N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad)

Finns i lager

Från: 49 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 088 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad) (Cichorium intybus)

Även känd som: Cikoria, Vägvårda, Blåbinkegräs, Blåblinka, Jernört
Denna produkt är rostad.

Cikoriarot, hämtad från den ljusblåblommiga växten Cichorium intybus, är en spännande ingrediens som nyligen fått ökad uppmärksamhet från både livsmedelstillverkare och konsumenter. Denna anmärkningsvärda rot är en del av maskrosfamiljen och har använts i århundraden inom matlagning och traditionell medicin.

En av cikoriarotens mest populära användningsområden är som ett kaffealternativ, tack vare dess liknande smak och färg. Den naturliga, jordnära smaken gör det till ett utmärkt substitut för den som önskar en kaffefri dryck. Dessutom är fibrerna från denna rot kända för att ha många fördelar och används ofta som en ingrediens i livsmedelstillsatser eller kosttillskott.

Prova cikoriarot och upptäck de många fördelarna med denna unika ingrediens, som erbjuder en rad möjligheter inom matlagning och välbefinnande. Med sitt rika historiska arv och mångsidiga användningsområden är cikoriarot ett utmärkt tillskott till din kost och en smakfull nyhet att utforska.

Det blir allt vanligare att cikoriarot bearbetas för sitt inulin, som används för att öka fiberinnehållet eller fungera som socker- eller fettsubstitut på grund av dess geleringsegenskaper och något söta smak. Det är lätt att lägga till fiber från cikoriarot i kosten. Du kanske till och med redan äter det utan att veta om det, eftersom det ibland används som tillsats i förpackade livsmedel.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Cikoriarot består av 68 % inulin i torrvikt.

Inulin är en typ av fiber som kallas fruktan eller fruktooligosackarid, en kolhydrat som består av en kort kedja av fruktosmolekyler som kroppen inte kan smälta.
Det fungerar som en prebiotika, vilket innebär att det ger näring åt de nyttiga bakterierna i din tarm. Dessa nyttiga bakterier spelar en roll för att minska inflammation, bekämpa skadliga bakterier och förbättra mineralupptaget.

Således kan cikoriarotfibrer främja optimal tarmhälsa på en rad olika sätt.

Cikoriarotfibrer kan även användas för att öka blodsockerkontrollen, särskilt hos personer med diabetes.
Detta kan bero på dess inulin, som främjar tillväxten av nyttiga bakterier som är involverade i kolhydratmetabolismen - som bryter ner kolhydrater till socker - och känsligheten för insulin, det hormon som hjälper till att absorbera socker från blodet.

Innehåll

Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad) - Denna produkt innehåller 100% ren torkad cikoriarot i hackat format.

Specifikationer

Botaniskt Namn Cichorium intybus
Innehållsdeklaration 100% Cichorium intybus
Ursprungsland Frankrike
Växtdel Rot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB088

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Cikoriarot (Hackad)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *