 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Rött Alaeasalt – Hawaii

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 59 kr

59 kr
89 kr
169 kr
299 kr
499 kr
Artikelnr: 117 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Rött Alaeasalt – Hawaii

Storlek: 1 – 2 mm

Alaeasalt, med sin unika röda färg, kommer från Stilla havets ö Molokai. Detta naturliga havssalt filtreras och avdunstar genom solenergi innan det blandas med extrakt från mineralrik lera. Denna lera ger saltet dess distinkta röda färg, tack vare järnoxid från Hawaiis vulkaniska jord. Det är en viktig ingrediens vid stora festligheter där rostat kött serveras, men dess användning sträcker sig mycket längre än till köket.

Förutom att vara en kulinarisk delikatess, är Alaeasalt även en nyckelkomponent i hudvård och wellness-behandlingar. Dess förmåga att exfoliera och mjukgöra huden, liksom dess potentiella antiinflammatoriska egenskaper, gör det till ett oumbärligt verktyg för hudvård. Dessutom kan saltet användas i avkopplande fotbad för att lindra trötta fötter, mjuka upp hård hud och neutralisera obehagliga lukter.

Även om regleringen i Sverige innebär att vi tekniskt sett inte får beteckna vårt havssalt som “ekologiskt”, vill vi försäkra er om att det uppfyller och till och med överträffar alla standarder som finns för ekologiska produkter. Ingen form av syntetiska kemikalier eller bekämpningsmedel används under någon del av produktionen, och hela processen sker naturligt och respekterar miljön. Så även om vi inte får använda termen officiellt, är vårt engagemang för ren, hållbar och miljövänlig produktion något vi är stolta över, och vi tror att du kommer att känna skillnaden i varje korn.

Alaeasalt, eller Rött Hawaiianskt salt, är en produkt som är djupt rotad i den hawaiianska kulturen och dess historia. Det här unika saltet, som kommer från ön Molokai, bär på berättelser om uråldriga traditioner och högtider. Dess intensiva röda färg kommer från mineraljorden, rik på järnoxid, som blivit inblandad under saltkristallernas skapelseprocess. Detta ger saltet en djup, robust smak som är lika dynamisk som de vulkaniska landskap från vilka det kommer.

Processen att framställa Alaea salt är lika naturlig som det är traditionell. De klara vatten från Stilla havet filtreras och förångas genom solenergi, vilket lämnar bakom sig ren, vit havssalt. Sedan blandas saltkristallerna med röd vulkanisk lera, som ger dem sin karaktäristiska röda nyans. Detta steg i processen är inte bara estetiskt, det ger också saltet dess speciella smak och en rad hälsofördelar, inklusive ett högt innehåll av järn och andra viktiga mineraler.

Det Röda Hawaiianska saltet är mer än bara ett kökstillbehör. Det är en symbol för Hawaiis anda och historiska förflutna, och det är oumbärligt vid stora festivaler där stora köttstycken serveras. Oavsett om du använder det för att smaksätta dina rätter eller bara för att försköna ditt kök med sin vackra färg, är Alaea saltet en perfekt återspegling av Hawaiis unika kulturella arv och naturliga skönhet.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Alaeasalt

Det Röda Hawaiianska saltet är inte bara en gastronomisk delikatess, det har också många potentiella fördelar för hudvård och wellness-behandlingar. Dess unika blandning av havssalt och vulkanisk lera är rik på mineraler, vilket gör det till en utmärkt naturlig ingrediens för att revitalisera och återfukta huden.

Som en del av en naturlig exfolierande skrubb, kan Alaea salt hjälpa till att avlägsna döda hudceller, stimulera cirkulationen och öka cellförnyelsen. Dess naturliga saltkristaller kan vara effektiva för att försiktigt exfoliera huden, medan leran hjälper till att absorbera överflödiga oljor och smuts. Detta kan lämna din hud känslan ren, förnyad och oerhört mjuk. Blanda saltet med lite olivolja eller kokosolja för en enkel hemgjord skrubb.

Dessutom kan Alaea salt användas för avkopplande och terapeutiska fotbad. Efter en lång dag kan ett varmt fotbad med Rött Hawaiianskt salt hjälpa till att lindra trötta och ömma fötter. Havssaltet bidrar till att mjuka upp hård hud, medan de rika mineralerna kan hjälpa till att lugna inflammation och öka cirkulationen. Det kan även hjälpa till att neutralisera fotlukt, vilket ger dina fötter en fräsch och ren känsla.

Innehåll

Greenbalance Rött Alaeasalt - Denna produkt innehåller 100% rent rött alaeasalt.

Specifikationer

Ämne Halt Enhet
Natriumklorid (NaCl) 97,3 g/100g
Sulfat 0,33 g/100g
Svavel 1420 mg/kg
Klorid 60,5 g/100g
Kalcium 0,059 g/100g
Magnesium 0,16 g/100g
Kalium 0,11 g/100g
Natrium 39 g/100g

 

Innehållsdeklaration 100% Rött Alaeasalt
Ursprungsland Hawaii
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Förvaring

Förvaras torrt och svalt för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g, 250g, 500g, 1kg

Brand

Greenbalance

MPN

GB117

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Rött Alaeasalt – Hawaii är lämpligt för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Rött Alaeasalt – Hawaii är cruelty-free och fritt från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Rött Alaeasalt – Hawaii inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Rött Alaeasalt – Hawaii tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Rött Alaeasalt – Hawaii bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Rött Alaeasalt – Hawaii inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Rött Alaeasalt – Hawaii är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Rött Alaeasalt – Hawaii, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Rött Alaeasalt – Hawaii uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Rött Alaeasalt – Hawaii har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Rött Alaeasalt – Hawaii är tillverkat helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

1 recension av Rött Alaeasalt – Hawaii

  1. Anonym (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *