N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Arnica Extrakt (25%)

Finns i lager

194 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 020 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Arnica Extrakt (25%) (Arnica Montana)

Även känd som: Arnika Infuserad Olja, Arnika Macererad Olja, Arnika Montana Olja, Arnika Örtolja, Arnika Oljeextrakt

Upplev den naturliga kraften i vår ekologiska arnikaolja, vars varsamma framställning garanterar en högkvalitativ produkt för att förbättra din hud- och kroppsvårdsrutin. Genom att noggrant macerera de ljusgula kronbladen från Arnica Montana i ekologisk solrosolja vid låg temperatur i över 8 veckor extraherar vi de lipidlösliga komponenterna på bästa möjliga sätt genom solinfusionsprocessen.

Förbättra ditt välbefinnande och lindra olika hud- och kroppsbesvär med vårt Arnica Extrakt, en kraftfull naturlig ingrediens. Arnicaolja är känd för sina positiva egenskaper som att främja blodcirkulation, minska inflammation och lindra smärta vid stukningar, artrit, reumatism och mjukdelsskador. Dess antiinflammatoriska effekt, som tillskrivs sesquiterpenlaktoner, främst Helenalin, gör den till en populär ingrediens inom homeopatisk medicin och en ovärderlig del av din hud- och kroppsomsorg.

Rapporterade fördelar och användningsområden av Arnica

Upptäck de rapporterade fördelarna och användningsområdena av ekologisk arnikaolja, en kraftfull naturlig ingrediens som kan förbättra ditt välbefinnande och lindra en rad hud- och kroppsbesvär. Vår arnikaolja, som är mycket eftertraktad inom alternativa smärtbehandlingsterapier och homeopatisk medicin, har bevisade analgetiska och antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att lindra smärta och förbättra hälsan.

  • Naturlig smärtlindrare: Ekologisk arnikaolja är känt för sina smärtlindrande egenskaper och är en utmärkt naturlig smärtlindrare. Det är särskilt användbart för personer som är benägna att drabbas av träningsrelaterade skador, såsom blåmärken eller stukningar. Dessutom minskar arnikaoljan avsevärt postoperativ smärta och inflammation hos patienter.
  • Massage och smärtbehandling: De smärtlindrande och hälsofrämjande egenskaperna hos ekologiskt Arnica oljeextrakt gör det till en idealisk ingrediens för användning i formuleringar för massage och smärtbehandling. Den kan hjälpa till att lindra ömma muskler, behandla stukningar och förslitningar samt minska blåmärken.
  • Ledvärk och artrit: Arnica Montana används ofta i salvor och krämer för att hjälpa till med ledvärk och artrittillstånd. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan lindra inflammation och smärta i lederna, vilket gör det till en underbar salva för dem som lider av dessa tillstånd.
  • Alternativt första hjälpen-kit: Ekologisk arnikaolja är ett utmärkt tillskott till ett alternativt första hjälpen-kit. Dess mångsidiga egenskaper gör det till ett oumbärligt verktyg för att behandla en rad olika åkommor, från stukningar och blåmärken till ledvärk och inflammation.
  • Hudvård: Arnicaolja kan också vara fördelaktig för huden. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan hjälpa till att lindra irritation och rodnad, medan dess fuktgivande och återfuktande egenskaper kan förbättra hudens övergripande utseende och känsla.
  • Cirkulationsstöd: Arnicaolja sägs förbättra blodcirkulationen och hjälpa till att lindra inflammation, vilket kan bidra till att förbättra din kropps övergripande välbefinnande. Förbättrad cirkulation kan minska svullnad, lindra trötthet i benen och hjälpa till att snabba på återhämtningen efter fysisk ansträngning.
  • Ökad motståndskraft och skydd: Arnicaolja är känd för att stärka hudens naturliga skyddsbarriär, vilket gör den mer motståndskraftig mot yttre påfrestningar och skador. Detta kan bidra till att förhindra tecken på åldrande och bibehålla hudens ungdomliga utseende.
  • Stresslindring och avkoppling: Den lugnande effekten av arnikaolja gör den till en utmärkt ingrediens för användning i avkopplande massageoljor och aromaterapi. Dess naturliga egenskaper kan hjälpa till att lindra stress, minska spänningar och främja avslappning och välbefinnande.
  • Atletisk prestanda och återhämtning: För idrottare och aktiva personer kan arnikaolja vara en värdefull resurs för att förbättra prestanda och påskynda återhämtningen. Dess smärtlindrande och antiinflammatoriska egenskaper kan hjälpa till att minska träningsvärk, minska inflammation och stödja muskelåterhämtning.
  • Reumatism och fibromyalgi: Arnicaolja kan vara till nytta för dem som lider av reumatiska tillstånd eller fibromyalgi, tack vare dess antiinflammatoriska och smärtlindrande egenskaper. Användning av arnikaolja i massage eller salvor kan erbjuda lindring från smärta och stelhet som ofta förknippas med dessa tillstånd.

Från att vara en naturlig smärtlindrare till att förbättra atletisk prestanda och erbjuda stresslindring och avkoppling, är arnikaolja en mångsidig och effektiv produkt som kan berika din hälso- och skönhetsrutin.

Innehåll

Ekologisk Arnica Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Arnica Montana Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Arnica Montana Flower Extract, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 68990-11-4
Innehållsdeklaration 25% Arnica Montana Flower Extract, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland Kanada
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB020

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Arnica Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Arnica Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *