 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologiskt Läkemalva Extrakt (25%)

Finns i lager

198 kr

198 kr
Artikelnr: 132 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Läkemalva Extrakt (25%) (Althaea officinalis)

Upplev den förtrollande magin av vårt ekologiska läkemalvaextrakt, en skatt som härstammar från djupa traditioner som spänner över det antika Egypten, Arabien, Grekland och Rom. Framställt genom en varsam solinfusionsprocess där tjocka, långa rötter och blad från Althaea officinalis-plantan får dra i en ekologisk kallpressad solrosolja för att extrahera dess lipidlösliga komponenter.

Denna underbara olja, som är rik på antioxidanter och slemämnen, har använts i över 2000 år för dess förmåga att skapa en skyddande beläggning på huden och matsmältningskanalen, vilket kan användas för att erbjuda lindring från både hudirritationer och matsmältningsbesvär.

Även känd som: Läkemalvaolja, Althaea officinalis-olja, Marshmallow rotolja

Läkemalvaextrakt, även känt som extrakt från Althaea officinalis, har sina rötter i den gamla världen. Denna robusta fleråriga växt är infödd till stora delar av Europa, från västra Ryssland till Medelhavet och även delar av Asien. Historiskt sett har den trivts i våtmarker, vilket har lett till dess namn "Marsh-mallow" eller "Läkemalva" på svenska. Dess betydelse i sina ursprungsland är djupt rotad i den traditionella medicinen, där den länge har varit uppskattad för sina lugnande och lindrande egenskaper. Det geografiska området där läkemalva växer vilt, särskilt de fuktiga, svala områdena i Europa, bidrar till plantans unika förmåga att producera en rik mängd mucilage, en geléliknande substans, som är källan till många av dess fördelaktiga egenskaper.

Läkemalvans historia sträcker sig tillbaka till de antika civilisationerna. Egyptierna, araberna, grekerna och romarna - alla dessa kulturer kände till och värdesatte Althaea officinalis. Den har varit en stapelvara i traditionell medicin och skönhetsrutiner i över 2000 år. Äldre kulturer uppskattade plantan för dess förmåga att lindra slemhinnor och externt för att behandla hudirritationer. Dessutom blev roten grunden för den ursprungliga marshmallow-godiset, en delikatess som tillverkades genom att koka rotens slem med socker tills det blev tjockt och sedan låta det svalna i formar. Utöver detta fanns det ett antal historiska personer, särskilt läkare och herbalister, som ofta nämnde läkemalva i sina skrifter, vilket ytterligare styrkte dess mångsidiga användning och egenskaper.

Framställningen av vårt läkemalvaextrakt är en noggrann process som bygger på traditionella metoder. Vår produkt framställs genom en solinfusion, av de tjocka, långa rötterna och bladen av Althaea officinalis i ekologisk kallpressad solrosolja. Genom denna metod extraheras de lipidlösliga komponenterna effektivt utan att utsätta dem för den skada som hög värme kan orsaka. Denna infuseringsprocess är särskilt viktig för att behålla produktens kvalitet och effektivitet. I jämförelse med andra produkter som kan använda hårdare extraktionsmetoder eller lösningsmedel, bibehåller vår solinfusionsprocess alla de naturliga och fördelaktiga egenskaperna hos läkemalva, vilket resulterar i en renare, mer högkvalitativ produkt. Ett sådant hantverksmässigt tillvägagångssätt garanterar att varje droppe av detta extrakt bär med sig den fulla styrkan och skönheten hos läkemalvan.

Rapporterade fördelar och användningsområden för extrakt av Läkemalva

Läkemalvaextrakt är högt värderat för sina antiinflammatoriska och antioxidant-rika egenskaper och är välkänt för att användas i både hud- och hårvårdsprodukter. Från de gamla traditionerna av antika civilisationer till dagens skönhetsrutiner har läkemalvaextraktets fördelar varit oumbärliga. Dess traditionella användning för att lugna och återfukta slemhinnor i matsmältnings-, respiratoriska och urinvägar ger en indikation på dess djupgående mjukgörande egenskaper. För den moderna konsumenten, som ständigt letar efter naturliga och effektiva skönhetslösningar, är detta extrakt en gåva från naturen för att lindra irriterad hud, stärka hårstrukturen och till och med hjälpa till att lindra mindre brännskador och sår.

Läkemalvaextrakt för hudvård

Traditionellt sett har läkemalvaextrakt använts för att lindra hudirritationer, brännskador, sår och andra hudinflammationer, tack vare dess mjukgörande och antiinflammatoriska egenskaper. Dess förmåga att skapa en skyddande beläggning över huden ger en lindrande känsla och hjälper till att bibehålla hudens fuktighet, vilket gör den idealiskt för torra och känsliga hudtyper. Integrerad i din dagliga hudvårdsrutin kan detta extrakt hjälpa till att lugna rodnad, minska torrhet och förbättra hudens övergripande mjukhet och elasticitet. Speciellt för personer med känslig hud eller de som är utsatta för yttre miljöpåverkan kan detta extrakt vara en räddare i nöden.

Läkemalvaextrakt för hårvård

När det kommer till hårvård erbjuder läkemalvaextraktet oanade fördelar. Dess rika mucilage (slemämnen) kan fungera som ett naturligt balsam, vilket ger fukt och glans till torrt eller skadat hår. Dessutom kan dess antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper hjälpa till att lugna en irriterad hårbotten, främja en hälsosam hårväxt och stärka hårsäckarna. För de med lockigt, frissigt eller skadat hår kan detta extrakt vara en ovärderlig ingrediens för att återfå hårets naturliga lyster och styrka.

Övriga användningsområden för läkemalvaextrakt

Utöver dess fördelar för hud och hår har läkemalvaextraktet även traditionellt använts för att lindra och återfukta slemhinnor, vilket gör det till en potentiell ingrediens i naturliga hostmediciner eller teer för att lindra torr hals. Detta unika extrakt kan även finnas i vissa naturliga tandkrämer för att lugna tandköttet. Dessutom, med dess rika historia i användning i livsmedel, från drycker till godis, kan det vara ett spännande inslag i gourmetmatlagning, särskilt för de som är intresserade av att utforska historiska recept eller skapa unika smaksensationer.

Innehåll

Ekologiskt Läkemalva Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Läkemalva Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Althaea Officinalis Leaf/Root Extract
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 73049-65-7
8001-21-6
Innehållsdeklaration 25% Althaea Officinalis Leaf/Root Extract
75% Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland England
Extraherad från växtdel Rot, Blad
Extraktionsmetod Infusion
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB132

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Läkemalva Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Läkemalva Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Läkemalva Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Läkemalva Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Läkemalva Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologiska Läkemalva Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Läkemalva Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Läkemalva Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologiska Läkemalva Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Läkemalva Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologiska Läkemalva Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Läkemalva Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologiskt Läkemalva Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *