N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Ekologisk Arnica Extrakt (25%)

Finns i lager

194 kr

Greenbalance Ekologisk Arnica Extrakt (25%) (Arnica Montana)

Även känd som: Arnica Infused Oil, Arnica Macerated Oil, Arnica Montana Oil, Arnica Herbal Oil, Arnica Oil Extract

Vår ekologiskt framställda arnikaolja produceras genom att vid låg temperatur macerera (solinfusion) ljusgula kronblad av Arnica Montana i ekologisk solrosolja i över 8 veckor för att extrahera dess lipidlösliga komponenter. Arnica montana, även kallad Leopard’s Bane, Wolf’s bane, Mountain Tobacco och Mountain Arnica, är ursprungligen hemmahörande i de bergiga områdena i Europa, södra Ryssland och delar av Nordamerika.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 020 Kategori:

Lokal applicering av Arnicaolja sägs förbättra blodcirkulationen, minska inflammation och lindra smärta i samband med stukningar, artrit, reumatism och mjukdelsskador. Studier har visat att de primära föreningarna som är ansvariga för Arnicas uttalade antiinflammatoriska effekt är sesquiterpenlaktoner, främst Helenalin. Arnicaolja är energigivande, kraftfull, läkande, motståndskraftig och skyddande för huden.

Rapporterade fördelar och användningsområden

De bevisade analgetiska och antiinflammatoriska egenskaperna hos ekologisk arnikaolja har lett till dess välförtjänta rykte som en mycket eftertraktad naturlig smärtlindrare inom alternativa smärtbehandlingsterapier och homeopatisk medicin. Det är ett underbart tillägg till ett alternativt första hjälpen-kit, särskilt för personer som är benägna att drabbas av träningsrelaterade skador, såsom blåmärken eller stukningar. Arnica minskar också avsevärt postoperativ smärta och inflammation hos patienter.

De smärtlindrande och hälsofrämjande egenskaperna hos ekologiskt Arnica oljeextrakt gör det till en idealisk ingrediens för användning i formuleringar för massage och smärtbehandling. Arnica Montana används populärt som salva eller salva för att lindra ömma muskler, behandla stukningar och förslitningar samt minska blåmärken. Det är också en underbar salva för att hjälpa till med ledvärk och artrittillstånd.

Innehåll

Ekologisk Arnica Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Arnica Montana Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Arnica Montana Flower Extract, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 68990-11-4
Innehållsdeklaration 25% Arnica Montana Flower Extract, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland Kanada
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB020

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Arnica Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Arnica Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Arnica Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *