 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Torkad Malört

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 54 kr

54 kr
79 kr
Artikelnr: 153 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Malört (Artemisia absinthium)

Upplev naturens kraft med vår ekologiska äkta malört, vildodlad i de frodiga landskapen i Polen och Bulgarien. Denna anrika växt, vars botaniska namn är Artemisia absinthium, har omsorgsfullt samlats in för att garantera en ren och potent produkt. Vår malört är en hyllning till århundraden av traditionell användning inom örtmedicin och framställs genom en skonsam torkningsprocess som bevarar dess ursprungliga arom och egenskaper.

Den ekologiska malörten är en mångsidig ört som kan användas för att skapa utsökta tinkturer, teer och andra hälsosamma brygder. Dess karakteristiska smak och arom gör den även till ett perfekt komplement i olika kryddblandningar och maträtter, och den ger en autentisk touch av naturens vildhet i ditt kök.

Även känd som: Vild malört, Äkta malört, Bitter malört, Polsk/Bulgarisk malört

Malörten, med sitt latinska namn Artemisia absinthium, är en växt som har en lång och fascinerande historia. Dess ursprung kan spåras till de tempererade klimatzonerna i Eurasien, men den har även en stark förankring i Polen och Bulgarien där den odlas fritt. Denna region är känd för sina rika och obebodda biotoper, vilket gör det till ett idealiskt område för malörten att växa. Det speciella med dessa områden är den rena och näringsrika jorden samt det klimat som bidrar till malörtens robusta tillväxt och intensiva arom.

Malört har använts sedan antiken och dess namn är ofta associerat med gudinnan Artemis, vilket vittnar om växtens dignitet i historien. Dess användning har varierat från att vara en ingrediens i det berömda absintet till att användas för naturmedicinala ändamål. Under medeltiden var malörten en viktig ört i klosterträdgårdarna och användes flitigt både i köket och som läkeväxt. Den var också välkänd bland många kulturer för sina antiseptiska egenskaper och användes ofta för att avvärja onda andar och sjukdomar.

Denna ekologiska malörten från Polen och Bulgarien skördas vilt, vilket innebär att den växer fritt och utan mänsklig inblandning i form av bekämpningsmedel eller konstgödsel. Efter skörd genomgår malörten en försiktig torkningsprocess, där det är viktigt att temperatur och miljö kontrolleras noggrant för att bevara de essentiella oljorna och den distinkta smaken. Denna metod är traditionell och skiljer sig från industriella processer som ofta fokuserar på kvantitet framför kvalitet. Det är denna varsamma behandling som gör att malörten behåller sina unika egenskaper.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Malört

Malört är uppskattad för dess unika egenskaper, som har erkänts i olika kulturella och historiska sammanhang. Denna mångsidiga växt har traditionellt använts för att ge en distinkt smak till absint och andra alkoholdrycker. Malörts mest framträdande växtförening är tujon, som har vissa fördelar men som också kan vara giftig i överskott​. I en mångfald av traditionella sammanhang har malörtste använts för att bistå vid matsmältningsbesvär och för att främja bättre matsmältning genom att stimulera gallproduktionen och understödja gallblåsans och leverns hälsa​​. Denna ört är speciellt effektiv när den kombineras med andra matsmältningsfrämjande örter som ingefära eller pepparmynta.

Den anses även stimulera fantasin och har en lång tradition av att användas i olika kulturella ritualer. Även om det krävs mer forskning för att fullt ut förstå malörts alla egenskaper, är dess användning i traditionella sammanhang ett bevis på dess mångsidighet och anpassningsförmåga till olika behov​​.

Övriga användningsområden för malört

Förutom dess användning i drycker och för matsmältning, är malört också en komponent i matlagning, där den kan användas för att ge en djup och komplex smak till olika kryddblandningar och marinader. Dess unika smakprofil har lett till en återupptäckt av malört inom modern gastronomi, där kockar och matentusiaster strävar efter att integrera traditionella örter i innovativa recept och maträtter. Dess användning som en kulinarisk ört är ett utmärkt exempel på hur en traditionell ingrediens kan få en renässans i modern matkultur.

Innehåll

Ekologisk Torkad Malört - Denna produkt innehåller 100% ren torkad malört.

Specifikationer

Botaniskt Namn Artemisia absinthium
Innehållsdeklaration 100% Artemisia absinthium
Ursprungsland Polen/Bulgarien
Växtdel Rot, Blomma, Stjälk, Blad
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB153

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Malört är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Malört är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Malört inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Malört är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Malört tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Torkade Malört bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Malört inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Malört är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Torkade Malört , i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Malört uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Torkade Malört har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Malört är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

1 recension av Ekologisk Torkad Malört

  1. Jennifer (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *