N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Fransk Lavendelolja (100%)

Finns i lager

105 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 007 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Fransk Lavendelolja (100%) (Lavandula Angustifolia)

Även känd som Fransk Lavendel Eterisk Olja, Lavandula Angustifolia Blomolja, Lavendelolja, Eterisk Lavendelolja, Ren Lavendelolja, Lavendelblomextrakt, Lavandula Officinalis Blomolja och Organisk Lavendelolja.

Upplev den underbara doften av vår förstklassiga, ekologiska eteriska lavendelolja, varsamt framställd genom ångdestillation från de vackra blommorna av Lavandula angustifolia (även känd som L. officinalis och L. vera). Odlingarna med lila lavendelfält breder ut sig över den franska landsbygden, där denna majestätiska växt trivs trots de fattiga och steniga jordarna.

Frankrike är känt för att producera några av världens mest exklusiva och högkvalitativa lavendeloljor, och vår eteriska olja är inget undantag. Den förtrollande doften av vår franska lavendelolja kommer att förgylla dina sinnen och skapa en avslappnad atmosfär i ditt hem. Med en rik historia av användning inom aromaterapi, kan vår eteriska lavendelolja användas i en mängd olika sammanhang. Njut av dess lugnande och upplyftande egenskaper i en doftspridare, eller tillsätt några droppar till ditt bad för att få en spa-liknande upplevelse i ditt eget hem.

Vår eteriska lavendelolja är inte bara ekologiskt framställd, utan vi är även stolta över att vårt hållbara jordbruk bidrar till en grönare framtid. Genom att välja vår produkt får du inte bara en fantastisk olja, utan också en känsla av att du gör en positiv inverkan på vår planet. Förbered dig på att förlora dig själv i den bedårande doften av vår franska lavendelolja och låt denna underbara produkt ta en plats i ditt hjärta och hem.

Upplev den fantastiska doften av vår exklusiva franska eteriska lavendelolja, som bjuder på unika nyanser av söta blommiga och gröna toner. Dessa egenskaper kommer från de frodiga jordmånerna och det soliga klimatet i de berömda franska lavendelfälten, vilket gör vår olja särskilt lämpad för aromaterapeutiska användningar.

Rapporterade fördelar och användningsområden av eterisk lavendelolja

Fransk eterisk lavendelolja har sedan urminnes tider varit värderad över hela världen för sina svalkande, avslappnande och stämningshöjande effekter. Den används ofta inom aromaterapi som ett naturligt stöd för avkoppling och välbefinnande. Vår olja är perfekt för att skapa blandningar som bidrar till att rena, lindra smärta och inflammation samt främja hudläkning. Den är ett utmärkt val för att främja hudens hälsa och lyster.

Ett annat användningsområde för vår franska lavendelolja är som ett naturligt insektsavvisande medel. Den passar utmärkt för att skapa egna, helt naturliga insektsavvisande produkter. Dess lugnande egenskaper kan även vara till hjälp vid insektsbett och stick.

Känslomässigt och energimässigt har vår lavendelolja en kylande och torkande effekt som hjälper till att slappna av i sinnet, lindra ångest och depression samt skapa en lugn och rofylld atmosfär. Fransk eterisk lavendelolja kan vara till stöd i olika faser av kvinnors reproduktiva hälsa, särskilt under klimakteriet, och har den unika förmågan att lugna stressade nerver och känslor orsakade av hormoncykeln.

Låt dig förföras av den utsökta doften av vår franska eteriska lavendelolja och upplev dess många fördelar för både kropp och sinne.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Fransk Lavendelolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk fransk lavendelolja.

Specifikationer

INCI-Namn Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil
CAS-Nummer 8000-28-0 ; 90063-37-9
Innehållsdeklaration 100% Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil
Ursprungsland Frankrike
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB007

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Fransk Lavendelolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *