N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

198 kr

Greenbalance Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) (Glycyrrhiza Glabra)

Även känd som: Licorice Root Oil, Liquorice Root Oil, Yashtimadhu Oil, Glycyrrhiza Glabra Root Oil, Licorice Infused Oil

Vår ekologiskt tillverkade lakritsrotsextrakt (även kallad lakritsolja) framställs genom maceration vid låg temperatur (solinfusion) av de torkade stolonifera rötterna från Glycyrrhiza glabra-plantan i ekologisk solrosolja för att extrahera dess lipidlösliga komponenter. Lakritsväxten är en örtrik, flerårig baljväxt som är inhemsk i Mellanöstern, södra Europa och delar av Asien, t.ex. Indien.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 022 Kategori:

Lakritsrot är en av de mest använda örterna i världen och är den mest använda örten i traditionell kinesisk medicin idag. Dess viktigaste bioaktiva komponent som ger den söta smaken är glycyrrhizin. Dessutom innehåller den vissa flyktiga föreningar, flavonoider och saponiner. På grund av dess sötma och smakgivande egenskaper används lakrits därför främst inom konfektyrindustrin.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Lakritsrot har i århundraden använts för att behandla en mängd olika inflammatoriska dermatologiska tillstånd, t.ex. eksem, psoriasis, rosacea, kontaktdermatit och andra tillstånd som kännetecknas av inflammation och klåda. Glycyrrhizin, en triterpenoid saponin från lakrits, har en stark antiinflammatorisk aktivitet som liknar kortisol och steroider. När dessa triterpenoider kommer i kontakt med huden triggar de receptorer som naturligt orsakar steroidtillväxt i huden.

Hyperpigmentering och mörka fläckar är ett vanligt hudtillstånd som orsakas av en ökning av melanin tack vare enzymet Tyrosinase. När detta sker tenderar de drabbade områdena att bli mörkare. Glabridin, en aktiv ingrediens i lakritsolja, har visat sig ha antiinflammatoriska effekter och hämmar Tyrosinase, vilket stoppar melaninproduktionen. Liquiritin är en annan aktiv ingrediens som inte hämmar tyrosinas, men som hjälper till att sprida och avlägsna melanin och pigment i huden. Med tiden bidrar Liquiritin till hudens allmänna ton och klarhet eftersom det bryter upp melanin.

Dessutom är närvaron av "Licochalcone" idealisk för personer med fet hud eftersom Licochalcone har visat sig kontrollera oljeinnehållet i huden. Hudvårdsprodukter som innehåller lakritsolja har potential att lindra obehag och inflammation i samband med solbränna. Lakritsrotolja sägs ha fantastiska lugnande egenskaper och används ofta i hudvårdsformuleringar för att lugna och slappna av torr och trött hud. På grund av dessa lugnande egenskaper ingår lakritsrotolja också ofta i serum.

Innehåll

Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Lakritsrot Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 8008-94-4 ; 84775-66-6 ; 68916-91-6
Innehållsdeklaration 25% Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Rot
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB022

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

1 recension av Ekologisk Lakritsrot Extrakt (25%)

  1. Anonym (verifierad ägare)

    Nöjd 😄

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *