N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Marulaolja (100%)

(2 kundrecensioner)

Finns i lager

Från: 159 kr

159 kr
269 kr
Artikelnr: 069 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Marulaolja (100%) (Sclerocarya birrea)

Vår ekologiskt framställda Marulaolja utvinns ur kärnorna av frukterna från de vilt växande Sclerocarya biffea träden som växer i de mest orörda och öppna skogsområdena i Afrika söder om Sahara. Marulaoljan har fått smeknamn som “Ungdomens Elixir” och “Den afrikanska skönhetshemligheten” och har länge varit vördad av kvinnor i södra Afrika som använder den i olika kosmetiska tillämpningar för att på ett naturligt sätt mjuka upp, ge näring och vitalisera huden och främja hårväxten.

Även känd som: Marulafröolja, Sclerocarya Birrea Fröolja, Marulakärnolja, Kallpressad Marulaolja

Marulaoljan, som har använts av afrikanska stammar i tusentals år, har en rik historia som sträcker sig långt tillbaka till de tidiga dagarna av mänskligheten. Berättelserna säger att marulafrukten alltid har varit en viktig källa till näring, och oljan utvunnen från dess kärnor har spelat en avgörande roll i ritualer och traditioner. Dess betydelse i afrikansk kultur kan inte överskattas, och det är denna historiska koppling som gör marulaoljan till mer än bara en produkt; den är en länk till ett rikt och färgstarkt förflutet.

Framställningen av marulaolja är en skicklighetsprocess som har förfinats över generationer. Det börjar med att noggrant plocka de mogna frukterna från marulaträdet. Dessa frukter torkas sedan i solen för att mjuka upp skalet, vilket gör det lättare att ta bort kärnorna. Kärnorna krossas sedan för hand för att extrahera den värdefulla oljan. Denna metod bibehåller oljans näringsämnen och gör den till en av de mest naturliga och outspädda oljorna på marknaden.

I modern tid har tekniken för att utvinna oljan från marulafrukterna förfinats för att möta den ökande efterfrågan, men vi värdesätter fortfarande de traditionella metoderna. Vår process innefattar en kombination av modern vetenskap och traditionella tekniker för att garantera att varje droppe av vår ekologiska marulaolja är av högsta möjliga kvalitet. Den respekt och vördnad vi har för marulafrukten och dess ursprung återspeglas i vårt engagemang för att skapa en produkt som verkligen är exceptionell.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Marulaolja

Marulaolja, som används flitigt i lokala och kosmetiska tillämpningar, är känd för att stödja hudens hälsa, reparera hudskador orsakade av föroreningar, minska uppkomsten av rynkor och blemmor, underlätta sårläkning och förhindra att huden förlorar fukt. Marulaolja är en lätt och icke-komedogen olja som uppvisar antimikrobiella egenskaper och är särskilt mild, vilket gör den idealisk för att lugna aknebenägen hud. Den är också effektiv för att lindra klåda när den appliceras på skadad hud orsakad av eksem, psoriasis eller torr hud.

Marulaolja innehåller en stor andel enkelomättade fettsyror och naturliga antioxidanter vilket gör den till en av de mest stabila oljorna som finns. Marulaolja är den rikaste växtkällan i naturen av Omega-9-fettsyror som i sin tur fungerar för att skydda hårbotten mot skadliga bakterier och inflammation, samt för att balansera hårbottens naturliga oljor utan att lämna en fet rest och för att stärka hårstråna mot skador orsakade av effekter av hårt klimat.

Denna fantastiska olja är till nytta inte bara för huden och håret utan även för de samhällen som producerar den. Manillaolja har varit en naturens gåva som har bidragit till landsbygdens och den sociala ekonomiska utvecklingen i afrikanska samhällen där den har stärkt och upplyft kvinnor och gett en hållbar inkomst för familjerna i stammarnas länder.

Observera att denna Marulaolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Marulaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren marulaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil
Ursprungsland Sydafrika
Extraherad från växtdel Nötkärna
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB069

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Marulaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Marulaolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Marulaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Marulaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Marulaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Marulaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Marulaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Marulaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Marulaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Marulaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Marulaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Marulaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Marulaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

2 recensioner av Ekologisk Marulaolja (100%)

  1. Elif E. (verifierad ägare)

    Bra olja luktar inte så gott men ger tillräckligt mjukhet och bra till hudvården

  2. Anonym (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *