 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologiskt Morot Extrakt (25%)

Finns i lager

199 kr

199 kr
Artikelnr: 129 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Morot Extrakt (25%) (Daucus carota)

Utforska skönheten och kraften i vår ekologiska morotsextraktolja, vars hemlighet ligger i de torkade rötterna av Daucus carota, även känd som vildmorot. Vår morotsolja framställs genom en innovativ superkritisk CO2 extraktionsmetod, vilket bibehåller alla dess naturligt lösliga lipofila beståndsdelar. Efter extraktionsprocessen standardiseras den med gyllene jojobaolja, vilket gör den till ett perfekt tillskott till din hud- och hårvårdsrutin.

Med sin härliga, ljusa, söta och jordnära doft samt en fängslande djuporange färg, är morotsextraktoljan fullpackad med karotener, lykopin, spår av essentiella fetter och oljor, lipofila flavonoider samt vitaminerna A och E.

Även känd som: Helio morotsextraktolja, Vildmorotsolja, Morotsrotolja, Morotsextrakt

Morot, botaniskt benämnd som Daucus carota, har sitt ursprung i Centralasien och Mellanöstern. Dess vilda form, känd som vildmorot eller Queen Anne's Lace, kan fortfarande hittas växande vilt i dessa regioner. Moroten har varit en värdefull föda och medicinell växt i tusentals år i dessa områden. Sina ursprungslands karga klimat och varierade terräng bidrar till morotens robusta natur och rika näringsprofil. Det speciella med dessa områden är den rika, väldränerade jorden och det tempererade klimatet, vilket skapar den perfekta miljön för moroten att frodas i.

Historiskt sett har moroten uppskattats inte bara för sin näringsrikedom, utan också för sina medicinska egenskaper. I antika kulturer användes moroten både som ett afrodisiakum och för att behandla skador. Grekerna och romarna konsumerade morotter för dess hälsofördelar och använde den också i olika rituella ceremonier. Under medeltiden var moroten känd i Europa för sina påstådda läkande egenskaper och var en stapelvara i klostergårdar och apoteksträdgårdar. Den berömda författaren och botanisten, Dioscorides, skrev om morotens medicinska användning i sitt verk "Materia Medica" under det första århundradet e.Kr.

För att framställa morotsextrakt används en innovativ superkritisk CO2 extraktionsmetod. Denna metod tillåter extraktion av de CO2-lösliga lipofila komponenterna från morotens torkade rötter utan att använda värme, vilket bibehåller de känsliga näringsämnena och aktiva föreningarna i råvaran. Efter extraktion standardiseras extraktet i gyllene jojobaolja, vilket gör det lättare att införliva i hudvårds- och hårvårdsrecept. Denna process skiljer sig från traditionell ångdestillation eller kallpressning, eftersom den kan extrahera en bredare palett av bioaktiva föreningar, samtidigt som den behåller produkten fräschhet och styrka.

Rapporterade fördelar och användningsområden för extrakt av Morot

Morotsextrakt är högt värderat för sina antioxidanta och återfuktande egenskaper och är känt för att användas i en rad hudvårds- och hårvårdsprodukter. Traditionellt har detta extrakt använts för att dra nytta av dess rika innehåll av karotener, lykopin, spår av essentiella fetter och oljor, lipofila flavoner samt vitaminerna A och E. Och med den moderna konsumentens behov av naturliga, effektiva skönhetsprodukter som bidrar till att förbättra och underhålla en sund hud och hår, passar morotsextrakt perfekt in i den nutida livsstilen.

Morotsextrakt för hudvård

Inom hudvård har morotsextrakt traditionellt använts för att hantera olika hudproblem, särskilt de som involverar irritation eller inflammation. Dess höga innehåll av antioxidanter gör det till en utmärkt ingrediens för att förebygga och till och med vända skador orsakade av UV-strålning. Vidare hjälper det till att främja nybildning av hudceller, vilket gör den utmärkt för anti-aging hudvård. Detta extrakt är därför idealiskt för närande och fuktgivande formuleringar avsedda för mogen, torr, kliande, skadad eller särskilt problematisk hud.

Morotsextrakt för hårvård

När det gäller hårvård erbjuder morotsextrakt många fördelar. Dess rika innehåll av karotener och vitaminer stärker och skyddar håret. Dess antiseptiska egenskaper bidrar också till att säkerställa en frisk hårbotten. Detta extrakt är därför särskilt lämpligt för hårtyper som är skadade eller torra, och kan även hjälpa till med att hantera vissa vanligare hårproblem så som en kliande eller torr hårbotten.

Övriga användningsområden för morotsextrakt

Utöver dess användning inom hud- och hårvård, har morotsextrakt även traditionellt använts inom aromaterapi på grund av dess lugnande och avgiftande effekter. Dess naturliga orange färg kan också användas för att lägga till en lätt orange nyans till hudvårdsprodukter, vilket ger en härlig estetik till krämer och lotioner.

Innehåll

Ekologiskt Morot Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Morot Extrakt.

Jojobaolja – Denna produkt innehåller jojobaolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Daucus Carota (Carrot) Root Extract
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
CAS-Nummer 84929-61-3
90045-98-0
Innehållsdeklaration 25% Daucus Carota (Carrot) Root Extract
75% Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Rot
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB129

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Morot Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Morot Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Morot Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Morot Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Morot Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologiska Morot Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Morot Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Morot Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologiska Morot Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Morot Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologiska Morot Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Morot Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologiskt Morot Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *