N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Arganolja (100%)

Finns i lager

Från: 89 kr

30 ml
89 kr
50 ml
129 kr
100 ml
229 kr
Artikelnr: 009 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Arganolja (100%) (Argania Spinosa)

Vår ekologiskt framställda Arganolja är kallpressad från kärnorna från Argania spinosa-träden som växer i de torra dalarna i sydvästra Marocko. Arganoljan, som populärt kallas “flytande guld”, framställs för hand enligt en traditionell, arbetsintensiv metod och utvinns direkt ur den degliknande pastan genom att knåda den tills all den dyrbara oljan pressas ut. Arganträden växer och överlever ihärdigt i halvökenområden i Medelhavsområdet och är kända för att leva upp till 200 år.

Fördjupa dig i det rika arvet och den enastående kraften hos Arganolja. Denna olja, känd för sina föryngrande egenskaper, har varit en ovärderlig del av skönhetsrutiner runtom Medelhavet för att förbättra hudens lyster, återuppliva hårets glans och att förhöja dess naturliga skönhet.

Även känd som: Argankärnolja, Arganfruktkärnolja, Marockansk Arganolja, Argania Spinosa Kärnolja, Ren Arganolja, Kallpressad Arganolja

Inbäddat i de torra dalarna i sydvästra Marocko finner du källan till vår ekologiska Arganolja - Argania spinosa-trädet. Trots det stränga klimatet har dessa träd utvecklat förmågan att motstå de torra vindarna och sparsamma vattentillgångarna, vilket ger en nöt med en distinkt och potent oljeprofil.

Under århundraden har kvinnor över Medelhavet omfamnat Arganoljans kraft, och införlivat den i deras dagliga skönhetsrutiner. Med dess unika förmåga att återuppliva och vitalisera hud och hår, är Arganolja en tidlös skatt inom skönhetsvärlden.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Arganolja

Arganolja står i rampljuset bland tillverkare av personlig vård och spaindustrin, och detta beror på dess exceptionella innehåll av steroler och fettsyror. Med en rik koncentration av Omega-6 och Omega-9 fettsyror, hjälper Arganolja huden att bibehålla sin elasticitet och minska uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Men Arganoljans makt sträcker sig bortom bara anti-aging. Den har också visat sig vara effektiv vid behandling av en rad hudåkommor, inklusive akne och psoriasis. Dessutom är den utmärkt för att ge näring åt torrt hår och torra naglar, vilket gör den till en sann allroundprodukt för alla dina skönhetsbehov. Arganolja har en stark inverkan på hudens smidighet och elasticitet, vilket gör den särskilt värdefull för mognande hud. Oavsett om den används ensam eller i sammansatta formuleringar, erbjuder vår Arganolja en föryngrande effekt som hjälper din hud att se och känna sig yngre.

Vår ekologiska Arganolja kan användas direkt på hud, naglar och hår, eller ingå som en komponent i lotion- och krämrecept. Till skillnad från många andra kommersiella varianter, erbjuder vår olja högsta kvalitet med en mild, behaglig nötdoft.

I hjärtat av vår produkt ligger en dedikation till hållbarhet och respekt för naturen. Vår Arganolja är inte bara en skönhetsskatt - det är en hyllning till de stolta traditionerna och de ihärdiga landskapen i Marocko. Vi inbjuder dig att omfamna dess rika arv och njuta av de omätbara fördelarna som den har att erbjuda.

Observera att denna Arganolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Arganolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren arganolja.

Specifikationer

INCI-Namn Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil
CAS-Nummer 223747-87-3
Innehållsdeklaration 100% Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil
Ursprungsland Morocco
Extraherad från växtdel Fruktkärna
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB009

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Arganolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Arganolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Arganolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Arganolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Arganolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *