N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Citronolja (100%)

(2 kundrecensioner)

Finns i lager

49 kr

10 ml
49 kr
Artikelnr: 043 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Citronolja (100%) (Citrus limon)

Lys upp ditt liv med vår organiska eteriska olja från citron, vars friska, betagande doft transporterar dig direkt till de solkyssta fruktträdgårdarna i Indiens frodiga landsbygd. Varje droppe är varsamt kallpressad från ljusgula skal av nyskördade Citrus limon-frukter, vilket försäkrar dig om den mest intensiva och autentiska doften. Vår citronolja är mycket mer än bara en doft. Det är en hyllning till naturens renaste och mest levande essenser. Det är en olja som kommer att få ditt hjärta att sjunga och dina sinnen att vakna till liv.

Perfekt för parfymörer som söker efter den ultimata citrondoften och aromaterapeuter som värdesätter de uppfriskande och rena egenskaperna hos citron. Men det är också ett fantastiskt tillskott för hemma-spa-entusiaster eller de som älskar att skapa egna naturliga hushållsprodukter. Upptäck den oemotståndliga friskheten hos vår ekologiskt framställda citronolja. Låt dess ljuva, magiskt söta citrondoft bli din inspirationskälla och din nya favorit i din samling av eteriska oljor.

Även känd som: Eterisk olja av citronskal, Citrus Medica Limonum skalolja, Citrus Limon skalolja, Citronskalolja, Olja av citronskal, Citrusfrukt skalolja, Citron essensolja.

Välkommen till en upplevelse av ren fräschör och vitalitet, allt tack vare vår eteriska citronolja. Inspirerad av naturens egen kraft och skönhet, tar denna olja dig på en resa till soliga citronlundar där varje citronfrukt skördas med omsorg för att skapa en produkt av högsta kvalitet.

Vår Eteriska Citronolja är framställd med limonen som huvudbeståndsdel. Denna olja, precis som de flesta andra citrusskaloljor, är rik på uppfriskande terpenoida flyktiga ämnen. Dessa ämnen finns i låga koncentrationer, men bidrar ändå till oljans totala doft genom att ge den ett friskt sting.

En viktig aspekt av vår Eteriska Citronolja är att den är Furocoumarin Free (FCF). Detta innebär att den är säker att använda i hudvård utan fotosensibiliserande effekter. FCF är en akronym som används för att ange att de kemiska föreningar som kan orsaka en extrem känslighet i huden för solljus har avlägsnats. Så vår olja är inte bara fylld med uppfriskande dofter, utan också skonsam mot din hud.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Citronolja

Citronolja har länge varit känd för sina många användningsområden. Ett av de mest populära sätten att använda citronolja är i DIY-rengöringsprodukter på grund av dess antibakteriella egenskaper. Citronens renande natur utnyttjas för att effektivt rengöra och lysa upp utrymmen. Tänk dig ett hem med en ren och fräsch doft som påminner om soliga citronlundar.

Utanför rengöringsvärlden är citronolja ett starkt val för att formulera blandningar som reducerar bakterier. Den används med fördel i hudvårdsprodukter vid fet hud och mot akne. Tack vare dess starka antioxidantaktivitet och anti-aging-effekt, kan den hjälpa till att minska cell- och vävnadsskador i huden som orsakas av fria radikaler.

Men fördelarna med citronolja sträcker sig bortom det fysiska. Den eteriska oljan från citron ger en känslomässig och energimässig upplyftning. Den tillför ett glittrande element till en blandning och kan hjälpa till att lindra känslomässiga spänningar. Om du har haft en lång och stressig dag, tänk dig att slappna av med doften av citron som fyller rummet. Dess lugnande effekt, särskilt när den används i en diffusor för aromaterapi, kan verkligen göra underverk för ditt sinne.

Dessutom kan citronolja hjälpa till med mental vakenhet och förbättra koncentrationen. Har du någonsin haft en dag då du känner att du bara inte kan fokusera eller hålla tankarna klara? Citronolja kan vara lösningen. Den har förmågan att fräscha upp sinnet genom att skapa ett positivt tankesätt. Så nästa gång du har en stor uppgift framför dig, varför inte prova att tända en aromaterapilampa med några droppar av vår eteriska citronolja? Du kanske blir förvånad över den klarhet och fokus du upplever.

Vår eteriska citronolja är inte bara en produkt, det är en upplevelse. En upplevelse av renhet, vitalitet, och glädje. En upplevelse som tar dig till de solkyssta fälten av Indien, där varje citron skördas med omsorg och respekt för naturen. Och detta är en upplevelse vi vill dela med dig.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Citronolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk citronolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Limon (Lemon) Peel Oil
CAS-Nummer 8008-56-8 ; 84929-31-7
Innehållsdeklaration 100% Citrus Limon (Lemon) Peel Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB043

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Citronolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Citronolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Citronolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

2 recensioner av Ekologisk Eterisk Citronolja (100%)

  1. Elif E. (verifierad ägare)

    Lite svag doft men ändå fräsch

  2. Anonym (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *