N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad)

Finns i lager

Från: 43 kr34 kr

Greenbalance Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) (Mentha piperita)

Även känd som: Mentha, Piperita, Mentha Balsamea Wild, Bohe

Mentha × piperita, eller Pepparmynta, är en flerårig örtrik växt som blir 30-90 cm hög. Den kommer ursprungligen från Europa och Mellanöstern, men är numera utbredd och kraftig över hela världen.

Pepparmyntsblad är en av de äldsta örterna som används i matlagning och som medicin i många kulturer. Det har använts för att smaksätta konfektyr (särskilt mynta), tandkräm, kosmetika och parfymer samt för att smaksätta både söta och salta rätter. Bladen, färska eller torkade, utgör ett särskilt populärt, uppfriskande, naturligt sött, koffeinfritt te.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 030 Kategori:

Pepparmynta innehåller ett antal eteriska oljor, bland annat limonen, mentol och menton, samt rosmarinsyra som har visat sig ha antiinflammatoriska, antioxidativa och antibakteriella egenskaper.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Pepparmynta har använts för att lindra symptomen på allergier - kliande ögon, rinnande näsa - medan dess förmåga att hjälpa till att slappna av muskelaktivitet kan bidra till att minska obehag vid huvudvärk samt förbättra sömnkvaliteten.

Vår pepparmynta kommer från en familjeägd egyptisk producent som drivs av fyra bröder, som vi har samarbetat med i flera år. Under de senaste två åren har vi investerat i ett banbrytande gemensamt program för att odla en del av våra grödor på jungfrulig ökenmark i Egypten, vilket bidrar till att förbättra grödornas kvalitet och ekologiska integritet. Detta har inneburit särskild utbildning för jordbrukarna i bästa praxis för ekologisk odling, produktion av högkvalitativ kompost för att öka jordens bördighet och upprättande av en ren vattenförsörjning genom att gräva ett borrhål.

Ingredienser

Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) - Denna produkt innehåller endast ren ekologisk torkad Pepparmynta (hackad).

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Mer information

Vikt Inte tillgänglig
Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB030

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Pepparmynta (Hackad)”

Din e-postadress kommer inte publiceras.