 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad)

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 59 kr

59 kr
85 kr
Artikelnr: 030 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) (Mentha piperita)

Pepparmynta (Mentha × piperita) är en flerårig ört som växer 30-90 cm hög och ursprungligen kommer från Europa och Mellanöstern. Numera är den spridd och frodig över hela världen, och uppskattad för sin uppfriskande doft och smak. Denna växt är en av de mest mångsidiga och älskade örterna, med en lång historia av användning inom matlagning, kosmetika och traditionell medicin.

Denna aromatiska ört har länge varit populär i många kulturer för att smaksätta konfektyr, tandkräm, kosmetika och parfymer. Dess friska och naturligt söta smak gör den till en favorit för att smaksätta både söta och salta rätter. Pepparmyntsblad, vare sig färska eller torkade, är också en utmärkt ingrediens för att brygga uppfriskande, koffeinfritt te. Njut av pepparmyntans många användningsområden och de fördelar den erbjuder i ditt kök och vardagsliv. Denna mångsidiga ört kommer att bli en favorit för dig och din familj, oavsett om du vill skapa läckra recept eller förvandla din hemmiljö med dess uppfriskande doft. Pepparmynta är verkligen en tidlös klassiker med en rad användningsområden som är värd att upptäcka.

Även känd som: Mynta, Mentha, Korsmynta, Mentha piperita, Mentha balsamea Wild, Bohe

Pepparmyntans ursprung ligger djupt i de historiska skönheterna i Europa och Mellanöstern. Denna region, med sina varierade landskap av skogar, berg och ängar, skapade den perfekta miljön för pepparmyntan att växa. Den bördiga jorden, rik på mineraler, gav näring till denna robusta växt, medan den tempererade klimatet gav den de idealiska växtförhållandena. Den har inte bara vuxit här utan har också varit en del av regionens kulturella och historiska väv. Dess uppfriskande egenskaper blev snabbt kända och började användas i ceremonier, ritualer och dagligt liv, vilket markerade början på dess resa från en enkel ört till en symbol för renhet och vitalitet.

Pepparmyntans historiska fotavtryck är djupt. Grekerna och romarna använde den inte bara i sin matlagning, utan också som en helig ört för att hedra sina gudar och gudinnor. På den berömda Sidenvägen blev pepparmynta en handelsvara som var lika värdefull som kryddor och silke, och hjälpte till att bygga broar mellan öst och väst. Och inte att förglömma, de majestätiska trädgårdarna i det forntida Egypten där pepparmyntan prydde trädgårdsbäddarna av faraoner, som skattade den för dess unika smak och arom.

Den ekologiska torkade pepparmyntan vi erbjuder har genomgått en noggrant övervakad process. Från att välja de mest frodiga växterna för skörd till det exakta ögonblicket när bladen har den perfekta nyansen av grönt, är varje steg noggrant planerat. Torkningsprocessen, som sker under skugga, säkerställer att bladen behåller sin naturliga olja, smak och färg. Varje blad handteras med omsorg och expertis för att du ska få den bästa kvaliteten - ren, kraftfull och autentisk pepparmynta.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Pepparmynta

Pepparmyntans dynamiska smak- och aromprofil gör den till en favorit i många maträtter och drycker. Traditionella recept från Europa och Mellanöstern har en särskild kärlek för denna ört, där den är en huvudingrediens i många soppor, grytor och bakverk. Men det slutar inte där; moderna kockar och bagare har också omfamnat pepparmyntan och skapat nya och spännande recept, från glassar till cocktails. Utöver matlagning har pepparmynta hittat sin plats i skönhets- och hudvårdsprodukter, tack vare dess uppfriskande och kylande egenskaper.

En kopp varmt pepparmyntste är en perfekt start eller avslut på dagen. Men den kan också förvandla dina recept; prova att infusera oljor med torkad pepparmynta för att ge en ny twist till dina maträtter eller inkludera den i dina bakverk för en oväntad överraskning. Kombinera den med choklad för en klassisk smakkombination eller tillsätt den i sallader för en frisk touch.

Skönhetsindustrin har länge förstått pepparmyntans fördelar. Dess kylande egenskaper gör den till en favorit i hudvårdsprodukter, särskilt under sommarmånaderna när huden behöver lite extra uppfriskning. Den har också blivit en stapelvara i hårprodukter, där den kan hjälpa till att stimulera hårbotten och främja hårväxt. Fotkrämer med pepparmynta är också populära, eftersom de hjälper till att lindra trötta fötter.

Pepparmyntans välgörande effekter går utöver smak och arom. Den har länge använts i meditation och avslappningsövningar för att hjälpa till med att klara sinnet och minska spänning. En kopp pepparmyntste efter en stressig dag kan hjälpa till att lugna nerverna och främja god sömn. Dess uppfriskande doft kan också hjälpa till att öka energinivåerna och förbättra koncentrationen, vilket gör den till en perfekt följeslagare för din dagliga livsstil.

Innehåll

Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) - Denna produkt innehåller 100% ren torkad pepparmynta i hackat format.

Specifikationer

Botaniskt Namn Mentha piperita
Innehållsdeklaration 100% Mentha piperita
Ursprungsland Egypten
Växtdel Blad
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB030

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

1 recension av Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad)

  1. Marianne Gustavsson (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *