 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Grönt Bambusalt – Hawaii

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 59 kr

59 kr
89 kr
169 kr
299 kr
499 kr
Artikelnr: 118 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Grönt Bambusalt – Hawaii

Storlek: 1 – 2 mm

Det gröna Bambusalten från Hawaii är en fascinerande produkt med en unik färgprofil, tack vare inblandningen av bambubladsextrakt. Denna produkt utvinns från Stilla havets kust vid ön Molokai, där saltkristallerna blandas med mineralutdrag. Dessutom utstrålar detta salt en djup koppling till naturen, med referenser till Hawaiis frodiga gröna vegetation.

Utöver dess kulinariska tillämpningar kan Bambusalten från Hawaii bidra till förbättrad hudvård, förbättrad upplevelse i fotbad och berikande badvatten. Dess unika mineralinnehåll, kombinerat med antioxidant-rika bambuextrakt, bidrar till att vårda och nära huden, ge lindring till trötta fötter och skapa en föryngrande badupplevelse. Denna produkt kan därmed tillföra ett hälsosamt och avkopplande inslag till din dagliga skönhetsrutin.

Även om regleringen i Sverige innebär att vi tekniskt sett inte får beteckna vårt havssalt som “ekologiskt”, vill vi försäkra er om att det uppfyller och till och med överträffar alla standarder som finns för ekologiska produkter. Ingen form av syntetiska kemikalier eller bekämpningsmedel används under någon del av produktionen, och hela processen sker naturligt och respekterar miljön. Så även om vi inte får använda termen officiellt, är vårt engagemang för ren, hållbar och miljövänlig produktion något vi är stolta över, och vi tror att du kommer att känna skillnaden i varje korn.

I Hawaii har salt en djupgående historia, som länkar det till flera kulturella, ceremoniella och gastronomiska traditioner. För hawaiianerna är salt en essentiell komponent för att uppnå inre balans. Det stödjer livets naturliga flöde och symboliserar en djup förbindelse med naturen. Varje färg på Hawaiianskt salt har en särskild symbolik som reflekterar landets olika element. Grönt Bambusalt symboliserar Hawaiis frodiga växtlighet.

Vårt gröna Bambusalt extraheras från Stilla havets kust utanför ön Molokai. Saltkristallerna blandas med extrakt från mineraler. Det är bambubladsextraktet som ger detta Hawaii-salt dess distinkta gröna färg. Denna process skapar ett salt som är lika vackert att titta på som det är gott att smaka. Det ger inte bara en exotisk touch till dina rätter, men berikar dem också med dess speciella smak.

Hawaiianskt grönt Bambusalt är inte bara estetiskt tilltalande utan också fyllt med nyttiga mineraler. Bambubladsextraktet ger inte bara saltet dess unika färg, men också en hög halt av aminosyror och antioxidanter. Detta gör saltet till en utmärkt källa till både smak och näringsämnen.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Grönt Bambusalt

Hawaiianskt grönt Bambusalt är inte bara en fantastisk tillsats till dina rätter, utan kan även fungera utmärkt inom hudvård. Dess naturliga mineraler och antioxidant-rika bambuextrakt ger det huden näring, vilket bidrar till en hälsosam hud. Det kan användas som en del av en hemmagjord skrubb för att exfoliera huden, ta bort döda hudceller och öka hudens lyster. Blanda bara saltet med lite olivolja eller kokosolja och gnid på huden i cirkulära rörelser, skölj sedan av. Resultatet är mjuk, återfuktad och uppfriskad hud.

Grönt Bambusalt från Hawaii kan också ge dina fotbad en uppgradering. Dess avslappnande och närande egenskaper gör det perfekt för att lindra trötta fötter. Tillsätt en handfull salt i ditt fotbad, låt det lösas upp och suga sedan fötterna i 15-20 minuter. Saltets naturliga mineraler kommer att tränga in i huden på fötterna, lugna ömhet, mjuka upp hård hud och ge en allmän känsla av avkoppling.

Förutom att användas för hudvård och fotbad, kan Hawaiianskt grönt Bambusalt även användas för att berika badvatten. När det tillsätts i ett varmt bad hjälper det till att mjuka upp huden och dess mineralinnehåll fungerar som en naturlig detoxifierare. Dessutom kan den gröna färgen och doften av bambu bidra till en avkopplande atmosfär, vilket gör ditt bad till en ännu mer njutbar upplevelse.

Innehåll

Greenbalance Grönt Bambusalt - Denna produkt innehåller 100% rent grönt bambusalt.

Specifikationer

Ämne Halt Enhet
Natriumklorid (NaCl) 92,8 g/100g
Sulfat 0,28 g/100g
Svavel 1080 mg/kg
Klorid 58,4 g/100g
Kalcium 0,07 g/100g
Magnesium 0,07 g/100g
Kalium 0,14 g/100g
Natrium 36,51 g/100g

 

Innehållsdeklaration 100% Grönt Bambusalt
Ursprungsland Hawaii
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Förvaring

Förvaras torrt och svalt för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g, 250g, 500g, 1kg

Brand

Greenbalance

MPN

GB118

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Grönt Bambusalt – Hawaii är lämpligt för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Grönt Bambusalt – Hawaii är cruelty-free och fritt från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Grönt Bambusalt – Hawaii inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Grönt Bambusalt – Hawaii tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Grönt Bambusalt – Hawaii bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Grönt Bambusalt – Hawaii inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Grönt Bambusalt – Hawaii är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Grönt Bambusalt – Hawaii, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Grönt Bambusalt – Hawaii uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Grönt Bambusalt – Hawaii har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Grönt Bambusalt – Hawaii är tillverkat helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

1 recension av Grönt Bambusalt – Hawaii

  1. Anonym (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *