 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad)

Finns i lager

Från: 59 kr

59 kr
89 kr
Artikelnr: 032 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) (Urtica dioica)

Urtica dioica – “vanlig brännässla” – även känd som brännässelblad, är en flerårig örtväxt i familjen Urticaceae. Den är ursprungligen inhemsk i Europa, stora delar av Asien och Nordafrika, men växer nu rikligt över hela världen.

Nässla har länge varit känd som ett effektivt naturligt vätskedrivande (diuretikum) hjälpmedel. Nässelbladen är rika på järn, kalium, mangan och kalcium samt vitamin A och C och innehåller en hög andel protein när de är torkade. Nässelblad har länge ansetts vara en välsmakande, näringsrik ört som bladgrönsak eller till örtte.

Även känd som: Vanlig Nässla, Nässelblad, Brännässla, Urtica dioica, Stor Nässla, Stornässla

Brännässlan, med sin djupa historia och rika arv, härstammar från de frodiga och grönskande landskapen av Europa, Asien och Nordafrika. Denna gamla växt har korsat kulturer och klättrat upp i höglandet, blomstrar tack vare den näringsrika jorden och det speciella klimatet som dessa regioner erbjuder. Denna omsorgsfulla miljö har kultiverat brännässlan till att bli en symbol för kvalitet och näringsrikedom. Dess mångsidighet gör att den kan trivas i olika områden, allt från de karga bergssluttningarna i Asien till de milda ängarna i Europa.

Ända sedan antiken har brännässlan varit en fundamental del av människors liv. De antika grekerna, till exempel, ansåg den vara en källa till styrka och vitalitet. Medeltida europeiska läkare vände sig ofta till brännässla för sina påstådda helande egenskaper. Dess närvaro i kokböcker och medicinska texter från dessa tider är ett vittnesbörd om dess bestående värde genom tiderna. Från att ha varit en källa för näring och medicin till att nu vara en älskad ingrediens i moderna recept, har brännässlan ständigt anpassat sig och förblivit relevant.

Att framställa den perfekta batchen av ekologisk torkad brännässla kräver en kombination av traditionell kunskap och moderna metoder. Från att noggrant välja de mest frodiga brännässlorna vid skördets peak till den varsamma torkningsprocessen som bevarar växtens näringsmässiga integritet, ingen detalj förbises. Genom att bibehålla denna noggranna tradition garanterar vi att varje kopp te med vår brännässla kommer att vara en symfoni av smak och näring.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Nässla

Brännässlans förmåga att anpassa sig till en mängd olika recept och tillagningar är verkligen enastående. Medan den torkade formen är mest känd för sin användning i te, har kockar och hemmafruar upptäckt att dess rika, jordiga smak kan förhöja både varma och kalla rätter. När den läggs till soppor, bidrar den med en djup, näringsrik profil och en mild örtighet som kompletterar andra ingredienser. För dem som föredrar kalla drycker, kan torkad brännässla lätt blandas in i smoothies för att ge en extra näringsboost. Dessutom har dess subtila smak inspirerat kreativa kockar att inkludera den i bakverk, vilket ger en hälsosam och oväntad twist till traditionella recept. Oavsett epok eller kultur har torkad brännässla alltid erbjudit en konstant källa till näring och mångsidighet. Nässelväxten har även i sig själv naturligt höga halter av polyfenoler, som anses vara inflammationshämmande.

Den ekologiska torkade brännässlan vi erbjuder är inte bara en ingrediens; den är en invitation till kulinarisk upptäckt. En enkel tesked i kokande vatten avslöjar den mest populära användningen som te. Men varför stanna där? Prova att strö lite över din morgongröt för en hälsosam start på dagen eller blanda den i en dressingsås för sallader för att lägga till en distinkt örtig not. De som är äventyrslystna kan också utforska dess potential i pastarätter, grytor och mycket mer. I själva verket blir gränserna för dess användning bara begränsade av din fantasi.

Brännässlans påverkan har sträckt sig långt bortom köket, och den har även gjort avtryck inom skönhetsindustrin. Den torkade formen har visat sig vara rik på vitaminer och mineraler, vilket gör den till en värdefull ingrediens i hud- och hårprodukter. Från schampon som lovar tjockare, mer lustrigt hår till hudkrämer som använder brännässlans antiinflammatoriska egenskaper för att lugna irriterad hud, har denna ört visat sig vara en skatt inom skönhetsvärlden.

Att integrera brännässla i din dagliga rutin kan vara en spelväxlare för ditt välbefinnande. Börja morgonen med en kopp brännässlete för att vakna upp, eller lägg till den i en kvällssmoothie för avslappning efter en lång dag. Dess näringsrika profil erbjuder stöd för både kropp och sinne, vilket ger energi, hjälper till med fokus och stöder mental klarhet. För många är valet att inkludera brännässla inte bara ett beslut för bättre hälsa, utan en återspegling av ett större engagemang för en mer medveten, balanserad livsstil, där varje val görs med omsorg och avsikt.

Innehåll

Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) - Denna produkt innehåller 100% ren torkad brännässla i hackat format.

Specifikationer

Botaniskt Namn Urtica dioica
Innehållsdeklaration 100% Urtica dioica
Ursprungsland Bulgarien
Växtdel Blad
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB032

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Brännässla (Torkad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *