 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Älgört/Älggräs

Finns i lager

Från: 59 kr

59 kr
89 kr
Artikelnr: 095 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Älgört/Älggräs (Filipendula ulmaria)

Älgört (Filipendula ulmaria), även känd som älggräs, ängens drottning och ängsvädd, är en blommande ört som är infödd i Europa och delar av Asien. Den är rikligt förekommande i Sverige och resten av Skandinavien men finns även i Nordamerika. Den växer i fuktiga miljöer och sumpiga områden samt på flodstränder.

Med sina kluvna vita blommor som sprider en söt doft, har denna ört traditionellt använts i drycker som te och i olika naturliga extrakt.

Även känd som: Älggräs, Ängens Drottning, Ängsvädd, Mårdhund, Meadowsweet, Meadow wort, Bridewort, Meadsweet

Älgörten, även känd som älggräs, är inte bara en av de vackraste blommorna som pryder våra landskap, utan även en växt med en rik historia som sträcker sig tillbaka till antika tider. Dess mystiska förflutna är lika förtrollande som dess vita, stjärnformade blommor som blommar på sommaren.

Redan under de keltiska tiderna hölls älggräs i hög aktning. Kelterna, kända för sina rituella ceremonier och djupa koppling till naturen, såg blomman som en representation av blomsterbruden, eller "Blodeuwedd" som den trefaldiga gudinnans jungfruaspekt. Denna särskilda koppling till en gudomlig entitet visar vilken vördnad kelterna hade för denna ört. Den ansågs vara en symbol för renhet, oskuld och förnyelse, och kunde ofta hittas vid altare och heliga platser.

Men det var inte bara för dess skönhet eller symbolik som älggräs var populärt. Dess förtrollande egenskaper, särskilt när det gällde hjärtans ärenden, var välkända. Troligen inspirerade av gudinnans ungdom och skönhet användes älgört i många kärleksförtrollningar och trolldrycker. Tänk dig unga keltiska kvinnor som, badade i månskenet, skapade elixir med älgört för att locka den de älskade. Det blev så pass populärt att att lägga till denna blomma i en brudbukett ansågs vara ett måste. Traditionen sade att genom att göra detta skulle bruden inte bara försäkras om kärlek, utan också om evig glädje och välsignelse i sitt äktenskap.

Med tiden, när vetenskapen började blomstra, visade det sig att älgörten inte bara var en mystisk växt, utan också en med stora medicinska egenskaper. År 1838 utförde en italiensk professor, Rafaele Piria, en studie där han framställde salicylsyra från blomknopparna av mjödblomma, ett annat namn för älgört. Men det var inte förrän nästan 60 år senare som dess fulla potential upptäcktes. En kemist vid namn Felix Hoffmann, anställd vid det framstående tyska läkemedelsföretaget Bayer, syntetiserade salicin baserat på sin studie av älgört. Resultatet? En förening som var mycket skonsammare för magslemhinnan. Bayer, i sin tur, döpte detta nya mirakelläkemedel till aspirin, som kommer från det gamla botaniska namnet på älgört: Spiraea ulmaria. Hoffmanns arbete la grunden för icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), en klass av mediciner som har blivit oumbärlig för modern medicin och som används flitigt över hela världen idag.

Så, nästa gång du ser en älgört i full blom, kom ihåg den långa resa den har genomgått - från att vara en helig blomma i antika keltiska ceremonier, till kärlekens och lyckans bärare, till slutligen en medicinsk revolution. Den här skönheten har verkligen satt sitt avtryck genom tiderna.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Älgört

Älgört, med sin diskret blommiga not, erbjuder en myriad av användningsområden för de som söker att integrera dess skönhet och doft i sin vardag. För en genuin och uppfriskande upplevelse, överväg att brygga några av de torkade älgörtblommorna i ett varmt te. Den försiktiga sötma och rikedom som den tillför kan förvandla ditt dagliga teintag till en mer förfinad njutning. Tack vare dess innehåll av salicylsyra, en naturlig kemikalie med kända inflammationshämmande egenskaper, erbjuder älgört en möjlighet att hantera inflammation på ett skonsamt sätt. Så, oavsett om du söker lindring från matsmältningsojämnheter eller vill dra nytta av dess antiinflammatoriska fördelar, står älgört stolt som en av naturens mest värdefulla skatter.

Men älgörten är inte bara begränsad till drycker. Låt din kreativitet flöda genom att införliva den i ditt eget hemmagjorda badsalt eller skönhetsextrakt. Tänk dig ett bad med salter berikade med älgört, som inte bara föryngra huden utan också sprider en mild doft som kramar dina sinnen. Med sin mångsidiga natur och harmoniska profilmöjligheter kan älgört anpassas till många av dina dagliga rutiner och behov.

Skönhetsindustrin, med sin ständiga jakt på naturliga ingredienser som kan förföra sinnena, har varmt välkomnat älgört in i sitt sortiment. Och detta är ingen överraskning. Med sin behagliga och unika doft har älgört säkerställt sin position inom många skönhetsprodukter. Aromaterapientusiaster uppskattar älgört för dess balanserade och lugnande profil, vilket gör den till ett populärt val i oljor och doftljus. Vidare, inom sfären av kroppsvård, kan älgörten upptäckas i allt från schampo till naturliga badprodukter, förvandlande vardagliga rutiner till stunder av naturlig lyx och självomsorg.

Älgört är mer än bara en enkel ört att förbereda; det är en vägledning till välbefinnande och innerlig avkoppling. Många finner tröst i dess subtila, men förtrollande doft, vilket ger en känsla av lugn och ro. Oavsett om det är en trött eftermiddag eller en stressfylld kväll, kan en enkel whiff av älgört hjälpa till att omfamna sinnet med lugn och stillhet. Faktum är att dess doft ofta anses av många som ett naturligt hjälpmedel för spända nerver och oro. Inkludera älgört i din dagliga meditationspraxis, yogasession eller bara som en bakgrund när du läser en bok, och upptäck hur denna underbara ört kan införliva en känsla av lugn och balans i ditt liv.

Innehåll

Ekologisk Torkad Älgört - Denna produkt innehåller 100% ren torkad älgört.

Specifikationer

Botaniskt Namn Filipendula ulmaria
Innehållsdeklaration 100% Filipendula ulmaria
Ursprungsland Polen
Växtdel Blomma
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB095

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Älgört bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Älgört, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Älgört har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Älgört är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Älgört/Älggräs”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *