 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Havssalt (Finkornigt)

Finns i lager

59 kr

59 kr
Artikelnr: 109 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Havssalt (Finkornigt)

Storlek: 1 – 1,6 mm

Vårt 100% naturliga havssalt från Medelhavskusten i Kroatien erbjuder en produkt med otrolig rikedom och unikhet. Framställd i en solenergianläggning belägen i ett naturskyddat område, långt borta från industri och urbana områden, skapas detta salt genom en långsam process av naturlig avdunstning. Saltet skördas sedan med traditionella verktyg och torkas innan det silas till olika kornstorlekar. Vår produktionsmetod värnar om den naturliga miljön och bidrar till bevarandet av det unika kustlandskapet som också är hem till många hotade fågel- och växtarter.

Förutom dess enastående användning i matlagning, erbjuder vårt havssalt en rikedom av fördelar för hudvård. Dess mineralrika sammansättning fungerar som en fantastisk exfolierare, vilket bidrar till att avlägsna döda hudceller och främjar ny celltillväxt. Dessutom fungerar det utmärkt för fotbad, där det kan lindra trötta fötter och bekämpa fotsvamp tack vare dess naturliga antimikrobiella egenskaper. Slutligen, som en naturlig detoxifierare, erbjuder saltet viktiga mineraler som absorberas av huden vid bad, vilket förbättrar hudens elasticitet och utseende, lindrar muskelsmärta och främjar en djup, återställande sömn.

Även om regleringen i Sverige innebär att vi tekniskt sett inte får beteckna vårt salt som “ekologiskt”, vill vi försäkra er om att det uppfyller och till och med överträffar alla standarder som finns för ekologiska produkter. Ingen form av syntetiska kemikalier eller bekämpningsmedel används under någon del av produktionen, och hela processen – från avdunstningen av havsvatten till skörden och torkningen av saltet – sker naturligt och respekterar miljön. Så även om vi inte får använda termen officiellt, är vårt engagemang för ren, hållbar och miljövänlig produktion något vi är stolta över, och vi tror att du kommer att känna skillnaden i varje korn.

Detta 100% naturliga havssalt kommer direkt från Medelhavets skimrande kuster i Kroatien. Här, bortom de största städerna och industriområdena, finns en solenergianläggning placerad inom en naturskyddad reservat. I denna orörda miljö växer saltkristaller, präglade av den uråldriga traditionen av havssaltframställning, och skapar en produkt med otroligt rika och unika smakprofiler.

Produktionen av havssaltet är en sofistikerad process. Havsvattnet styrs in i ett noggrant konstruerat system av kanaler, placerade i de historiska saltträsk som varit i bruk i flera århundraden. När solens strålar och havsbrisen arbetar tillsammans för att avdunsta vattnet, börjar saltet att kristalliseras och sedimentera. Resultatet blir rena, naturliga saltkristaller - en process som sker på ett sätt som endast kan vara en gåva från Moder Natur.

Dessa saltkristaller skördas sedan med traditionella verktyg, torkas och silas till olika kornstorlekar. Detta ger oss en produkt som är lika varierad och dynamisk som havet självt. Oavsett om du söker ett fint bordssalt för att förhöja smaken på din mat, eller större korn för användning i bad och skönhetsrutiner, erbjuder vårt havssalt något för alla.

Men vår havssaltproduktion är inte bara en produkt av havet. De medelhavsträsk som vi skördar från är en familjeägd och drivs med respekt för naturen. Dessa träsk, som har gått i arv från generation till generation, hyser också många hotade fågel- och växtarter. Våra jordbrukare är djupt engagerade i bevarandet av denna unika kustlandskap och arbetar för att säkerställa att deras metoder fortsätter att stödja dess överlevnad.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Havssalt

Vårt naturliga havssalt är en ovärderlig ingrediens för din hudvårdsrutin. Dess mineralrika sammansättning verkar som en fantastisk exfolierare som kan bidra till att avlägsna döda hudceller och gynna ny celltillväxt. Du kan enkelt skapa en egen salt-skrubb genom att blanda havssaltet med en bärarolja, till exempel jojobaolja eller arganolja, och varsamt gnugga det på din hud. Resultatet blir en mjuk, strålande hud som ser både friskare och yngre ut.

För de med trötta och ömma fötter, erbjuder vårt havssalt en underbar lösning. Ett fotbad med detta salt kan hjälpa till att mjuka upp förhårdnader och lindra smärta, medan dess naturliga antimikrobiella egenskaper kan bidra till att bekämpa fotsvamp och andra hudåkommor. Blanda bara ett par matskedar av havssaltet i en balja med varmt vatten och låt fötterna sjunka in i det avslappnande badet. Njut av känslan när saltet hjälper till att lindra stress och stimulera cirkulationen.

Utöver detta, kan vårt havssalt användas som en naturlig detoxifierare. Saltbad har länge varit kända för att hjälpa till att dra ut gifter ur kroppen, samtidigt som de tillför huden viktiga mineraler. När du blandar havssaltet med varmt badvatten, absorberar huden dessa mineraler, vilket hjälper till att förbättra hudens elasticitet och utseende. Dessutom kan ett varmt, saltbad hjälpa till att lindra muskelsmärta och leda till en djup, återställande sömn.

Innehåll

Greenbalance Havssalt (Finkornigt) - Denna produkt innehåller 100% rent havssalt.

Specifikationer

Ämne Halt Enhet
Natriumklorid (NaCl) 96,09 g/100g
Kalcium 0,089 g/100g
Magnesium 0,041 g/100g
Kalium 0,017 g/100g
Natrium 31,88 g/100g

 

Innehållsdeklaration 100% Havssalt
Ursprungsland Kroatien
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Förvaring

Förvaras torrt och svalt för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

1kg

Brand

Greenbalance

MPN

GB109

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Havssalt (Finkornigt) är lämpligt för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Havssalt (Finkornigt) är cruelty-free och fritt från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Havssalt (Finkornigt) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Havssalt (Finkornigt) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Havssalt (Finkornigt) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Havssalt (Finkornigt) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Havssalt (Finkornigt) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Havssalt (Finkornigt), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Havssalt (Finkornigt) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Havssalt (Finkornigt) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Havssalt (Finkornigt) är tillverkat helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Havssalt (Finkornigt)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *