N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad)

Finns i lager

Från: 43 kr34 kr

Greenbalance Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) (Urtica dioica)

Även känd som: Vanlig Nässla, Nässelblad

Urtica dioica – vanlig brännässla – även känd som brännässelblad, är en flerårig örtväxt i familjen Urticaceae. Den är ursprungligen inhemsk i Europa, stora delar av Asien och Nordafrika, men växer nu rikligt över hela världen.

Nässelblad har länge ansetts vara en välsmakande, näringsrik växt som har gett näring åt många kulturer, som bladgrönsak eller som örtte.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 032 Kategori:

Nässelbladen är rika på järn, kalium, mangan och kalcium samt vitamin A och C och är ätbara när de är unga (blötläggs i vatten för att ta bort stinget) och innehåller en hög andel protein när de är torkade.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Torkade blad, liksom blommor, kan användas för att brygga ett fylligt, jordigt nässelte som påminner om grönt te och som tros ha många positiva hälsoegenskaper. Nässelväxten har höga halter av polyfenoler, som kan bidra till att minska och hantera inflammation, och detta kan förklara varför nässelblad har använts i traditionell medicin för behandling av muskelsmärta och artrit.

Nässelbladet har också förknippats med att lugna toppar i blodsockret och nyligen har forskningsprojekt genomförts för att utvärdera potentialen att behandla symtomen på typ 2-diabetes.

Ingredienser

Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) - Denna produkt innehåller endast ren ekologisk torkad brännässla (hackad).

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Mer information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB032

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Brännässla (Torkad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Brännässla (Hackad)”

Din e-postadress kommer inte publiceras.