 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Lavendel

(1 kundrecension)

Slutsåld

Från: 73 kr

73 kr
105 kr
Artikelnr: 028 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Lavendel (Lavandula angustifolia)

Lavandula angustifolia, även känd som lavendel, är en vacker och doftande blommande växt inom familjen Lamiaceae. Denna aromatiska buske, som härstammar från Medelhavsområdet, pryds av förtrollande rosa-lila blommor som vilar på toppen av smala, nästan bladlösa stjälkar.

Lavendel är en älskad och mångsidig växt, värderad över hela världen för sin behagliga doft och sina lugnande, helande och avslappnande egenskaper. Dess blommor och eteriska oljor används flitigt inom parfym-, tvål- och skönhetsindustrin, samt som en smakrik ingrediens i både söta och salta rätter. Dessutom är torkad lavendelblomma utmärkt för att brygga uppfriskande och avkopplande te.

Förutom sina användningsområden inom skönhet, matlagning och avslappning, är lavendel även en naturlig avskräckare mot klädmalar, som avskyr dess kraftfulla doft. Så oavsett om du är ute efter att förgylla ditt hem med dess doft, stärka dina sinnen eller skydda dina kläder från oönskade skadedjur, är lavendel en utmärkt produkt att ha i ditt sortiment.

Även känd som: Lavandula officinalis, Äkta lavendel, Fransk lavendel, Lavandula angustifolia, Lavandula vera, Engelsk lavendel, Smalbladig lavendel, Lavandula spica, Läkelavendel

Lavendels historia sträcker sig tillbaka till de tidiga dagarna av mänsklig civilisation. Med ett namn hämtat från den latinska roten "lavare", som betyder "tvätta", speglar denna örts djupa förankring i renande ritualer. Från de antika egyptierna som infuserade sin balsamering och kosmetika med dess eteriska olja, till drottning Elizabeth I som svalkade sina migränskval med lavendelte – denna ört har korsat kulturer, årtusenden och samhällsklasser.

De gamla egyptierna visste att uppskatta lavendelns mångsidiga kraft. Påvisande sin ställning som en kunglig och helig ört, fyllde de krukor inom de mest ärofyllda gravarna med salvor som innehöll lavendel. När arkeologer steg in i kung Tuts grav, blev de mötta av en antydan till lavendels doft – ett vittnesmål om örtens beständiga essens trots tidens gång.

I den engelska monarkins hjärta, fann drottning Elizabeth I lindring från sina återkommande migränanfall genom att dricka lavendelte. Denna praxis återspeglar örtens forntida rykte som ett naturligt avslappningsverktyg. Den traditionen fortsatte genom århundradena, med torkade lavendelblommor som fyllde kuddar – en väsentlig ingrediens för en natt av djup och återställande sömn.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Lavendel

Torkad lavendel har en rik historia av användning inom en mängd olika kulturella och praktiska sammanhang. Från att vara en huvudingrediens i potpourrier, som ger en angenäm och varaktig doft i hemmet, till att finnas i kryddhyllan för att ge en unik smak till maträtter. Med tiden har även fler innovativa användningsområden upptäckts, som till exempel att lägga torkad lavendel i skolådor för att hålla dem fräscha eller som en naturlig avskräckare mot klädmalar i garderoben.

För en avkopplande stund hemma kan du lägga några torkade lavendelblommor i ett varmt bad. Doften är inte bara lugnande, utan även känd för sina hälsofördelar. Skapa egna doftpåsar genom att fylla små tygpåsar med torkad lavendel och placera dem i garderober, lådor eller till och med under kudden för att främja en god natts sömn. Ett annat förslag är att koka ett lugnande lavendelte genom att lägga blommorna i varmt vatten.

Inom matlagning är torkad lavendel en exotisk och spännande ingrediens. Den används för att förhöja smaken på allt från bakverk till gourmeträtter, och ger en lätt blommig ton som är både distinkt och subtil. För dryckesentusiaster kan torkad lavendel också infuseras i alkoholhaltiga drycker, som gin eller vodka, för att skapa unika smakprofiler.

Torkad lavendel har länge associerats med avkoppling och välbefinnande. Många svär vid dess förmåga att lindra stress och främja avslappning. För de som söker en naturlig metod för att lindra daglig stress kan en enkel doftpåse fylld med torkad lavendel vara nyckeln. Placera påsen bredvid sängen, i en bokhylla eller på skrivbordet för att dra nytta av lavendelns lugnande egenskaper under dagen. Med den torkade lavendelblomman kan du skapa ett personligt utrymme av ro och harmoni var du än befinner dig.

Innehåll

Ekologisk Torkad Lavendel - Denna produkt innehåller 100% ren torkad lavendel.

Specifikationer

Botaniskt Namn Lavandula angustifolia
Innehållsdeklaration 100% Lavandula angustifolia
Ursprungsland Frankrike
Växtdel Blomma
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB028

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Lavendel bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Lavendel, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Lavendel har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lavendel är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

1 recension av Ekologisk Torkad Lavendel

  1. Anonym (verifierad ägare)

    Riktig fin doft och smak

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *