 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologiskt Arnica Extrakt (25%)

(2 kundrecensioner)

Finns i lager

194 kr

194 kr
Artikelnr: 020 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Arnica Extrakt (25%) (Arnica Montana)

Upplev den naturliga kraften i vårt ekologiska arnica-extrakt, en unik och effektiv olja som utvinns från de klargula blombladen av Arnica Montana. Denna speciella växt växer i Europas bergsområden, södra Ryssland och delar av Nordamerika.

Vår arnica-olja framställs genom en varsam macerationsprocess (solinfusion) vid låg temperatur i ekologisk solrosolja i minst fyra veckor. Denna metod extraherar växtens lipidlösliga komponenter på ett skonsamt sätt. Forskning har visat att de sesquiterpenlaktoner, främst Helenalin, är de primära föreningarna som ger arnican dess framträdande antiinflammatoriska effekt.

Även känd som: Arnicaolja, Arnikaolja, Arnika infuserad olja, Arnika macererad olja, Arnika Montana olja, Arnika örtolja, Arnika oljeextrakt

Arnica Montana, den växt som vår arnica-olja utvinns från, har ett rikt och fascinerande geografiskt och kulturellt ursprung. Växten är infödd i de bergiga områdena i Europa, södra Ryssland, och delar av Nordamerika, där den har trivts i sitt naturliga habitat. Särskilt i de europeiska Alperna och Pyrenéerna är Arnica Montana välkänd och har varit en del av traditionell medicin i århundraden. Det är även värt att notera att de miljöer där arnica växer, ofta på höga altituder med karga förhållanden, bidrar till dess robusta och kraftfulla egenskaper.

Framställningen av vår arnica-olja är en process som kräver stor noggrannhet och tålamod, för att bevara alla de värdefulla egenskaperna hos arnica-blomman. Processen börjar med maceration, en metod där arnica-blommans gula kronblad sänks ner i en ekologisk solrosolja. Denna blandning får sedan stå och dra under solinfusion vid låg temperatur i minst fyra veckor. Denna metod hjälper till att extrahera de lipidlösliga komponenterna från arnican utan att använda höga temperaturer eller aggressiva kemikalier, vilket bevarar dess naturliga egenskaper och effektivitet.

Denna försiktiga framställningsmetod är avgörande för att bevara arnica-oljans unika egenskaper. Genom att använda solrosolja som bas får vi en produkt som är skonsam för huden, samtidigt som den är kraftfull nog att ge de önskade terapeutiska effekterna. Varje steg i processen övervakas noggrant för att säkerställa att den slutliga produkten uppfyller höga standarder för kvalitet och renhet.

Rapporterade fördelar och användningsområden för extrakt av Arnica

Arnicaoljan är känd för sina traditionella användningsområden och egenskaper. Denna olja, som ofta används i kosmetiska produkter, är uppskattad för sina terapeutiska fördelar, speciellt vid traditionell behandling av blåmärken, muskelömhet och svullnader. Dess användning i topikala produkter som krämer, balsam, geler och salvor är populär på grund av dess förmåga att hjälpa till vid dessa tillstånd.

Arnicaoljans rikedom på monounsättade och fleromättade fetter, inklusive linol- och oljesyror, anses ha antiinflammatoriska effekter på kroppen. Thymol, som också finns i timjanolja, finns i arnicaolja och tros ha antiinflammatoriska egenskaper.

Förutom dessa egenskaper används arnicaolja ofta i massageoljor för att förbättra effektiviteten och terapeutiska fördelarna med oljan. Arnicaolja rekommenderas inte under graviditet och amning på grund av dess styrka och risk för att potentiellt överföra små mängder toxiner till fostret eller spädbarnet, eller till och med inducera för tidig förlossning.

Arnicaolja för hudvård

Arnicaolja har flera fördelar när det gäller hudvård. Dess antiinflammatoriska egenskaper gör den effektiv för trötta muskler. Denna olja används ofta i hudvårdsprodukter som krämer, geler och lotioner. Dessutom kan arnicaoljan hjälpa till att minska irritation från insektsbett.

En annan fördel med arnicaolja är dess förmåga att balansera hudens sebumnivåer, vilket kan ge klarare och jämnare hud. Dess antioxidativa egenskaper hjälper också till att förnya och revitalisera huden, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för trött eller livlös hud​​.

Arnicaolja för hårvård

När det gäller hårvård, är arnicaolja känd för att skydda hårbotten mot infektioner och oxidativ stress. Arnicaoljan är även rik på näringsämnen, vitaminer och fettsyror, vilket är fördelaktigt för hårets hälsa och struktur​​.

Arnicaolja används ofta i schampon och hårmasker. En hårmask gjord med arnicaolja kan ge näring till hårbotten och hjälpa till att bekämpa mjäll​​.

Övriga användningsområden för arnicaolja

Förutom sin roll i skönhetsindustrin, är arnicaolja också uppskattad i aromaterapi och som ett tillskott i badprodukter. Dess naturliga aromer och egenskaper används för att skapa en avkopplande och lugnande atmosfär, särskilt i stressreducerande badsalter och oljeblandningar. Detta gör den till ett populärt val för de som söker naturliga sätt att koppla av och återhämta sig efter en stressig dag.

Innehåll

Ekologiskt Arnica Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Arnica Montana Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Arnica Montana Flower Extract
Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 68990-11-4
8001-21-6
Innehållsdeklaration 25% Arnica Montana Flower Extract
75% Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland Kanada
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB020

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Arnica Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Arnica Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Arnica Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Arnica Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Arnica Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologiska Arnica Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Arnica Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Arnica Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologiska Arnica Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Arnica Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologiska Arnica Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Arnica Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

2 recensioner av Ekologiskt Arnica Extrakt (25%)

  1. Stefan

    Guld!

  2. Marianne J. (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *