 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Damiana (Hackad)

Finns i lager

Från: 63 kr

63 kr
95 kr
Artikelnr: 121 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Damiana (Hackad) (Turnera diffusa)

Damiana, vetenskapligt benämnd Turnera diffusa, är en subtropisk växt med ursprung i de soliga regionerna av Central- och Sydamerika. Denna aromatiska buske kan växa upp till 2 meter i höjd och sportar små gula blommor. Men Damianas skönhet ligger inte bara i dess blommor; genom historien har den varit värderad för sina uppiggande och stimulerande egenskaper. Vår ekologiska damiana är varsamt torkad och hackad för att ge dig det bästa av naturens skatt, redo att integreras i teblandningar eller andra traditionella användningsområden.

Även känd som: Turnera aphrodisiaca, Damianablad 

Damiana, med sitt latinska namn Turnera diffusa, har sitt ursprung i de soliga och varma områdena av Central- och Sydamerika. De subtropiska klimatförhållandena i dessa regioner har visat sig vara perfekta för damianas tillväxt, vilket tillåter den att trivas och blomstra. Särskilt vanlig i Mexikos torra klippiga områden och savanner, har denna buske med små gula blommor spridit sig över kontinenterna och blivit uppskattad för sina unika egenskaper i många kulturer världen över.

Historiskt sett har damiana varit uppskattad av de inhemska kulturerna i Amerika, särskilt av maya och azteker. Dessa civilisationer använde den som ett tonikum och afrodisiakum, och trodde även att den hjälpte till att förbättra styrka och vitalitet. Det är också känt att damiana blev använd som en viktig ingrediens i traditionella ceremonier och ritualer. När européerna kom till Amerika och upptäckte denna växt, introducerades dess användning snabbt till andra delar av världen, vilket cementerade dess rykte som en växt med exceptionella egenskaper.

I modern tid har damiana fortsatt att växa i popularitet, särskilt inom områden av naturligt välbefinnande. Även om dess traditionella användning som ett afrodisiakum fortfarande är väl etablerat, har forskare och hälsopraktiker också utforskat andra potentiella fördelar av denna växt. Från dess användning i traditionella teer till dess införlivande i moderna drycker, tillskott, och aromaterapi-produkter, har damiana lyckats övergå från antika traditioner till dagens dynamiska landskap.

När det kommer till framställningen av den torkade damiana som vi erbjuder, är processen både noggrann och varsam. För att behålla dess fina aromatiska egenskaper och smak, skördas damiana när den är i full blom. Efter skörden torkas löv och stjälkar långsamt i specialbyggda torkrum. Detta hjälper till att bevara växtens ursprungliga egenskaper och garanterar att endast den bästa kvaliteten kommer till konsumenten. När den har torkat till önskad konsistens, hackas den till fina bitar, vilket gör den lättanvänd i teer och andra beredningar.

Rapporterade fördelar och användningsområden för torkad Damiana

Damiana är känd för sin mångsidighet när det gäller användningsområden. Traditionellt sett har denna ört varit mest berömd som ett afrodisiakum, använd i ceremonier och ritualer av ursprungsbefolkningar i Central- och Sydamerika. Men det är inte dess enda användning. Den har även använts för att framställa lugnande teer och i aromaterapi tack vare dess unika doft. Med tiden har damianas användning utvidgats och anpassats, och nu används den i allt från kulinariska skapelser till moderna produkter för välbefinnande.

För de som är nyfikna på att uppleva damianas egenskaper rekommenderas att brygga ett lugnande te med den hackade örten. Bara en liten mängd i varmt vatten, som man låter dra i några minuter, kan ge en behaglig dryck med en unik smakprofil. För speciella tillfällen eller romantiska stunder, givet dess rykte som afrodisiakum, kan damiana-te vara det perfekta tillskottet för att skapa en intim och avslappnad atmosfär.

Inom hälsobranschen, särskilt bland dem som fokuserar på naturliga och ekologiska produkter, har damiana blivit en uppskattad ingrediens. Dess rapporterade förmåga att boosta energi och humör gör den populär i många tillskott. Inom skönhetsindustrin kan damiana ibland hittas i hudvårdsprodukter som toners eller ansiktsmasker, där dess antioxidativa egenskaper kan hjälpa till att bidra till en friskare hy.

Att inkludera damiana i sin dagliga rutin kan erbjuda flera fördelar relaterade till välbefinnande. Många individer rapporterar en känsla av avslappning och lugn efter att ha konsumerat damiana, vilket kan vara en utmärkt motgift mot dagens stressiga liv. Dess traditionella rykte som ett medel för att stärka mental klarhet och förbättra humöret gör det också till ett intressant tillskott för dem som önskar en naturlig boost i sin dagliga rutin.

Innehåll

Ekologisk Torkad Damiana (Hackad) - Denna produkt innehåller 100% ren torkad damiana i hackat format.

Specifikationer

Botaniskt Namn Turnera diffusa
Innehållsdeklaration 100% Turnera diffusa
Ursprungsland Mexiko
Växtdel Blomma, Blad, Stjälk
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB121

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Damiana (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Damiana (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Damiana (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Damiana (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Damiana (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Damiana (Hackad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Damiana (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Damiana (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Damiana (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Damiana (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Damiana (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Damiana (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Damiana (Hackad)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *