 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Hjärtstilla

Finns i lager

Från: 57 kr

57 kr
89 kr
Artikelnr: 155 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Hjärtstilla (Leonurus cardiaca)

Upplev harmonin av vår ekologiska hjärtstilla, ett hjärtslag från naturen, vars traditionella användning sträcker sig genom århundraden av växtbaserad läkekonst. Denna exklusiva ört, känd vetenskapligt som Leonurus cardiaca är högt värderad för sina lugnande egenskaper, och är varsamt vildskördad i den frodiga polska landsbygden. Genom en noggrann och hållbar skördeprocess säkerställer vi att örten bibehåller sin naturliga styrka och renhet.

Dess användning är lika mångsidig som den är historisk, omfattande från att försiktigt lugna sinnet till att vara ett hjärtevänligt tillskott i en naturlig hälsorutin. Vår hjärtstilla är en symbol för hantverksskicklighet och botanisk visdom, perfekt för den som vill införliva växtbaserade traditioner i sin vardag.

Även känd som: Moderört, Vild moderört, Motherwort, Yi Mu Cao

Hjärtstilla, eller Leonurus cardiaca, är en ört som bär med sig en lång historia och tradition. Dess resa börjar i Europa, där den har vuxit vild i många århundraden. Speciellt i Polen, där just vår hjärtstilla är vildskördad, har örten spelat en betydande roll i folkmedicinen. Det polska landskapet, med dess rena jordar och opåverkade miljö, ger optimala förhållanden för hjärtstilla att frodas i. Örtens betydelse i dess ursprungsland är djupt rotad i den traditionella användningen för att främja hälsa och välbefinnande.

Historiskt sett har hjärtstilla använts i olika kulturer för dess lugnande och hjärtstärkande egenskaper. I Europas etnobotanik har örten varit högt värderad för att hjälpa till vid nervositet och hjärtrelaterade åkommor. Munkar och naturmedicinare i medeltiden dokumenterade örtens användning, och den har funnits med i många traditionella örtböcker och recept.

Vår hjärtstilla är skördat på ett hållbart sätt från de vilda ängarna i Polen. Denna metod säkerställer att de bästa delarna av växten väljs ut och att den lokala floran inte störs, vilket är avgörande för en etisk och hållbar produkt, vilket även bevarar örtens naturliga egenskaper. Efter skörden torkas örten varsamt för att bevara dess smak, doft och aktiva komponenter.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Hjärtstilla

Hjärtstilla, även känd som moderört, är en växt som traditionellt värderas för sina antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper och är känd för att användas i olika former. Denna ört har en lång historik av användning för att stödja det kardiovaskulära systemet och har observerats för sina nervstärkande egenskaper som gör den till ett effektivt stöd vid nervositet och spänning​. Dess traditionella användning av de gamla grekerna för att minska ångest under förlossningen​​, samt dess potential i behandlingen av flera hjärtrelaterade åkommor och specifika kvinnobesvär, visar på en rik historia av mångsidig användning. Hjärtstilla passar in i den moderna konsumentens behov genom att erbjuda ett naturligt alternativ för att stödja välbefinnande och kan enkelt integreras i dagliga rutiner som ett te för avslappning.

Övriga användningsområden för hjärtstilla

Utöver de traditionella användningsområdena, har hjärtstilla även kulturella och kulinariska roller. Historiskt sett har växten använts som en krydda i olika vegetabiliska sopprecept, särskilt de med linser eller gula ärter, samt för att smaksätta öl och te. Hjärtstilla introducerades även i Nordamerika som en växt för att locka till sig bin och humlor, vilket understryker dess viktiga roll i biodling och som en attraktiv växt för pollinerare. På 1500-talet ansågs hjärtstilla även skydda mot onda andar enligt vissa örtkännare.

Innehåll

Ekologisk Torkad Hjärtstilla - Denna produkt innehåller 100% ren torkad hjärtstilla.

Specifikationer

Botaniskt Namn Leonurus cardiaca
Innehållsdeklaration 100% Leonurus cardiaca
Ursprungsland Polen
Växtdel Rot, Stjälk, Blomma, Blad
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB155

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Torkade Shatavari bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Torkade Shatavari, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Torkade Shatavari har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Hjärtstilla”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *