N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Rölleka

Finns i lager

Från: 55 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 090 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Torkad Rölleka (Achillea millefolium)

Även känd som: Röllika, Soldatört, Sårläka, Millefolium, Röllekavle, Yarrow, Tusenblad, Achillea millefolium, Vägkorsört, Hundkexört

Röllika, en örtartad perenn, är känd för sina fjäderliknande blad och vackra, väldoftande blommor i nyanser av vitt och rosa. Denna mångsidiga växt trivs i trädgårdar, fält, berg och längs vägkanter och har en rik historia av användning inom traditionell västerländsk örtmedicin. Vår ekologiska röllika, omsorgsfullt odlad och skördad, kommer att bli en uppskattad del av dina naturliga hälsoprodukter.

Torkade röllikablad och -blommor är fantastiska ingredienser i hudvårdskreationer och örtteblandningar, som erbjuder en känsla av välbefinnande och naturlig skönhet. Deras mångsidighet gör dem till ett populärt val för både DIY-entusiaster och proffs inom naturlig hudvård och örtmedicin.

Förutom att använda dem i hudvård och teblandningar kan vår ekologiska röllika också användas för att skapa tinkturer som ytterligare breddar användningsområdet för denna fantastiska växt.

Rölleka är en blommande perenn som är vanlig i Nordamerika, men som också är infödd i Europa och Asien. Den kallas också soldatört i folkmun och har mjuka blad som är mycket segmenterade och har ett karakteristiskt utseende som nästan är fjäderliknande. Rölleka växer stjälkar under sommarmånaderna, med en höjd som är beroende av säsongens nederbörd. Under torra år kan dessa stjälkar bara växa en meter eller två, vilket sparar energi i dess rötter. På toppen av stjälkarna växer små vita blommor som avger en distinkt och karakteristisk doft.

Rölleka har fått sitt latinska namn Achillea från den legendariska grekiska hjälten Akilles. Enligt legenden doppade Akilles mor honom i floden Styx vid fotleden för att göra honom osårbar. Akilles, som utkämpade många strider som en till synes oövervinnerlig krigare, använde rölleka för att behandla sina medsoldaters sår. Han dog senare av ett sår i hälen, eftersom det var den enda oskyddade delen av hans anatomi.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Får inte användas under graviditet, utom under överinseende av en kvalificerad hälsovårdare. Personer med allergier mot andra medlemmar av Asteraceae-familjen bör vara försiktiga med rölleka, eftersom allergisk korsreaktivitet är vanlig hos Asteraceae-växter.

Rölleka är en "bitter ört" och bidrar med en utmärkt matsmältningsstimulerande kraft som uppmuntrar till korrekt gallutsöndring från gallblåsan, vilket i sin tur främjar matsmältningen och kan förhindra att gallstenar bildas. Den innehåller också fytokemikalien azulen, som har kramplösande egenskaper och slappnar av de inre magmusklerna, vilket gör den användbar vid matsmältningskramper.

Rölleka är den traditionella örten att vända sig till vid maginfluensa och andra gastrointestinala störningar på grund av dess förmåga att läka och tona slemhinnorna i matsmältningskanalen. Den kan också normalisera sekretet av saltsyra, eftersom låg magsyra numera är känd som orsaken till många matsmältningsproblem - inklusive matsmältningsbesvär och halsbränna.

Fördelarna med rölleka för kvinnors hälsa i synnerhet är omfattande. Den är särskilt effektiv när det gäller att minska kraftiga menstruationsflöden eller stimulera livmodern för att få igång menstruationen. Rölleka hjälper till att stärka musklerna och öka muskelaktiviteten i livmodern, vilket bidrar till att sätta igång menstruationsflödet. Detta är en underbar ört för kvinnor med uteblivna menstruationer, även känd som "Amenorré". Om du använder denna ört för att stoppa kraftiga blödningar är det viktigt att ta itu med orsaken till detta samtidigt som du använder röllekan.

Dessutom gör dess kramplösande och antiinflammatoriska verkan den särskilt användbar för att lindra menstruationskramper.

När det gäller fertilitetsproblem ser dess positiva effekt på cirkulationen till att rätt mängd blod når de reproduktiva organen. Denna ökade cirkulation bidrar till att eliminera bäckenstockningar som PCOS och endometrios och hjälper till att lindra den smärta som dessa tillstånd för med sig.

Innehåll

Ekologisk Torkad Rölleka - Denna produkt innehåller 100% ren torkad rölleka.

Specifikationer

Botaniskt Namn Achillea millefolium
Innehållsdeklaration 100% Achillea millefolium
Ursprungsland Kosovo
Växtdel Blomma
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB090

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Rölleka bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Rölleka, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Rölleka har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Rölleka är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Rölleka”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *