 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Citroneukalyptus Olja (100%)

Finns i lager

49 kr

49 kr
Artikelnr: 144 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Eteriska Citroneukalyptus Olja (100%) (Eucalyptus citriodora)

Utforska vår ekologiskt framställda eteriska citroneukalyptusolja, som är varsamt ångdestillerad från de aromatiska grågröna bladen av Eucalyptus citriodora-trädet (synonymt med Corymbia citriodora) som växer vilt i den australiska naturen. Citroneukalyptusolja bjuder på en ljus och uppfriskande doft som blandar inslag av citron, kamfer och söta citronellatoner. Och med sina mjuka, citronartade aldehyder – helt skilda från limonens syrliga, citrusfruktiga terpener – är denna olja ett underbart tillägg till massagebehandlingar, speciellt efter intensiv fysisk ansträngning.

Även känd som: Lemon Eucalyptus Eterisk Olja, Eucalyptus Citriodora Bladolja, Citroneukalyptus Eterisk Olja, Corymbia citriodora Olja

Eterisk citroneukalyptusolja kommer från det aromatiska Eucalyptus citriodora-trädet, som ursprungligen växer i den australiska vildmarken. Australiens unika landskap och klimat har bidragit till utvecklingen av en mängd olika eukalyptusträdarter, varav citriodora är en av dem. De regioner i Australien där Eucalyptus citriodora naturligt växer är särskilt framstående för sin rika biologiska mångfald och sitt distinkta växt- och djurliv.

Genom tiderna har eukalyptusträden, inklusive citroneukalyptus, haft en framstående roll i den australiska urbefolkningens traditioner och läkemedel. Deras blad användes ofta i traditionella ceremonier, både för dess doft och för de tillskrivna läkande egenskaperna. Eukalyptusolja, oavsett art, har genom historien setts som en kraftfull hjälpmedel mot olika åkommor, särskilt relaterade till andningsvägarna. Medan eukalyptus som helhet har uppskattats av många kulturer, är det främst den australiska ursprungsbefolkningen som har en djupgående koppling till trädet och dess användningar.

Vår eteriska citroneukalyptusolja framställs med stor omsorg och respekt för traditionen. Den ursprungliga metoden för att extrahera oljan är genom ångdestillation, vilket även vi använder oss av. Genom denna process ångdestilleras de aromatiska grågröna bladen av Eucalyptus citriodora-trädet för att extrahera oljans eteriska beståndsdelar. Ångdestillation är inte bara en traditionell metod, utan anses också vara en av de mest effektiva teknikerna för att bevara oljans renhet, kvalitet och terapeutiska egenskaper. Varje steg i processen övervakas noggrant för att säkerställa att oljan som erhålls är av högsta kvalitet och bibehåller alla dess naturliga fördelar.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Citroneukalyptus

Eterisk citroneukalyptusolja är värderad för sina uppfriskande och naturligt avvisande egenskaper mot insekter, och är känd för att användas i en rad aromaterapiprodukter och som en del i naturliga insektsmedel. Den mest framstående egenskapen hos citroneukalyptusolja är dess förmåga att fungera som ett naturligt insektsmedel, vilket gör den till en värdefull tillgång för de som bor i områden där myggor och knott är vanliga. Dessutom kan oljan ge en uppfriskande och energigivande arom när den används i diffusorer, vilket kan vara tilltalande för den som söker naturliga lösningar för att förbättra sitt hemmiljö.

Eterisk citroneukalyptusolja för hudvård

Citroneukalyptusoljan kan användas som en del av din dagliga hudvårdsrutin för att förbättra hudens lyster. När den späds ut med en vegetabilisk olja, kan den fungera som en naturlig fuktgivare som hjälper till att hålla huden frisk och strålande. Dessutom kan oljan blandas med andra eteriska oljor för att skapa anpassade doftblandningar som kan användas i massageoljor eller andra hudvårdsprodukter. Dess antiinflammatoriska egenskaper, när den späds ordentligt, kan också vara lugnande för en irriterad hud.

Eterisk citroneukalyptusolja för hårvård

För hårvård kan eterisk citroneukalyptusolja bidra till en hälsosam hårbotten och ett friskt hår. Oljan kan blandas med schampo eller balsam för att tillföra en uppfriskande doft och en kylande känsla till hårbotten, vilket kan vara särskilt uppfriskande under de varma sommarmånaderna.

Eterisk citroneukalyptusolja inom aromaterapi

Inom aromaterapin är eterisk citroneukalyptusolja värderad för dess uppfriskande och energigivande arom. Den kan hjälpa till att skapa en känsla av öppenhet och klarhet, vilket kan vara särskilt fördelaktigt under stressiga eller överväldigande tider. När den diffunderas i luften, kan citroneukalyptusoljan också hjälpa till att rensa luftvägarna och främja en känsla av lättad andning. Dessutom, när den kombineras med andra eteriska oljor som lavendel eller pepparmynta, kan citroneukalyptusoljan skapa en upplyftande och balanserande atmosfär som främjar mental klarhet och fokus.

Övriga användningsområden för eterisk citroneukalyptusolja

Förutom dess användning för hud och hår, har eterisk citroneukalyptusolja också traditionella och moderna användningsområden en naturlig deodorant tack vare dess förmåga att neutralisera oönskade lukter. Detta gör den till en utmärkt ingrediens i hemgjorda deodorantrecept, vilket kan vara tilltalande för de som söker naturliga och giftfria alternativ till konventionella deodoranter.

Citroneukalyptusoljan kan också blandas med andra rengöringsprodukter för att förbättra dess rengöringsförmåga och lägga till en uppfriskande doft till ditt hem. Detta kan inkludera att lägga till några droppar i ditt golvrengöringsmedel eller använda den som en del av en naturlig ytrengöringsspray.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Citroneukalyptus Olja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk citroneukalyptus olja.

Specifikationer

INCI-Namn Eucalyptus Citriodora (Lemon Eucalyptus) Oil
CAS-Nummer 8000-48-4 ; 85203-56-1
Innehållsdeklaration 100% Eucalyptus Citriodora (Lemon Eucalyptus) Oil
Ursprungsland Australien
Extraherad från växtdel Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB144

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citroneukalyptus Olja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citroneukalyptus Olja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citroneukalyptus Olja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citroneukalyptus Olja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citroneukalyptus Olja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Eteriska Citroneukalyptus Olja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citroneukalyptus Olja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citroneukalyptus Olja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Eteriska Citroneukalyptus Olja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citroneukalyptus Olja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Eteriska Citroneukalyptus Olja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citroneukalyptus Olja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Citroneukalyptus Olja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *