 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologiskt Vanilj Extrakt (25%)

Finns i lager

199 kr159 kr

Det ursprungliga priset var: 199 kr.Det nuvarande priset är: 159 kr.
Artikelnr: 130 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Vanilj Extrakt (25%) (Vanilla planifolia)

Upplev den ljuva sötman av vårt ekologiska vaniljextrakt, en oemotståndlig essens som förmedlar exotiska toner från Bourbon-vaniljstänger växande på de idylliska öarna i Indiska oceanen. Skapad genom att infusera vårt exklusiva bourbonvanilj-absolut som utvinns ur de torkade baljorna från Bourbon Vanilla planifolia i en rik jojobaolja. På så vis skapas en fusion som bjuder på en varm, söt doft som påminner om vaniljens sanna karaktär. Bourbonvanilj är en specifik benämning på Vanilla planifolia som växer på öarna i Indiska oceanen.

Denna infunderade olja kombinerar jojobaoljans närande och återfuktande egenskaper med vaniljens lugnande och terapeutiska fördelar. Perfekt som bas i eteriska oljeblandningar, kroppssmör, läppbalsam, parfymer, massageoljor och fuktighetskrämer.

Även känd som: Vaniljinfuserad olja, Bourbon-vaniljolja, Ekologisk vaniljolja, Vanilla planifolia-infusion

Vanilj, med sitt botaniska namn Vanilla planifolia, härstammar ursprungligen från Mesoamerika, inklusive delar av dagens Mexiko och Guatemala. Det var Aztekerna som först började kultivera vaniljstänger och använda dem som smaksättare i deras rika kakaodrycker. Spanjorerna introducerade sedan vanilj till resten av världen på 1500-talet efter att ha erövrat Aztekriket. Inom kort blev den en eftertraktad vara i stora delar av Europa. Madagaskar, som nu är en av de största producenterna av vanilj i världen, började odla vanilj på 1800-talet. Det speciella med Mesoamerikas regioner är deras optimala klimatförhållanden - varmt, fuktigt och tropiskt - vilket är idealiskt för vaniljorkidéns tillväxt och blomning.

Utöver Aztekernas användning av vanilj i chokladdrycker, blev denna utsökta smaksättare snart populär i europeiska kungliga kök under renässansen. Det var särskilt populärt i Frankrike där det blev en viktig ingrediens i deras berömda glassdesserter. Kung Ludvig XIV av Frankrike blev känd för sin kärlek till vanilj, och hans önskan att inkludera den i olika kulinariska skapelser. Under kolonialtiden spred sig vanilj till andra delar av världen, där den snabbt anammades i både kulinariska och medicinska sammanhang. Vanilj användes traditionellt som afrodisiakum, matsmältningshjälp och för att behandla olika åkommor.

Processen att producera vårt ekologiska vaniljextrakt är både konst och vetenskap, vilket kräver noggrannhet och tid för att få fram den perfekta essensen av vanilj. Allting börjar med pollinering av vaniljorkidéns blommor, ofta gjort för hand, vilket resulterar i långa gröna skidor. Dessa skidor, när de är mogna men inte helt fullt utvecklade, genomgår sedan en rigorös process där de blötläggs i varmt vatten och svettas under lindade filtar i flera dagar. För att säkerställa att varje skida torkas jämnt, torkas de i solen under flera veckor och vänds regelbundet.

Efter denna noggranna torkningsprocess får vaniljskidorna mogna i flera månader, där de utvecklar sin djupa, rika och karaktäristiska doft och smak. När skidorna nått sin fulla mognad, blötläggs de torkade stängerna i alkohol i flera veckor, vilket extraherar den unika smaken av vanilj. Men vårt unika tillvägagångssätt stannar inte där. Vårt vaniljabsolut infuseras sedan i en ljuvliga jojobaolja. Jojobaoljan, känd för sin stabilitet och likhet med hudens naturliga sebum, förstärker extraktets fördelar, vilket skapar en silkeslen olja som är både närande och aromatisk.

Rapporterade fördelar och användningsområden för extrakt av Vanilj

Vaniljextrakt är högt värderat för sina antioxidanta och lugnande egenskaper och är känt för att användas i en mängd olika hud- och hårvårdsprodukter. Ursprungligen uppskattad för sin sötma och förmåga att förbättra andra aromer, har vaniljens terapeutiska fördelar också kommit i förgrunden, vilket gör den populär inom aromaterapi och naturlig skönhet. I takt med att konsumenterna blir allt mer medvetna om ingrediensernas kvalitet och effekter, blir vaniljextraktet en omistlig del av den moderna skönhetsrutinen, tack vare dess naturliga egenskaper och förmåga att passa in i en hållbar livsstil.

Vaniljextrakt för hudvård

I hudvårdssektorn har vaniljextrakt traditionellt använts för sina mjukgörande egenskaper, vilka erbjuder djup hydrering och ger huden en silkig känsla. Den rika närvaron av vanillin, en naturlig antioxidant, hjälper till att bekämpa fria radikaler och förebygga tecken på för tidigt åldrande. Dessutom har vaniljens antibakteriella förmåga visat sig vara effektiv för att hantera hudutbrott och akne. För de med känslig eller irriterad hud erbjuder vaniljextrakt en lugnande lösning, vilket minskar rodnad och inflammation.

Vaniljextrakt för hårvård

När det kommer till hårvård, ger vaniljextrakt inte bara en drömlik doft till dina produkter utan också näringsrika fördelar. Dess fuktgivande egenskaper hjälper till att motverka torrt och skadat hår, samtidigt som dess antioxidanta fördelar skyddar håret från miljöskador. Särskilt för torrt, skadat eller frissigt hår kan en infusion av vaniljextrakt återställa glans, mjukhet och styrka.

Övriga användningsområden för vaniljextrakt

Bortom hud och hår, har vaniljextrakt flera andra användningsområden. Det har bland annat traditionellt använts i aromaterapi för sina avslappnande och lugnande egenskaper. Den söta och rika doften av vanilj sägs hjälpa till att minska stress, ångest och spänningar. Dessutom har vaniljens upplyftande natur använts för att förbättra humöret och ge en känsla av välbefinnande. Det är också populärt inom massageoljor, badprodukter och parfymer för att skapa en avkopplande och sensuell upplevelse.

Innehåll

Ekologiskt Vanilj Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Vanilj Extrakt.

Jojobaolja – Denna produkt innehåller jojobaolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Vanilla Planifolia Fruit Extract
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
CAS-Nummer 84650-63-5
90045-98-0
Innehållsdeklaration 25% Vanilla Planifolia Fruit Extract
75% Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Ursprungsland Madagaskar
Extraherad från växtdel Bönkapslar
Extraktionsmetod Infusion
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB130

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Vanilj Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Vanilj Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Vanilj Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Vanilj Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Vanilj Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologiska Vanilj Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Vanilj Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Vanilj Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologiska Vanilj Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Vanilj Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologiska Vanilj Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Vanilj Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologiskt Vanilj Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *