N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%)

Finns i lager

Från: 359 kr

Greenbalance Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) (Eremophila mitchellii)

Även känd som: Buddhawood oil, Buddha Wood Essential Oil, Eremophila Mitchellii Wood Oil

Vår ekologiskt framställda Buddha Wood olja är ångdestillerad från kärnveden och barken av Eremophila mitchellii, ett litet träd som är inhemskt i betesmarkerna i östra Australien. Denna robusta buske, som även kallas Australian Desert Rosewood, användes traditionellt av Australiens aboriginska folk. Med sin djupa, träiga arom, tjocka, viskösa konsistens och en djup bärnstensfärg jämförs eterisk Buddha Wood olja ofta med den vanligare sandelträoljan, även om kemi och arom skiljer sig helt åt.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 034 Kategori:

Eremophila mitchellii namngavs 1848 av botanisten George Bentham efter Sir Thomas Mitchell, som ledde upptäcktsresan till Australien. Ordet "Eremophila" kommer från grekiskans eremos, som betyder "öken", och från phileo, som betyder "kärlek", och dessa växter verkar verkligen älska ett ökenklimat. Det finns en känsla av att detta träd har varit tvunget att utveckla komplexa hartser och oljor för att skydda sig mot det hårda klimatet och avvärja otaliga omättliga rovdjur som desperat vill borra sig in i dess kärnved.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Buddha Wood olja består huvudsakligen av de bicykliska sesquiterpener som kallas eremophiloner. De sällsynta sesquiterpenföreningarna ger denna sällsynta och unika olja antiinflammatoriska egenskaper.

Med framträdande balsamiska och rökiga noter är Buddha Wood eterisk olja en sällsynt och speciell behandling som ofta används i parfymer, särskilt i raffinerade cologner för män. Den stimulerande, renande och stödjande energin i Buddha Wood olja sägs också fungera för att öka och stödja immunförsvaret samt minska virus- och bakterieaktivitet. Ofta väljs denna eteriska olja för sina hudnärande egenskaper samt för att hjälpa till att lindra oönskade muskelspasmer.

Känslomässigt och energimässigt stöder Buddha Wood olja djupare meditation och avslappning. Denna anmärkningsvärt balanserande och jordande olja berikar den meditativa praktiken och stöder den mindfulness som behövs för att skapa fokus och klarhet när man hanterar sorg eller svåra situationer. Att använda Buddha Wood olja i blandningar som ett afrodisiakum ger djup och komplexitet.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk buddha wood olja.

Specifikationer

INCI-Namn Eremophila Mitchellii Wood Oil
CAS-Nummer 1429902-59-9
Innehållsdeklaration 100% Eremophila Mitchellii Wood Oil
Ursprungsland Australien
Extraherad från växtdel Trä
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Basnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB034

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Buddha Wood Olja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *