N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Jojobaolja (100%)

Finns i lager

Från: 89 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 006 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Jojobaolja (100%) (Simmondsia Chinensis)

Även känd som: Jojoba Seed Oil, Jojoba Wax, Golden Jojoba Oil Israel, Simmondsia Chinensis Oil

Vår ekologiskt framställda Jojobaolja är kallpressad från fröna av Simmondsia chinensis, en buske som är hemmahörande i Sonoan-öknen i Arizona, norra Mexiko och det torra Kalifornien. Även om jojoba kallas olja är det egentligen ett flytande växtvax med anmärkningsvärt likartade egenskaper som vår huds eget talg – det oljiga sekret som vår hud producerar för att skydda sig själv. Jojobaoljan har en ljus gyllene färg och en mild lukt och har en hållbarhet och molekylär stabilitet som är betydligt högre än de flesta andra oljor (20+ år).

Jojobaolja är rik på skönhetsfrämjande vitaminer A, E och D, plus antioxidanter och fettsyror, och har förmågan att penetrera djupt och nå under det översta hudlagret för maximal näring. Eftersom jojobaolja så nära liknar hudens naturliga olja absorberas den snabbt och hjälper till att hålla fukten i huden utan att lämna en fet hinna.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Jojobaolja har underbara vårdande, regenerativa och återfuktande egenskaper och hjälper därför till att lugna känslig, torr och skör hud. Jojobaolja anses även ha naturliga antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Jojobaolja har också ett högt innehåll av E-vitamin som stödjer hudens elasticitet och hjälper till att minska åldrandet.

Jojobaolja är en av de mest populära bäraroljorna, som ofta används i krämer, lotioner, salvor, smör och balsam, liksom i tvålar, badoljor och massageoljor. Eftersom det är en lätt och smidig olja att arbeta med är den mycket lämplig som bas för kropps- och ansiktsoljor. Eftersom jojobaolja absorberas djupt in i huden fungerar den bra som en fuktgivare för hårbotten och hår. Den återfuktar hårsäckarna inifrån och ut. Dess naturliga mjukgörande egenskaper hjälper till att försegla fukt i torra, kluvna toppar och fungerar också bra för att behandla torr hårbotten och mjäll.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Jojobaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren jojobaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
CAS-Nummer 61789-91-1 ; 90045-98-0
Innehållsdeklaration 100% Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Ursprungsland Israel
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB006

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Jojobaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Jojobaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Jojobaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *