 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Nyponfröolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 99 kr

99 kr
136 kr
249 kr
Artikelnr: 010 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Nyponfröolja (100%) (Rosa Rubiginosa)

Upptäck vår noggrant utvalda nyponfröolja som är kallpressad från fröna (nyponen) av den vilda äppelrosbusken, vanligast förekommande i de södra Andesbergen i Chile, där den kända Rosa rubiginosa frodas. Denna olja är en äkta skatt från naturen, känd för sin jordnära, kryddiga doft och dess naturligt orange till rödaktiga färg med en lätt viskös konsistens, som fängslar sinnena och återupplivar huden med dess rika näringsinnehåll.

Dess unika näringsprofil, rik på omega-3, omega-6 och omega-9 fettsyror, och antiinflammatoriska egenskaper gör nyponfröoljan till ett naturligt val för fuktgivande och återfuktande hudvårdsprodukter. Det som verkligen gör denna nyponfröolja från Rosa rubiginosa speciell, jämfört med den mer kommersiellt tillgängliga Rosa canina, är dess innehåll av det mirakulösa aktiva ämnet trans-retinoinsyra, även känd som tretinoin (cirka 0,357 ml/l), som har förmågan att återställa och regenerera vävnader, minska rynkor, hjälpa mot akne och till och med normalisera porstorleken. Det är en naturlig derivat av vitamin A som hjälper huden att reparera sig och främjar förnyelsen av hudceller.

Även känd som: Nyponolja, Rosa rubiginosa fröolja, Äppelrosolja

Vår nyponfröolja härstammar från de vilda sluttningarna av Andesbergen i Chile, ett område som är känt för sin enastående biodiversitet och speciella klimat. Det är just här, i detta robusta och oförstörda landskap, som Rosa rubiginosa - busken som ger oss nyponfröolja - trivs och frodas. Denna speciella plats, som är präglad av sina unika geografiska och klimatiska förhållanden, är avgörande för att skapa den rika och näringsfyllda oljan som är så uppskattad idag.

Historiskt sett har nyponfröolja varit en viktig del av de traditionella medicinska systemen i Chile. Andesbergenas ursprungsbefolkning har i århundraden värderat oljan för dess förmåga att lugna och återfukta huden, såväl som för dess antiinflammatoriska egenskaper.

Framställningsprocessen av vår nyponfröolja är noggrant utformad för att bevara de näringsämnen och aktiva komponenter som gör den så värdefull. Oljan kallpressas från fröna (nyponen) av Rosa rubiginosa-busken, en metod som garanterar att dess näringsrika egenskaper inte förloras under framställningsprocessen. Genom att bibehålla traditionella framställningsmetoder och kombinera dem med modern rening och kvalitetskontroll, säkerställer vi att varje droppe av vår olja lever upp till sitt arv och sina fördelar, redo att dela med sig av sina mirakulösa egenskaper till världen.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Nyponfröolja

Nyponfröoljan är högt värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och används flitigt i både hudvårds- och hårvårdsprodukter. Denna underbara olja, som är rik på omega-3, omega-6 och omega-9 fettsyror samt trans-retinoinsyra, erbjuder en mängd fördelar för både huden och håret. Traditionellt har oljan använts för sina förmågor att reparera och regenerera hud, minska rynkor, samt lindring mot akne och andra hudproblem.

Nyponfröolja för hudvård

Inom hudvården står nyponfröolja som en ovärderlig resurs, tack vare sin förmåga att djupt återfukta huden, stimulera kollagenproduktion och förbättra hudens elasticitet. Det är dess rika innehåll av essentiella fettsyror, vitaminer och antioxidanter som gör den så effektiv. Mer specifikt, så är nyponfröolja en kraftfull källa till C-vitamin, ett nödvändigt vitamin för kollagensyntes och hudens naturliga regenereringsprocess. A-vitamin, eller retinol, som också finns i oljan, är känt för sina hudförnyande egenskaper och förmågan att minska synligheten av fina linjer och rynkor. E-vitamin, en annan viktig antioxidant i nyponfröolja, bidrar till att skydda huden från skadliga miljöpåverkningar och UV-strålningens oxidativa stress.

Dessutom är oljan rik på omega-3, omega-6 och omega-9 fettsyror, som stärker hudens barriärfunktion, förbättrar fuktbalansen och minskar inflammation. För att ytterligare förstärka nyponfröoljans hudregenererande och lugnande effekter, rekommenderas en blandning med lavendelolja för dess lugnande egenskaper eller frankincenseolja för att främja hudens återuppbyggnad, vilket gör den idealisk för torr, mogen eller solskadad hud.

Ett särskilt noterbart innehåll i nyponfröoljan är dess naturliga förekomst av trans-retinoinsyra, även känt som tretinoin, vilket finns i en koncentration av cirka 0,357 ml/l. Denna kraftfulla bioaktiva komponent är en naturlig derivat av vitamin A, som spelar en central roll i hudens regenereringsprocess. Trans-retinoinsyra är exceptionellt effektiv för att främja cellförnyelse, förbättra hudens textur och minska förekomsten av fina linjer, rynkor och hyperpigmentering. Dessutom har tretinoin visat sig minska tilltäpptheten i porerna, vilket bidrar till en klarare och mer jämn hudton.

Nyponfröolja för hårvård

När det gäller hårvård, erbjuder nyponfröolja märkbara fördelar för hårets hälsa och utseende. Dess näringsrika profil hjälper till att återfukta håret, minska frissighet och främja en hälsosam hårbotten. Nyponfröolja kan användas som en hårolja för att ge glans och mjukhet, eller blandas in i schampon och balsam för extra näring. Den är särskilt fördelaktig för personer med torrt, skadat eller färgat hår, då oljan hjälper till att stärka håret från rot till topp och skydda mot ytterligare skador.

Övriga användningsområden för nyponfröolja

Utöver dess fördelar för hud och hår, har nyponfröolja andra traditionella och moderna användningsområden. Den har använts i aromaterapiblandningar för dess lugnande och upplyftande doft, samt i massageoljor för dess förmåga att lugna muskler och leder. Nyponfröolja kan även användas i nagelvårdsprodukter för att stärka och återfukta sköra naglar och nagelband. Dess rika näringsprofil gör den till en mångsidig olja som erbjuder fördelar för hela kroppen, och dess användning sträcker sig från topp till tå.

Observera att denna nyponfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Nyponfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren nyponfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Rosa Mosqueta / Rosa Rubiginosa (Rose Hip) Seed Oil
CAS-Nummer 84603-93-0 ; 84696-47-9
Innehållsdeklaration 100% Rosa Rubiginosa (Rose Hip) Seed Oil
Ursprungsland Chile
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB010

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Nyponfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

1 recension av Ekologisk Nyponfröolja (100%)

  1. Margaret (verifierad ägare)

    Snabb leverans

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *