N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Jojobaolja (100%)

Finns i lager

Från: 89 kr

50 ml
89 kr
100 ml
159 kr
Artikelnr: 006 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Jojobaolja (100%) (Simmondsia Chinensis)

Vår ekologiskt framställda Jojobaolja är kallpressad från fröna av Simmondsia chinensis, en buske som är hemmahörande i Sonoan-öknen i Arizona, norra Mexiko och det torra Kalifornien. Även om jojoba kallas olja är det egentligen ett flytande växtvax med anmärkningsvärt likartade egenskaper som vår huds eget talg – det oljiga sekret som vår hud producerar för att skydda sig själv. Jojobaoljan har en ljus gyllene färg och en mild lukt och har en hållbarhet och molekylär stabilitet som är betydligt högre än de flesta andra oljor (20+ år).

Framställd med miljön i åtanke, erbjuder vår ekologiska Jojobaolja otaliga fördelar. Dess fantastiska egenskaper sträcker sig från att vara en återfuktare för hud och hår till att fungera som bas för olika skönhetsprodukter. Dess rikliga innehåll av vitaminer, antioxidanter och fettsyror gör det till en universell produkt, som kan användas både i krämer, lotioner, balsam och badoljor.

Även känd som: Jojobafröolja, Jojobavax, Gyllene Jojobaolja från Israel, Simmondsia Chinensis Olja, Ren Jojobaolja, Kallpressad Jojobaolja

Vår ekologiska Jojobaolja tar sitt ursprung från de torra regionerna i Arizona, norra Mexiko och Kalifornien, men det är i Israels solfyllda och bördiga jordar där denna buske nu växer och trivs. Denna dyrbara olja, kallpressad från fröna av busken Simmondsia chinensis, är i själva verket ett flytande växtvax, vars likheter med huden naturliga talg gör den unik. Fylld med skönhetsförstärkande vitaminer som A, E och D, samt antioxidanter och fettsyror, är denna olja ett fantastiskt tillägg till din skönhetsrutin. Dess förmåga att penetrera djupt för maximal näring gör det till en viktig ingrediens i olika hud- och hårvårdsprodukter.

Jojobaolja är en naturens skatt som är rik på vårdande, regenerativa och återfuktande egenskaper. Den har förmågan att lugna känslig, torr och skör hud, vilket gör den till en idealisk ingrediens för personer med olika hudtyper. Dess naturliga antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper gör den till en trygg och effektiv lösning för många hudproblem.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Jojobaolja

Jojobaolja är en av de mest använda bäraroljorna på marknaden. Med dess flexibilitet och lätthet att arbeta med, hittar du den ofta i krämer, lotioner, salvor, smör och balsam, såväl som i tvålar, badoljor och massageoljor.

Denna olja är inte bara bra för din hud, men fungerar även utmärkt för ditt hår. Dess förmåga att absorberas djupt in i huden och hårbotten gör den till en utmärkt fuktgivare, återfuktande hårsäckarna från insidan och ut. Dess naturliga mjukgörande egenskaper hjälper till att försegla fukten i torra, kluvna toppar och fungerar också utmärkt för att behandla torr hårbotten och mjäll.

Jojobaolja är därför inte bara ett underbart tillägg till din skönhetsrutin, utan även ett miljövänligt val. Med dess ekologiska ursprung och hållbara produktion, kan du njuta av dess många fördelar utan att kompromissa med miljön.

Inbjudande, närande och mångsidig, vår ekologiska Jojobaolja är mer än bara en olja - den är en hyllning till naturens kraft och skönhet. En produkt som du kan lita på, för en vacker och frisk hud och hår.

Observera att denna Jojobaolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Jojobaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren jojobaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
CAS-Nummer 61789-91-1 ; 90045-98-0
Innehållsdeklaration 100% Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Ursprungsland Israel
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB006

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Jojobaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Jojobaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jojobaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Jojobaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *