 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Rölleka

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 55 kr

55 kr
73 kr
Artikelnr: 090 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Rölleka (Achillea millefolium)

Röllika, en örtartad perenn, är känd för sina fjäderliknande blad och vackra, väldoftande blommor i nyanser av vitt och rosa. Denna mångsidiga växt trivs i trädgårdar, fält, berg och längs vägkanter och har en rik historia av användning inom traditionell västerländsk örtmedicin. Vår ekologiska röllika, omsorgsfullt odlad och skördad, kommer att bli en uppskattad del av dina naturliga hälsoprodukter.

Torkade röllikablad och -blommor är fantastiska ingredienser i hudvårdskreationer och örtteblandningar, som erbjuder en känsla av välbefinnande och naturlig skönhet. Deras mångsidighet gör dem till ett populärt val för både DIY-entusiaster och proffs inom naturlig hudvård och örtmedicin.

Förutom att använda dem i hudvård och teblandningar kan vår ekologiska röllika också användas för att skapa tinkturer som ytterligare breddar användningsområdet för denna fantastiska växt.

Även känd som: Röllika, Soldatört, Sårläka, Millefolium, Röllekavle, Yarrow, Tusenblad, Achillea millefolium, Vägkorsört, Hundkexört

Rölleka, denna blommande perenn, började sin resa genom de frodiga ängarna och slätterna i Europa och Asien, och fann sedan sin väg till Nordamerika, där den lika väl trivdes. Den här utsökta växten, som kännetecknas av sina djupt segmenterade, fjäderliknande blad, har inte bara vuxit i dessa regioner, utan har också fascinerat dem som bevittnat dess skönhet genom tiderna. Små, doftande blommor pryder dess topp, vilket ger den ett nästan poetiskt utseende som få kan motstå. I folkmun kallas den ibland för soldatört, en hänvisning till dess robusta natur och möjliga medicinska egenskaper. Den har en särskild betydelse i Europa, där den inte bara är en del av den naturliga floran, utan också är djupt rotad i kulturen och traditionerna. Dess närvaro i vilda ängar och fält av Europa talar om en tid då naturen och människor var mer sammanflätade.

Röllekas historia är inte bara begränsad till dess naturliga skönhet eller dess geografiska spridning; den går hand i hand med antika legender, särskilt de som är knutna till den grekiska hjälten Akilles. Detta förklarar varför den bär det stolta latinska namnet, Achillea. Enligt gamla berättelser var Akilles, med sina nästan gudomliga krigarkunskaper, en mästare på slagfältet. Men han var också känd för att ha ett hjärta, och han använde rölleka som ett botemedel för att behandla sår som hans kamrater fått i strid. Denna handling gav rölleka en plats av ära i den antika världen, där den blev synonym med läkning och omsorg. Men den tragiska vändningen i Akilles saga, där han blev dödligt sårad på den enda platsen där han var sårbar - hans häl - gav röllekan en ännu djupare betydelse. Denna historia av hjältemod och förlust är en påminnelse om den dubbla roll röllekan har spelat: som en läkekraft och som en symbol för mänsklig sårbarhet.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Rölleka

Rölleka, med sina djupt segmenterade blad och doftande blommor, har sedan urminnes tider inte bara varit beundrad för sin natursköna skönhet utan också för sina terapeutiska kvaliteter. Den är mest känd som en "bitter" ört. Denna bitterhet, en särskiljande karaktäristik, anses spela en viktig roll i stimulering av matsmältningen, vilket hjälper till att optimera kroppens förmåga att bryta ner och absorbera näringsämnen. Men röllekas användningsområden slutar inte där. Den har även etablerat sig som kvinnoört, tack vare dess rapporterade effektivitet när det gäller att lindra menstruationsbesvär. Många kvinnor genom tiderna har vänt sig till denna växt för naturlig lättnad.

För de som överväger att integrera rölleka i sin dagliga rutin på grund av dess många fördelar, är det viktigt att vara medveten om vissa begränsningar. Gravida kvinnor bör undvika rölleka, eftersom dess effekter under graviditeten ännu inte har undersökts noggrant. För andra kan rölleka användas på flera sätt för att maximera dess fördelar. Den kan blandas i torkad form med andra örter för att skapa välsmakande och hälsosamma kryddblandningar. Dessutom kan den också bryggas som ett te, vilket erbjuder både avkoppling och de fördelar som dess bitterhet kan ge.

I en tid där allt fler människor strävar efter att återvända till naturen och hitta naturliga lösningar för sina hälsobehov, erbjuder rölleka en bro till förlorade traditioner av välbefinnande. Dess historia, fylld med berättelser om dess användning för att främja matsmältning och ge lindring vid menstruationsbesvär, gör den till en perfekt match för dem som vill införliva holistiska och naturliga metoder i sina liv. Oavsett om det är genom dagligt teintag, användning i matlagning eller som ett supplement, representerar rölleka en förbindelse med en livsstil som är förankrad i naturen och kroppens naturliga rytmer.

Innehåll

Ekologisk Torkad Rölleka - Denna produkt innehåller 100% ren torkad rölleka.

Specifikationer

Botaniskt Namn Achillea millefolium
Innehållsdeklaration 100% Achillea millefolium
Ursprungsland Kosovo
Växtdel Blomma
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB090

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Rölleka bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Rölleka, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Rölleka har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

1 recension av Ekologisk Torkad Rölleka

  1. Anonym (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *