N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad)

Finns i lager

Från: 59 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 030 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) (Mentha piperita)

Även känd som: Mynta, Mentha, Korsmynta, Mentha piperita, Mentha balsamea Wild, Bohe

Pepparmynta (Mentha × piperita) är en flerårig ört som växer 30-90 cm hög och ursprungligen kommer från Europa och Mellanöstern. Numera är den spridd och frodig över hela världen, och uppskattad för sin uppfriskande doft och smak. Denna växt är en av de mest mångsidiga och älskade örterna, med en lång historia av användning inom matlagning, kosmetika och traditionell medicin.

Denna aromatiska ört har länge varit populär i många kulturer för att smaksätta konfektyr, tandkräm, kosmetika och parfymer. Dess friska och naturligt söta smak gör den till en favorit för att smaksätta både söta och salta rätter. Pepparmyntsblad, vare sig färska eller torkade, är också en utmärkt ingrediens för att brygga uppfriskande, koffeinfritt te. Njut av pepparmyntans många användningsområden och de fördelar den erbjuder i ditt kök och vardagsliv. Denna mångsidiga ört kommer att bli en favorit för dig och din familj, oavsett om du vill skapa läckra recept eller förvandla din hemmiljö med dess uppfriskande doft. Pepparmynta är verkligen en tidlös klassiker med en rad användningsområden som är värd att upptäcka.

Pepparmynta har från urminnes tider till nutid flitigt använts som ett tillbehör till måltider, för att smaksätta konfekt, såser och viner och som ett lugnande örtte.

Pepparmynta har en lång historia som hjälpmedel mot en mängd olika sjukdomar och besvär. Romarna använde den för att bota matsmältningsbesvär och huvudvärk, och medeltidens munkar använde den som tandpolermedel. År 1721 dök den upp i Londons farmakopé där den rekommenderades för alla möjliga sjukdomar, inklusive sår, könssjukdomar, förkylningar och huvudvärk.

Pepparmynta innehåller ett antal eteriska oljor, bland annat limonen, mentol och menton, samt rosmarinsyra som har visat sig ha antiinflammatoriska, antioxidativa och antibakteriella egenskaper.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Pepparmynta har använts för att lindra symptomen på allergier - kliande ögon, rinnande näsa - medan dess förmåga att hjälpa till att slappna av muskelaktivitet kan bidra till att minska obehag vid huvudvärk samt förbättra sömnkvaliteten.

Pepparmyntans kraft som matsmältningshjälp beror främst på örtens höga mentolhalt. När den tas oralt, som i ett te, hjälper mentolen till att lindra mag- och tarmproblem som matsmältningsbesvär, gaser och uppblåsthet. Mentol uppmuntrar gallan att flöda in i tunntarmen, där den främjar matsmältningen genom att bryta ner fett snabbare. Mentol har också en kraftfull kramplösande effekt och slappnar av i musklerna i buken och matsmältningskanalen, vilket gör att gas kan passera mycket lättare genom systemet.

Vår pepparmynta kommer från en familjeägd egyptisk producent som drivs av fyra bröder, som vi har samarbetat med i flera år. Under de senaste två åren har vi investerat i ett banbrytande gemensamt program för att odla en del av våra grödor på jungfrulig ökenmark i Egypten, vilket bidrar till att förbättra grödornas kvalitet och ekologiska integritet. Detta har inneburit särskild utbildning för jordbrukarna i bästa praxis för ekologisk odling, produktion av högkvalitativ kompost för att öka jordens bördighet och upprättande av en ren vattenförsörjning genom att gräva ett borrhål.

Innehåll

Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) - Denna produkt innehåller 100% ren torkad pepparmynta i hackat format.

Specifikationer

Botaniskt Namn Mentha piperita
Innehållsdeklaration 100% Mentha piperita
Ursprungsland Egypten
Växtdel Blad
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB030

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *