 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Arganolja (100%)

Finns i lager

Från: 134 kr107 kr

Det ursprungliga priset var: 134 kr.Det nuvarande priset är: 107 kr.
Det ursprungliga priset var: 229 kr.Det nuvarande priset är: 183 kr.
Artikelnr: 009 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Arganolja (100%) (Argania Spinosa)

Utforska vår ekologiskt framställda arganolja, som är varsamt kallpressad från de näringsrika kärnorna av Argania spinosa-träden, som stolt står emot de torra förhållandena i sydvästra Marockos dalar. Denna uppskattade olja, känd som “Flytande Guld”, framställs genom en traditionell och noggrann metod där oljan extraheras från en degliknande massa. Detta sker genom en omsorgsfull process där massan knådas för hand tills varje dropp av den värdefulla oljan har samlats upp.

Arganolja är berömd för sitt rika innehåll av steroler och fettsyror som omega-6 och omega-9, vilka är avgörande för hudens elasticitet och för att minska fina linjer och rynkor. Dessutom är oljan idealisk för att ge näring till torrt hår och sköra naglar. Denna mångsidiga olja förbättrar hudens smidighet och rekommenderas för inkludering i formuleringar avsedda att stödja mogen hud.

Även känd som: Argankärnolja, Arganfruktkärnolja, Marockansk arganolja, Argania spinosa kärnolja, Ren arganolja, Kallpressad arganolja

Arganoljan, ofta benämnd som som det "flytande guldet", härstammar från sydvästra Marocko, en region som är lika robust som den är förtrollande. Denna exklusiva olja utvinns från kärnorna av Argania Spinosa-trädet, en art som endast finns i denna del av världen. Arganträdets förmåga att frodas i arida och svåra förhållanden gör det till en symbol för liv och uthållighet. I Marocko har arganoljan inte bara en ekonomisk betydelse utan är djupt rotad i kulturen och traditionerna. För lokalbefolkningen, särskilt för kvinnorna som ofta står för produktionen, representerar oljan en livsviktig inkomstkälla samt en källa till stolthet och gemenskap.

Historiskt sett har arganoljan spelat en central roll i Marockos samhälle och ekonomi. Dess användning sträcker sig över århundraden, där oljan traditionellt använts både i matlagning och som en grundläggande del av skönhetsrutiner. Marockanska kvinnor har länge använt arganolja för att skydda och närma huden, håret och naglarna från de stränga ökenförhållandena. Dess värdefulla egenskaper och mångsidighet gjorde att oljan vann erkännande långt utanför Marockos gränser, vilket resulterade i en ökad global efterfrågan. Arganoljan har inte bara kulturell och ekonomisk betydelse utan bär även på en rik historia av kvinnligt entreprenörskap och empowerment i regionen.

Framställningsprocessen av arganoljan är tidskrävande och kräver stor skicklighet, vilket gör oljan ännu mer värdefull. Den börjar med noggrann insamling av argannötter, som sedan torkas under öppen himmel för att separera kärnan från frukten. Kärnorna kallpressas sedan, en metod som bevarar oljans näringsämnen, antioxidanter och unika egenskaper. Denna traditionella metod, som ofta utförs för hand, bidrar inte bara till produktens höga kvalitet utan även till dess autenticitet och kulturella värde. Den arbetsintensiva processen, ofta utförd i kvinnokooperativ, symboliserar en generationsövergripande kunskapsöverföring och är central för att upprätthålla både arganoljans kvalitet och dess kulturella arv.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Arganolja

Arganoljan är högt värderad för sina näringsrika, återfuktande och skyddande egenskaper och är känd för att användas i hudvård, hårvårdsprodukter samt för nagelvård. Denna mångsidiga olja erbjuder ett brett spektrum av fördelar tack vare sin unika sammansättning av fettsyror, antioxidanter och E-vitamin. Arganoljan har använts traditionellt för att skydda huden och håret mot hårda klimat och för att bevara skönhet och ungdomlighet.

Arganolja för hudvård

Inom hudvården är arganolja uppskattad för sin förmåga att djupt återfukta och mjukgöra huden, vilket gör den till en utmärkt ingrediens i dagliga hudvårdsrutiner. Dess höga innehåll av E-vitamin och antioxidanter hjälper till att skydda huden mot skadliga fria radikaler och kan bidra till att minska synligheten av fina linjer och rynkor. Arganolja kan även hjälpa till att lugna inflammerad och irriterad hud, vilket gör den idealisk för personer med känslig hud.

För en personlig hudvårdsupplevelse kan arganoljan blandas med olika eteriska oljor. Till exempel kompletterar lavendelolja arganoljans lugnande egenskaper, medan rosmarinolja kan främja en jämnare hudton. För en återfuktande nattmask, kan man även prova att blanda arganolja med några droppar frankincense-olja för dess förmåga att främja cellförnyelse.

Arganolja för hårvård

För hårvården erbjuder arganolja en exceptionell behandling för att ge näring och lyster till tråkigt och torrt hår. Oljans rika innehåll av fettsyror hjälper till att stärka hårets struktur, minska frissighet och främja en hälsosam hårbotten. Regelbunden användning kan förbättra hårets elasticitet och skydda mot skador från miljöpåverkan och stylingprodukter.

Arganolja är särskilt fördelaktig för torra eller skadade hårtyper samt för de som kämpar med kluvna hårtoppar. För en djupverkande hårinpackning, applicera arganolja från rot till topp och låt verka över natten. Oljan kan även användas som en leave-in-behandling för att tämja friss och ge håret en slät, glänsande finish.

Övriga användningsområden för arganolja

Utöver dess fördelar för hud och hår, är arganolja även en utmärkt nagelstärkare. Dess näringsrika egenskaper bidrar till att återfukta och stärka nagelbanden samt främja hälsosam nageltillväxt. Arganolja kan också användas som en lyxig massageolja, erbjudande både återfuktande egenskaper och en sensorisk upplevelse tack vare sin behagliga doft och konsistens. Dessutom har arganolja använts i traditionell marockansk matlagning, där dess nötaktiga smak berikar olika rätter och bidrar med dess näringsmässiga fördelar.

Observera att denna arganolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Arganolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren arganolja.

Specifikationer

INCI-Namn Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil
CAS-Nummer 223747-87-3
Innehållsdeklaration 100% Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil
Ursprungsland Morocco
Extraherad från växtdel Fruktkärna
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB009

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Arganolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Arganolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Arganolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Arganolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *