N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Arganolja (100%)

Finns i lager

Från: 89 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 009 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Arganolja (100%) (Argania Spinosa)

Även känd som: Argan Kernel Oil, Argan Fruit Kernel Oil, Moroccan Argan Oil, Argania Spinosa Kernel Oil

Vår ekologiskt framställda Arganolja är kallpressad från kärnorna från Argania spinosa-träden som växer i de torra dalarna i sydvästra Marocko. Arganoljan, som populärt kallas “flytande guld”, framställs för hand enligt en traditionell, arbetsintensiv metod och utvinns direkt ur den degliknande pastan genom att knåda den tills all den dyrbara oljan pressas ut. Arganträden växer och överlever ihärdigt i halvökenområden i Medelhavsområdet och är kända för att leva upp till 200 år.

Argan trädets djupa rötter och små blad gör att det kan stå emot torra vindar och vattenförlust, vilket resulterar i en nöt med en unik oljeprofil. I århundraden har kvinnor över hela Medelhavet använt arganolja i sin skönhetsbehandling för att få en livfull och frisk hud och ett friskt hår.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Arganolja får allt större uppmärksamhet av tillverkare av personlig vård och spaindustrin på grund av dess imponerande sterol- och fettsyrasammansättning. Oljan är rik på Omega-6 linolsyra och Omega 9 som hjälper huden att bibehålla sin elasticitet samt minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. Arganolja kan också vara till hjälp vid behandling av akne och andra hudåkommor, inklusive psoriasis, och den är perfekt för att ge näring åt torrt hår och torra naglar. Arganolja förbättrar hudens elasticitet vilket gör den mer smidig och rekommenderas att ingå i formuleringar som är avsedda att stödja mognande hud.

Arganolja används ofta på hud, naglar och hår och fungerar bra i lotion- och krämrecept eller när den används ensam. Till skillnad från många kommersiellt tillgängliga varianter av arganolja är vår olja av hög kvalitet med en mild, behaglig nötdoft.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Arganolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren arganolja.

Specifikationer

INCI-Namn Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil
CAS-Nummer 223747-87-3
Innehållsdeklaration 100% Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil
Ursprungsland Morocco
Extraherad från växtdel Fruktkärna
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB009

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Arganolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Arganolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Arganolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Arganolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *