 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%)

Finns i lager

Från: 179 kr

179 kr
279 kr
Artikelnr: 034 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) (Eremophila mitchellii)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska buddha wood olja, som är varsamt ångdestillerad från hjärtveden och barken av Eremophila mitchellii, ett litet träd ursprungligt från östra Australiens betesmarker. Även känd som australiensisk ökenrosenträ, har detta robusta träd traditionellt använts av Australiens urbefolkningar. Med sin djupa, träiga doft, tjocka, viskösa textur och en djup bärnstensfärg, jämförs buddha wood olja ofta med den mer kända sandelträoljan, även om dess kemiska sammansättning och arom skiljer sig helt.

Eremophila mitchellii, namngiven 1848 av botanikern George Bentham efter Sir Thomas Mitchell som ledde upptäcktsresan till Australien, härstammar från det grekiska ordet eremos som betyder öken, och phileo, som betyder kärlek – dessa växter tycks verkligen älska ett ökenklimat. Det finns en känsla av att detta träd har utvecklat komplexa harts och oljor för att skydda sig mot det hårda klimatet och hålla borta otaliga giriga rovdjur som försöker borra sig in i dess hjärtved.

Även känd som: Eremophila mitchellii olja, Australisk ökenrosenträolja, Buddha wood essentiell olja

Buddha wood har sitt ursprung i hjärtat av Australiens unika och robusta landskap, specifikt i de östra betesmarkerna. Det här området, känt för sitt torra och ofta ogästvänliga klimat, är hem för Eremophila mitchellii – ett litet träd som inte bara har anpassat sig till sitt hårda miljö, utan även blomstrat i det. Trädet, som också går under namnet australiensisk ökenrosenträ, har en djup historisk betydelse för Australiens urbefolkningar som använt det traditionellt för sina unika egenskaper och resurser.

Historiskt sett har eterisk buddha wood olja spelat en viktig roll i den australiska urbefolkningens traditionella användningsområden, från ceremoniella praktiker till folkmedicinska behandlingar. Den djupa, träiga doften och dess terapeutiska egenskaper har gjort den uppskattad långt utöver Australiens gränser. Dess användning sträcker sig från att vara en del av traditionella rökelseceremonier för att främja välbefinnande till andlig harmoni. Den här oljan har inte bara en plats i urbefolkningens kulturella arv, utan har även fått ett modernare erkännande för dess unika doftprofil.

Framställningen av vår eteriska buddha wood olja är en noggrann process som börjar med hållbart skördad hjärtved och bark från Eremophila mitchellii. Denna skördningsprocess är noga övervakad för att säkerställa att den inte bara upprätthåller trädets livskraft, utan också respekterar den naturliga miljön. Denna hjärtved och bark ångdestilleras sedan; ångdestillation är en uråldrig teknik som bevarar de komplexa kemiska föreningarna och den djupa, träiga doften som buddha wood oljan är känd för. Denna process kräver precision och tålamod, då det långsamma destillationsförloppet försiktigt drar ut oljan utan att förstöra dess delikata seskviterpener och unika aromatiska egenskaper. Det är denna omsorgsfulla framställning som gör vår buddha wood olja till en exceptionellt ren och högkvalitativ produkt, vilket återspeglar dess ursprung och historiska värde.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Buddha Wood

Eterisk buddha wood olja är högt värderad för sina antiinflammatoriska och hudnärande egenskaper och är känt för att användas i både hudvårds- och aromaterapiprodukter. Denna olja står ut för sin unika förmåga att erbjuda djup lugnande och balanserande effekter, vilket gör den till en eftertraktad ingrediens för dem som söker både psykiskt och fysiskt välbefinnande. Dess traditionella användningsområden sträcker sig från att vara en del av ceremoniella rökelseblandningar för att främja avkoppling, till att användas som en naturlig behandling för att lindra spänningar och främja hudens hälsa.

Eterisk buddha wood olja för hudvård

Inom hudvården är eterisk buddha wood olja uppskattad för sin förmåga att nära och återfukta huden, samtidigt som den bidrar till att lindra inflammation och irritation. Denna eteriska olja kan integreras i dagliga hudvårdsrutiner genom att blandas ut med en vegetabilisk olja, såsom jojoba eller arganolja, för att skapa en lyxig och terapeutisk massageolja eller fuktgivare. Dess lugnande egenskaper gör den särskilt lämplig för personer med torr, känslig eller irriterad hud, eftersom den hjälper till att återställa hudens naturliga balans och försvarsmekanismer. Den är ett populärt val i naturliga parfymer och doftblandningar, där dess unika aroma bidrar till djup och komplexitet.

Eterisk buddha wood olja för hårvård

För hårvård erbjuder eterisk buddha wood olja fördelar genom att förbättra hårets hälsa och struktur. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan hjälpa till att lugna hårbotten, medan dess förmåga att återfukta kan bidra till att göra håret mjukare och mer hanterbart. Denna olja kan läggas till schampon eller balsam för att införa dess doft och fördelar i din dagliga hårvårdsrutin, eller användas i en hårbottenmassageblandning för att främja avslappning och välbefinnande. Den är särskilt lämplig för personer med torr eller irriterad hårbotten, eller de som söker naturliga metoder för att stärka hårets utseende och känsla.

Eterisk buddha wood olja inom aromaterapi

Inom aromaterapi är eterisk buddha wood olja uppskattad för dess djupt lugnande och jordande effekter. Den stödjer djupare meditation och inre enhetlighet, vilket gör den idealisk för användning i meditationspraxis och för att skapa en balanserad och harmonisk atmosfär i hemmet eller på arbetsplatsen. Dess rika, träiga doft hjälper till att främja fokus och klarhet, särskilt under tider av sorg eller stress, och kan användas i diffusorer eller personliga inhalatorer för att stödja känslomässigt välbefinnande.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk buddha wood olja.

Specifikationer

INCI-Namn Eremophila Mitchellii Wood Oil
CAS-Nummer 1429902-59-9
Innehållsdeklaration 100% Eremophila Mitchellii Wood Oil
Ursprungsland Australien
Extraherad från växtdel Trä
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Basnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB034

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *