N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad)

Finns i lager

Från: 58 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 091 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) (Melissa officinalis)

Även känd som: Melissa, Hjärtansfröjd, Sötmeliss, Hjärtans Lust

Upptäck den förtrollande och uppfriskande kraften hos citronmeliss (Melissa officinalis), en flerårig örtväxt i myntfamiljen (Lamiaceae) som är vacker att se och härlig att smaka. Ursprungligen från Europas, Nordafrikas, västra Asiens och Mellanösterns naturliga landskap växer denna häpnadsväckande växt stolt till en höjd av 70-150 cm, prydd med små vita blommor under sommaren och doftande blad som sprider en mild och behaglig citrondoft.

Citronmeliss är känd och älskad för sina många användningsområden. Historiskt har den varit en favorit hos både bin och biodlare, samtidigt som den fungerat som en värdefull ingrediens i örtmedicinens värld. Idag kan du njuta av dess förtjusande citrussmak genom att brygga dina egna örtteer med torkade blad från Melissa officinalis. Denna harmoniska dryck kan också fördjupas genom att kombinera den med andra lugnande örter såsom valeriana och kamomill.

Vår citronmeliss är omsorgsfullt odlat och skördad med respekt för naturen och dess gåvor. Vi är stolta över att kunna erbjuda dig denna utsökta och välgörande växt, vars tradition och smak sträcker sig över kontinenter och genom tidens gång. Unna dig själv en kopp välsmakande och välgörande citronmelisste och upplev hur denna fantastiska ört kan berika ditt välbefinnande och glädje.

Citronmeliss kommer ursprungligen från Europa, men odlas över hela världen. Den odlas inte bara i örtträdgårdar eller för att locka till sig bin, utan även i grödor för medicin, kosmetika och tillverkning av möbelpolish. Växten blir upp till 2 fot hög, ibland högre om den inte underhålls. På våren och sommaren växer klasar av små, ljusgula blommor där bladen möter stammen. Bladen är mycket djupt rynkade och varierar från mörkgrön till gulgrön färg beroende på jordmån och klimat. Om du gnuggar bladen kommer dina fingrar att lukta syrligt och sött, som citroner. Bladen har en liknande form som myntabladen och kommer från samma växtfamilj. Vi erbjuder även citronmeliss som eterisk olja.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Citronmeliss (Melissa officinalis), som tillhör myntafamiljen, anses vara en lugnande ört. Den användes redan på medeltiden för att minska stress och ångest, främja sömn, förbättra aptiten och lindra smärta och obehag vid matsmältningsbesvär (inklusive gas och uppblåsthet samt kolik). Redan före medeltiden användes citronmeliss i vin för att höja humöret, hjälpa till att läka sår och behandla giftiga insektsbett och -stick. I dag kombineras citronmeliss ofta med andra lugnande örter som valeriana, kamomill och humle för att främja avslappning. Den används också i krämer för att behandla förkylningssår (oral herpes).

Citronmeliss har även traditionellt använts för att förbättra humöret och den kognitiva funktionen, men det finns nu preliminär forskning som tyder på att citronmeliss kan användas för att minska symtom på ångest. Förutom att lugna nerverna finns det också lovande forskning om de fördelar som örten kan ge för hjärnans funktion.

  • Lugnande egenskaper: Citronmeliss (Melissa officinalis) anses vara en lugnande ört som sedan medeltiden har använts för att minska stress och ångest samt främja sömn. Du kan njuta av dess avslappnande egenskaper genom att dricka ett örtte med citronmeliss eller använda vår eteriska olja i aromaterapi.
  • Matsmältningshälsa: Citronmeliss har historiskt sett hjälpt till att lindra smärta och obehag vid matsmältningsbesvär, såsom gas och uppblåsthet samt kolik. Prova att dricka ett citronmelisste efter en måltid för att främja en bättre matsmältning.
  • Humörhöjande: Redan före medeltiden användes citronmeliss i vin för att höja humöret. Dess positiva effekter på humöret och den kognitiva funktionen gör det till en utmärkt ört att införliva i din vardag, särskilt om du behöver en liten humörhöjare.
  • Sömnstöd: Om du lider av sömnlöshet, är citronmeliss en naturlig lösning som kan hjälpa dig att slappna av och få en god natts sömn. Kombinera citronmeliss med andra lugnande örter som valeriana, kamomill och humle för att maximera dess avslappnande effekt.
  • Förkylningssår: Citronmeliss används traditionellt i krämer för att behandla förkylningssår (oral herpes) och lindra obehag.
  • Menstruationskramper: Kvinnor som upplever menstruationskramper kan dra nytta av citronmelissens smärtstillande egenskaper. Drick ett varmt te med citronmeliss eller använd vår eteriska olja för att massera det ömma området.
  • Huvudvärk och tandvärk: Citronmeliss har också använts för att lindra huvudvärk och tandvärk. Pröva att dricka ett citronmelisste eller använd vår eteriska olja för att massera tinningarna vid huvudvärk, eller applicera oljan försiktigt på det ömma området vid tandvärk.

Innehåll

Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) - Denna produkt innehåller 100% ren torkad citronmeliss i hackat format.

Specifikationer

Botaniskt Namn Melissa officinalis
Innehållsdeklaration 100% Melissa officinalis
Ursprungsland Bulgarien
Växtdel Blad
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB091

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Citronmeliss (Hackad)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *