N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%)

Finns i lager

Från: 359 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 034 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) (Eremophila mitchellii)

Även känd som: Buddhawood-olja, Buddha Wood eterisk olja, Eremophila Mitchellii träolja

Upptäck vår ekologiska Buddha Wood olja – en exklusiv och förtrollande doft från östra Australien! Ångdestillerad från kärnveden och barken av det unika Eremophila mitchellii-trädet, är denna hållbara och miljövänliga olja en dold skatt från Australiens betesmarker. Dess robusta och motståndskraftiga natur har gett det namnet Australian Desert Rosewood och det har länge varit en del av Australiens aboriginska kultur.

Vår Buddha Wood olja skiljer sig från den mer välkända sandelträoljan med sin unika kemi och doftprofil. Den bjuder på en djup, träig arom som kompletteras av en tjock, viskös konsistens och en förförisk bärnstensfärg. Denna sällsynta och värdefulla olja är perfekt för dig som söker något annorlunda och exklusivt.

Använd vår Buddha Wood olja för att förhöja dina parfymer, rumsdofter, massageoljor och hudvårdsprodukter. Den unika och fängslande doften kommer att transportera dig till Australiens vilda landskap och skapa en harmonisk och avkopplande atmosfär i ditt hem.

Introducerar vår exklusiva Buddha Wood olja – en gåva från det vilda och karga ökenlandskapet i Australien. Inspirerad av Eremophila mitchellii, en fascinerande och motståndskraftig växt, upptäcktes denna olja tack vare botanisten George Bentham 1848, som namngav växten efter upptäcktsresanden Sir Thomas Mitchell. Anpassad för att överleva i det ogästvänliga klimatet har detta träd utvecklat komplexa hartser och oljor som en försvarsmekanism mot extremt väder och rovdjur.

Rapporterade fördelar och användningsområden av Buddha Wood

Vår Buddha Wood olja bjuder på en enastående doftupplevelse med både balsamiska och rökiga noter, vilket gör den till ett perfekt val för dig som söker något unikt och ovanligt. Rik på eremophiloner – en sällsynt bicyklisk sesquiterpen – besitter denna olja antiinflammatoriska egenskaper som gör den populär inom hudvård och lindring av muskelspasmer. Men det är inte bara dess hudnärande fördelar som gör den speciell; denna eteriska olja är också känd för att stödja immunförsvaret och motverka virus- och bakterieaktivitet.

Buddha Wood olja är en mångsidig och sofistikerad ingrediens i parfymer, särskilt maskulina cologner, och kan även användas i blandningar som fungerar som afrodisiakum. Dess balanserande och jordande egenskaper gör den till ett fantastiskt stöd för att fördjupa meditation, främja avslappning och underlätta en större känsla av närvaro och mindfulness. Oljan hjälper dig att fokusera och få klarhet när du hanterar utmanande situationer och känslomässiga obalanser.

Vi inbjuder dig att upptäcka den kraftfulla energin och doften av vår Buddha Wood olja och låta den berika ditt liv på både emotionella och energimässiga nivåer. Utforska en värld av exotiska dofter och mångsidiga användningsområden med denna unika och exklusiva olja.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk buddha wood olja.

Specifikationer

INCI-Namn Eremophila Mitchellii Wood Oil
CAS-Nummer 1429902-59-9
Innehållsdeklaration 100% Eremophila Mitchellii Wood Oil
Ursprungsland Australien
Extraherad från växtdel Trä
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Basnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB034

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *