N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Lavendel

Finns i lager

Från: 73 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 028 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Torkad Lavendel (Lavandula angustifolia)

Även känd som: Lavandula officinalis, Äkta lavendel, Fransk lavendel, Lavandula angustifolia, Lavandula vera, Engelsk lavendel, Smalbladig lavendel, Lavandula spica, Läkelavendel

Lavandula angustifolia, även känd som lavendel, är en vacker och doftande blommande växt inom familjen Lamiaceae. Denna aromatiska buske, som härstammar från Medelhavsområdet, kan växa upp till 1-2 meter hög och pryds av förtrollande rosa-lila blommor som vilar på toppen av smala, bladlösa stjälkar.

Lavendel är en älskad och mångsidig växt, värderad över hela världen för sin behagliga doft och sina lugnande, helande och avslappnande egenskaper. Dess blommor och eteriska oljor används flitigt inom parfym-, tvål- och skönhetsindustrin, samtidigt som torkad lavendel används i potpourri samt som en smakrik ingrediens i både söta och salta rätter. Dessutom är torkad lavendelblomma utmärkt för att brygga uppfriskande och avkopplande te.

Förutom sina användningsområden inom skönhet, matlagning och avslappning, är lavendel även en naturlig avskräckare mot klädmalar, som avskyr dess kraftfulla doft. Så oavsett om du är ute efter att förgylla ditt hem med dess doft, lindra dina sinnen eller skydda dina kläder från oönskade skadedjur, är lavendel en utmärkt växt att ha i ditt sortiment.

Lavendel har använts i över 2 500 år och namnet kommer från den latinska roten "lavare" som betyder "tvätta". Den fick troligen sitt namn eftersom den ofta användes i bad för att rena kropp och själ.

Lavendel användes av de gamla egyptierna för balsamering och kosmetika, och man har hittat krukor från gravar fyllda med salvor som innehöll denna ört. Dessa användes endast av kungliga familjer och präster i massageoljor och mediciner. När kung Tut's grav öppnades 1923 sades det finnas en svag doft av lavendel som fortfarande kunde uppfattas otroliga 3 000 år senare.

Drottning Elizabeth I rapporteras ha druckit lavendelte för att behandla sin frekventa migrän, och dess historia av traditionell användning sträcker sig från behandling av löss till användning som sömnmedel och lugnande stärkande medel. Lavendel har använts i årtusenden för att slappna av och lugna sinnet - kuddar stoppades med torkade lavendelblommor, så viktig ansågs denna ört vara för en god natts sömn.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Det kanske mest populära användningsområdet för lavendelns lugnande doft är att främja bättre sömnkvalitet. En studie visade att lavendel ökade andelen djupsömn hos många i den testade gruppen, och alla personer rapporterade att de kände sig mer fräscha och energiska nästa morgon. Det finns också studier som tyder på att vissa av de kemiska föreningarna i lavendel kan påverka hjärnans aktivitet positivt för att öka humöret och uppmuntra till avkoppling.

Lavendel har använts i århundraden som ett hjälpmedel mot ångest och depression. Den har en komplex blandning av aktiva komponenter inklusive "terpener" - små molekyler som absorberas i blodomloppet via näsan eller lungorna. De är så små att de lätt korsar blod/hjärnbarriären och har en inverkan på neurologiska processer.

Lavendel har visat sig vara lika effektiv vid behandling av ångest som dess farmaceutiska motsvarigheter. I en studie som publicerades i tidskriften "Phytomedicine" visade det sig att lavendel  kan hjälpa mot rastlöshet, nervositet, ångest och sömnlöshet.

Lavendel har länge använts som matsmältningshjälpmedel. Den förbättrar rörligheten i tarmkanalen, vilket gör att maten lättare passerar igenom. Produktionen av magsaft, inklusive galla, ökar vilket förbättrar matsmältningen och näringsupptaget. Kolik, kräkningar och flatulens kan alla hjälpas genom användning av denna ört. En intressant fördel är att lavendel försiktigt hämmar tillväxten av patogener, men enligt en studie skadar den inte nyttiga bakterier. Hur den skiljer mellan skadliga och nyttiga bakterier är fortfarande ett mysterium.

Forskning tyder även på att lavendel kan hjälpa till att behandla inflammation och reparera skadad hud och kan även ge viss lindring vid menstruationskramper.

Innehåll

Ekologisk Torkad Lavendel - Denna produkt innehåller 100% ren torkad lavendel.

Specifikationer

Botaniskt Namn Lavandula angustifolia
Innehållsdeklaration 100% Lavandula angustifolia
Ursprungsland Frankrike
Växtdel Blomma
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB028

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Lavendel bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Lavendel, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Lavendel har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Lavendel”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *