter. Denna metod bevarar de aktiva ämnena och fördelarna i lakritsroten, samtidigt som det säkerställer en högkvalitativ och koncentrerad produkt.

Tack vare dess många fördelar och användningsområden är lakritsrotsextrakt en idealisk ingrediens för att inkludera i din hudvårdsrutin, oavsett om det handlar om att lindra inflammation och klåda, förbättra hudens ton och klarhet, kontrollera oljeinnehåll, eller lugna och återfukta torr och trött hud.

Innehåll

Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Lakritsrot Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 8008-94-4 ; 84775-66-6 ; 68916-91-6
Innehållsdeklaration 25% Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Rot
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB022

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

1 recension av Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%)

  1. Anonym (verifierad ägare)

    Nöjd 😄

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *