N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad)

Finns i lager

Från: 59 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 032 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) (Urtica dioica)

Även känd som: Vanlig Nässla, Nässelblad, Brännässla, Urtica dioica, Stor Nässla, Stornässla

Urtica dioica – vanlig brännässla – även känd som brännässelblad, är en flerårig örtväxt i familjen Urticaceae. Den är ursprungligen inhemsk i Europa, stora delar av Asien och Nordafrika, men växer nu rikligt över hela världen.

Nässla har länge varit känd som ett effektivt vätskedrivande (diuretikum) hjälpmedel, men den har också egenskaper som sägs kunna hjälpa till att främja en hälsosam funktion för njurarna – vilket innebär att den kan hjälpa till att bryta ner stenar i njurarna och gallblåsan. Som diuretikum hjälper brännässla dessutom till att snabbt eliminera gifter och skyddar därmed mot blåsinfektioner. Nässelbladen är rika på järn, kalium, mangan och kalcium samt vitamin A och C och innehåller en hög andel protein när de är torkade. Nässelblad har länge ansetts vara en välsmakande, näringsrik ört som bladgrönsak eller till örtte.

Det kanske äldsta beviset på att nässlor används i medicinska syften finns i det gamla Egypten där man gjorde en nässelinfusion mot artrit och ryggskottssmärtor. Man använde nässlans sting vid urtifikation (man piskar sig själv med färska nässlor) - man trodde att detta hjälpte mot reumatism, slöhet, koma, förlamning och till och med tyfus och kolera. Urtification användes också av romerska soldater för att stimulera cirkulationen under kalla dagar i norra Europa och för att behandla trötta smärtsamma ben under långa marscher.

Hippokrates hade omkring 61 olika nässelpreparat. I den grekiska medicinska skriften "De Simplicibus" föreslås nässlor som "ett diuretikum och laxermedel, för hundbett, kallbrandade sår, svullnader, näsblödning, överdriven menstruation, mjältrelaterade sjukdomar, pleuris, lunginflammation, astma, tinea och munsår". Senare tillägg inkluderade nässlor blandade med hampaplantor för att lindra chocktillstånd samt nässlor i sig själv som användes för bältros och förstoppning.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Med Benign Prostate Hyperplasia (BPH), som drabbar många män när de blir äldre, har nya studier visat att nässlor är effektivt för att minska prostatastorleken. Den minskar inte bara prostatastorleken utan lindrar också symtomen som frekvent urineringstryck, smärtsam urinering och ofullständig tömning av blåsan.

Man tror att de bioaktiva fytokemikalierna i nässlor utövar en rad komplexa effekter på prostatan. Dessa aktiva ingredienser kan hämma bindningen av det androgena steroidhormonet till könshormonbindande globulin (SHBG).

SHBG är ett glykoprotein som företrädesvis binder till testosteron och östrogen, även om det också binder till andra könshormoner. Det är involverat i transporten av dessa könshormoner genom plasma och deras leverans till receptorer i olika målorgan, inklusive prostatan.

När testosteron inte kan binda till detta glykoprotein får prostatan mycket mindre mängder av hormonet. Dessutom kan testosteronmetaboliter som DHT (dihydrotestosteron, som också är inblandat i prostataförstoring) inte nå prostatan. Som ett resultat av detta förhindras överdriven androgen-stimulering av prostatan och symptomen på BPH lindras. De bioaktiva lignaner som finns i nässelrotextrakt tros vara ansvariga för denna effekt.

Torkade blad, liksom blommor, kan användas för att brygga ett fylligt, jordigt nässelte som påminner om grönt te och som tros ha många positiva hälsoegenskaper. Nässelväxten har höga halter av polyfenoler, som kan bidra till att minska och hantera inflammation, och detta kan förklara varför nässelblad har använts i traditionell medicin för behandling av muskelsmärta och artrit.

Nässelbladet har också förknippats med att lugna toppar i blodsockret och nyligen har forskningsprojekt genomförts för att utvärdera potentialen att behandla symtomen på typ 2-diabetes.

Innehåll

Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) - Denna produkt innehåller 100% ren torkad brännässla i hackat format.

Specifikationer

Botaniskt Namn Urtica dioica
Innehållsdeklaration 100% Urtica dioica
Ursprungsland Bulgarien
Växtdel Blad
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB032

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Brännässla (Torkad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *