N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Nyponfröolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 99 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 010 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Nyponfröolja (100%) (Rosa Rubiginosa)

Även känd som: Rosehip Oil, Rose Hip Seed Oil, Rosehip Seed Oil, Rosa Rubiginosa Seed Oil, Rosas Mosqueta Oil, Rosa Englanteria Oil, Rosa Canina Fruit Oil

Vår ekologiskt framställda olja av nyponfrö är kallpressad från fröna av den vilda rosen Rosa rubiginosa som är vanligast i de södra Anderna i Chile. Rosa Rubiginosa, Rosa Eglanteria och Rosa Mosqueta hänvisar alla till samma olja, men den vanligare Rosa Canina skiljer sig lite resten. Ren kallpressad nyponfröolja har en jordig och stickande örtliknande doft med en naturlig orange till rödaktig färg och en lätt viskös konsistens.

I århundraden har de chilenska andinska indianerna förlitat sig på de näringsmässiga och antiinflammatoriska fördelarna med rosenhampaolja i sina traditionella medicinska, hud- och hårvårdsprogram. Olja från nyponrosfrö har en unik näringsprofil: den är rik på omega-3, omega-6 och omega-9 fettsyror och är ett naturligt val för fuktgivande och återfuktande formuleringar. Den viktigaste egenskapen som gör att vår nyponolja (från Rosa Rubiginosa) skiljer sig från den mer kommersiellt tillgängliga Rosa Canina, är den mirakulösa aktiva substansen trans-retinoic acid, även kallad Tretinoin (cirka 0,357 ml/l).

Det är den viktigaste bioaktiva komponenten i nyponolja (från Rosa Rubiginosa) och har alla möjliga magiska förmågor, bland annat att återställa och regenerera vävnader, minska rynkor, hjälpa akne och till och med normalisera porstorleken. Det är ett naturligt derivat av vitamin A som hjälper huden att reparera och trycka in nya celler till överhuden.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Nyponolja är ett naturligt anti-agingmedel, rikt på både antioxidanter, C-vitamin och E-vitamin.Denna fantastiska, icke-feta, fuktgivande nyponolja är ett utmärkt val i alla hudvårdsblandningar på grund av dess hudförnyande egenskaper. Rose Hip Seed Oil är hyllad för sin förmåga att minska uppkomsten av ärr och rynkor och förbättra hudens färg och ton. Den är idealisk för formuleringar för mogen hud och för att stödja problematiska hudtillstånd.

Nyponfröolja är också packad med molekyler som är tillräckligt små för att tränga in i hudens djupa lager och förbättra fukt- och kollagennivåerna, samtidigt som rynkor och fina linjer reduceras. Fylld med antioxidanter hjälper nyponolja också till att förstärka hudens skyddsbarriär. Denna extra skyddsnivå är avgörande när det gäller att skydda huden från de föroreningar som man möter i vardagen, som UV-strålar och bilavgaser. Nyponfröolja är uppskattad för sin förmåga att förnya huden och tillföra lyster och ungdomlig fuktighet.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Nyponfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren nyponfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Rosa Mosqueta / Rosa Rubiginosa (Rose Hip) Seed Oil
CAS-Nummer 84603-93-0 ; 84696-47-9
Innehållsdeklaration 100% Rosa Rubiginosa (Rose Hip) Seed Oil
Ursprungsland Chile
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB010

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Nyponfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nyponfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

1 recension av Ekologisk Nyponfröolja (100%)

  1. Margaret (verifierad ägare)

    Snabb leverans

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *