N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad)

Finns i lager

Från: 59 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 029 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) (Glycyrrhiza glabra)

Även känd som: Lakrits, Sötrot, Yashtimadhu, Mulethi, Lakritsrot, Glycyrrhiza glabra

Glycyrrhiza glabra, även känd som lakritsrot, är en örtartad perenn växt som hör hemma i Medelhavsområdet i Europa och sydvästra Asien. Denna baljväxt, som tillhör familjen Fabaceae, kan växa upp till 1 meter hög och har fjäderformade blad som mäter mellan 7 och 15 cm långa. Lakritsrotens vackra blommor varierar i färg från lila till blekt vitblå.

Lakritsrot är känd för sin förmåga att naturligt balansera syranivåer och därmed bidra till att lindra halsbränna, matsmältningsbesvär, mag- och magsår samt sura uppstötningar. Den verkar genom att täcka matsmältningskanalen med ett skyddande slem, vilket hjälper till att skydda magslemhinnan samtidigt som det främjar snabbare reparation och återställer balansen.

Denna mångsidiga rot erbjuder också lindring för vissa vanliga obehag. Tack vare dess diuretiska och milda laxerande egenskaper kan lakritsrot hjälpa till att minska uppblåsthet, vattenretention och förstoppning. Denna fantastiska växt är således ett utmärkt tillskott för alla som vill stödja en hälsosam matsmältning och upprätthålla en känsla av välbefinnande.

Lakritsrot har länge varit uppskattad av olika kulturer - det antika Grekland, Egypten, Kina och Indien - både för sin smak och sin terapeutiska användning.

Upp till en fjärdedel av lakritsroten består av glycyrrhizinsyra - glycyrrhizin - som är många gånger mer naturligt söt än sackaros. Det är denna naturliga sötma som har gjort lakrits så populär i många olika användningsområden, från örtteblandningar till traditionell medicin och konfektyr.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Lakrits odlas över ett stort geografiskt område (bland annat i Yorkshire, där den gav upphov till Pontefract-kakan) och växer vilt över hela Medelhavet, men i Spanien är roten sötare än den som odlas i de flesta andra regioner. Den kan sugas rå, och därför har "spansk" lakrits kommit att betyda en rot som är tillräckligt söt för att konsumeras i sin oförfalskade form.

Lakrits är känd för att ha 8 olika antidepressiva föreningar, så kallade MOA-hämmare (monoaminoxidashämmare). Dessa hämmare kan ha en stark antidepressiv aktivitet och visar en betydande förbättring för alla typer av depressioner. Föreningen "glycyrrhizin" bryter ner kortisol, stresshormonet, vilket gör det möjligt för kroppen att hantera stress. Den innehåller också "Isoflavan" och "Isoflavene", ytterligare föreningar som har visat sig ha antidepressiva egenskaper.

Lakrits kan även hjälpa till att skydda levern och främja läkning av detta viktiga organ. Lakritsens antiinflammatoriska egenskaper kan också hjälpa till att lugna hepatitassocierad leverinflammation. Lakrits bekämpar också det virus som vanligen orsakar hepatit och tillför värdefulla antioxidantföreningar som bidrar till att upprätthålla leverns allmänna hälsa.

Ett flertal studier har visat att den aktiva föreningen i lakrits effektivt kan blockera leverskador orsakade av alkohol och receptfria smärtstillande medel.

Vår utsökta spanska lakrits, med sin söta, jordiga smak, är certifierad FairWild och växer rikligt vid Rio Ebro i nordöstra Spanien. Grödan skördas för hand i 4-6 års cykler. Det är en verksamhet som pågår året runt, med undantag för de hetaste veckorna på sommaren och midvinterdagarna.

Lakritsrötterna tvättas, torkas och skärs i våra leverantörers produktionsanläggningar, som har utformats för att förbruka minimalt med energi och producera nästan inget avfall. Insamlarna får även en social premie - extra pengar utöver deras lön som kan användas till sociala projekt - för att främja hållbara försörjningsmöjligheter och samhällsutveckling.

Innehåll

Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) - Denna produkt innehåller 100% ren torkad lakritsrot i hackat format.

Specifikationer

Botaniskt Namn Glycyrrhiza glabra
Innehållsdeklaration 100% Glycyrrhiza glabra
Ursprungsland Spanien
Växtdel Rot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB029

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *