N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Arnica Extrakt (25%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

194 kr

30 ml
194 kr
Artikelnr: 020 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Arnica Extrakt (25%) (Arnica Montana)

Upplev den naturliga kraften i vårt ekologiska arnikaextrakt, vars varsamma framställning garanterar en högkvalitativ produkt för att förbättra din hudvårdsrutin. Genom att noggrant macerera de ljusgula kronbladen från Arnica Montana i ekologisk solrosolja vid låg temperatur i över 8 veckor extraheras de lipidlösliga komponenterna på bästa möjliga sätt genom solinfusionsprocessen.

Förbättra ditt välbefinnande och lindra olika hud- och kroppsbesvär med vårt Arnica Extrakt, en kraftfull naturlig ingrediens. Arnicaolja är känd för sina positiva egenskaper och dess antiinflammatoriska effekt, som tillskrivs sesquiterpenlaktoner, främst Helenalin, viket gör den till en populär ingrediens inom hud- och kroppsvård.

Även känd som: Arnica Olja, Arnika Olja, Arnika Infuserad Olja, Arnika Macererad Olja, Arnika Montana Olja, Arnika Örtolja, Arnika Oljeextrakt

Arnica-extraktet som vi erbjuder härstammar från den anmärkningsvärda Arnica Montana-växten. Denna unika växt växer bäst i de tuffa miljöerna i Europas subalpina ängar och våta bergsskogar. Dess förmåga att överleva och frodas i dessa svåra förhållanden är en beundransvärd egenskap hos denna växt.

Historiskt sett har Arnica Montana haft en betydelsefull plats i växtbaserade traditioner, särskilt i Europa och Nordamerika. I århundraden har folk använt sig av dess egenskaper för en mängd olika tillämpningar. Denna rika tradition har bidragit till att skapa en långvarig respekt och fascination för växten.

Vår framställningsprocess av Arnica-extraktet präglas av omsorg och respekt för växten. Genom att använda ekologiska och varsamma metoder produceras ett koncentrat av denna unika blomma. Processen involverar en noggrann extraktion av oljan ur den färska blomman, och vi använder inga skadliga kemikalier. Detta bidrar till att vi kan leverera ett rent och naturligt Arnica-extrakt.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Arnica Extrakt

En av de mest kända användningarna av Arnica-extraktet är inom sportvärlden. Idrottare och personer som regelbundet tränar har ofta använt Arnica, både före och efter fysisk aktivitet. Traditionellt sett har det varit tänkt att stödja återhämtning efter fysisk ansträngning.

Utomhusentusiaster har även funnit att Arnica kan vara till hjälp. Traditionellt sett har det används för att stödja återhämtningen av trötta muskler och leder.

För de som letar efter naturliga alternativ inom hudvård, har Arnica-extraktet ofta inkluderats. Dess lugnande egenskaper gör det till ett populärt tillskott i krämer och salvor. Traditionellt har det använts för att lindra mindre hudirritationer och för att främja en friskare hudkänsla.

Det har även antytts att Arnica-extraktet kan stödja en ökad känsla av välmående och avkoppling. Traditionellt sett har det använts som en komponent i massageoljor för att skapa en mer avkopplande upplevelse.

Sammantaget är vårt ekologiska Arnica-extrakt ett mångsidigt tillskott som passar in i en rad olika hudvårdsrutiner. Med sina potentiella egenskaper är det en värdefull del i strävan efter välbefinnande och skönhet, redo att hjälpa dig att möta livets utmaningar.

Innehåll

Ekologisk Arnica Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Arnica Montana Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Arnica Montana Flower Extract, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 68990-11-4
Innehållsdeklaration 25% Arnica Montana Flower Extract, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland Kanada
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB020

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Arnica Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

1 recension av Ekologisk Arnica Extrakt (25%)

  1. Stefan

    Guld!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *