 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Himalayasalt (Finkornigt)

Finns i lager

Från: 59 kr

59 kr
83 kr
Artikelnr: 111 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Himalayasalt (Finkornigt)

Storlek: 0,2 – 1 mm

Vårt Himalayasalt från Pakistan är en riktig skatt från naturen. Utvunnet från de omfattande saltgruvorna i Saltbergen, en region som är hem till några av världens största bergsaltavlagringar, detta salt utstrålar en unik charm och rikedom. Den distinkta rödaktiga färgen, som är ett resultat av dess järnoxidinnehåll, och dess milda, men omisskännliga smak, gör det till en attraktiv ingrediens för varje kök. Denna produkt, som är ett testamente till naturens under och mänsklighetens traditioner, erbjuder en enastående kulinarisk upplevelse och mycket mer.

Utöver dess kulinariska användningsområden är Himalayasalt en mångsidig produkt för hudvård och avkoppling. Det fungerar som en utmärkt exfolierare för huden, bidrar till att balansera hudens pH-nivåer och erbjuder djup återfuktning. Dessutom, som ett hjälpmedel för att lindra trötta fötter, fungerar Himalayasaltet som ett kraftfullt fotbad, mjukar upp förhårdnader och bekämpar olika hudåkommor. Och för dem som söker en djup detox och avkoppling, erbjuder ett bad med Himalayasalt en väg till renare hud, lindrade muskler och bättre sömn. Denna naturprodukt är inte bara en enkel krydda, utan ett verktyg för välbefinnande och skönhet.

Även om regleringen i Sverige innebär att vi tekniskt sett inte får beteckna vårt salt som “ekologiskt”, vill vi försäkra er om att det uppfyller och till och med överträffar alla standarder som finns för ekologiska produkter. Ingen form av syntetiska kemikalier eller bekämpningsmedel används under någon del av produktionen, och hela processen sker naturligt och respekterar miljön. Så även om vi inte får använda termen officiellt, är vårt engagemang för ren, hållbar och miljövänlig produktion något vi är stolta över, och vi tror att du kommer att känna skillnaden i varje korn.

Himalayasaltet från Pakistan är inte bara ett av de mest kända naturliga salterna över hela världen, utan också ett av de mest uppskattade. Denna unika gåva från naturen är en förtrollande blandning av historia, geologi och smak, vars charm är lika svår att motstå som de majestätiska bergen där den kommer ifrån.

Himalayasaltet får sin karaktäristiska rödaktiga färg från sitt innehåll av järnoxid, vilket ger det en visuell lyster som matchar dess distinkta smakprofil. Denna naturliga nyans berikar varje korn med en estetisk som passar lika bra i en saltkvarn på middagsbordet som i en lyxig badprodukt.

Brytningen av saltet sker i stora saltgruvor i Saltbergen, en låg bergskedja i den pakistanska provinsen Punjab, cirka 200 kilometer sydväst om de verkliga Himalayabergen. Denna region är en av de största bergsaltavlagringarna i världen, vilket gör Himalayasaltet till en naturlig resurs av oerhörd betydelse.

Enligt legenden upptäcktes denna gigantiska saltkupol av hästarna i Alexander den stores armé. Om detta är sant eller inte är mindre relevant än det faktum att Himalayasaltet har varit en del av människans historia sedan urminnes tider. Det är en produkt som har berikat våra bord, förstärkt våra matlagningsexperiment och bidragit till vår hälsa under många generationer.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Himalayasalt

Den visuellt tilltalande utseendet och den milda, omisskännliga smaken gör denna naturliga produkt så populär som bordssalt. Men dess fördelar sträcker sig långt bortom köket. Himalayasaltet används i ett brett spektrum av hälso- och skönhetsprodukter, från badsalt till lampor, och det tros ha flera terapeutiska fördelar.

Himalayasaltet erbjuder en mängd fördelar inom hudvård, tack vare dess unika mineralinnehåll. Som en naturlig exfolierare kan det bidra till att avlägsna döda hudceller, främja ny celltillväxt och förbättra hudens lyster. Genom att blanda saltet med en bärarolja kan du skapa en hemmagjord skrubb som lämnar din hud silkeslen och strålande. Dessutom kan det hjälpa till att balansera hudens pH-nivåer och verka återfuktande, vilket gör det till en fantastisk ingrediens för hemmagjorda ansiktsmasker och kroppsskrubber.

När det kommer till att ta hand om trötta fötter är Himalayasaltet ett utmärkt hjälpmedel. Ett fotbad med Himalayasalt kan mjuka upp förhårdnader och lindra trötta, ansträngda fötter. Dess naturliga antimikrobiella egenskaper kan hjälpa till att bekämpa fotsvamp och andra hudåkommor. För att skapa ett avkopplande fotbad, lägg bara till några matskedar Himalayasalt i en skål med varmt vatten och låt fötterna vila i 15-20 minuter.

Himalayasaltet kan även fungera som en kraftfull detoxifierare. Ett varmt bad med Himalayasalt kan hjälpa till att dra ut gifter ur kroppen, samtidigt som det tillför huden viktiga mineraler. Detta kan förbättra hudens elasticitet och utseende, och bidra till att lindra muskelsmärta. Dessutom kan ett avkopplande saltbad förbereda dig för en god natts sömn genom att främja djup avkoppling och lindra stress. Prova att lägga till ett par koppar Himalayasalt i ditt nästa bad för att uppleva dessa fördelar själv.

Innehåll

Greenbalance Himalayasalt (Finkornigt) - Denna produkt innehåller 100% rent himalayasalt.

Specifikationer

Ämne Halt Enhet
Natriumklorid (NaCl) 98,2 g/100g
Sulfat 0,39 g/100g
Klorid 59,8 g/100g
Kalcium 0,12 g/100g
Magnesium 0,085 g/100g
Kalium 0,15 g/100g
Natrium 39 g/100g

 

Innehållsdeklaration 100% Himalayasalt
Ursprungsland Pakistan
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Förvaring

Förvaras torrt och svalt för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

500g, 1kg

Brand

Greenbalance

MPN

GB111

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Himalayasalt (Finkornigt) är lämpligt för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Himalayasalt (Finkornigt) är cruelty-free och fritt från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Himalayasalt (Finkornigt) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Himalayasalt (Finkornigt) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Himalayasalt (Finkornigt) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Himalayasalt (Finkornigt) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Himalayasalt (Finkornigt) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Himalayasalt (Finkornigt), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Himalayasalt (Finkornigt) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Himalayasalt (Finkornigt) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Himalayasalt (Finkornigt) är tillverkat helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Himalayasalt (Finkornigt)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *