N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Ekologisk Eterisk Fransk Lavendelolja (100%)

Finns i lager

105 kr

Greenbalance Ekologisk Eterisk Fransk Lavendelolja (100%) (Lavandula Angustifolia)

Även känd som: French Lavender Essential Oil, Lavandula Angustifolia Flower Oil

Vår högkvalitativa, ekologiskt framställda eteriska lavendelolja är ångdestillerad från de fantastiska blommorna av Lavandula angustifolia (synonymt med L. officinalis och L. vera) som växer i kaskader av lila fält på den franska landsbygden. Även om denna ikoniska växt trivs i fattiga, steniga jordar i många delar av världen, anses Frankrike fortfarande producera planetens mest anmärkningsvärda lavendel.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 007 Kategori:

Vår exklusiva franska eteriska franska lavendelolja har sina egna distinkta nyanser av söta blommiga och gröna toner som kommer från de berömda franska lavendelfältens rika jordmåner och sydliga klimat, vilket gör den exceptionellt lämpad för aromaterapeutiska tillämpningar.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Lavendeloljans svalkande, avslappnande och stämningshöjande effekter har varit uppskattade över hela världen i tusentals år. Den används flitigt i aromaterapi och fungerar som ett naturligt sömnmedel. Fransk eterisk Lavendelolja är användbar för att formulera blandningar för att hjälpa till att rena, stödja smärt- och inflammationslindring och uppmuntra till hudläkning. Det är ett sublimt val för att främja hudens allmänna hälsa och utstrålning.

Lavendeloljan är också känd för att ha insektsavvisande egenskaper och är ett utmärkt komplement till DIY, helt naturliga insektsavvisande produkter. Dess lugnande effekter kan även hjälpa till vid insektsbett och stick. Känslomässigt och energimässigt har lavendelolja en kylande och torkande energi som hjälper till att slappna av i sinnet, lindra ångest och depression och framkalla lugn och rofylldhet. Fransk eterisk lavendelolja kan hjälpa under olika faser av kvinnans reproduktiva hälsa, särskilt under klimakteriet, och har den sällsynta förmågan att lugna stressade nerver och känslor som framkallas av hormoncykeln.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Fransk Lavendelolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk fransk lavendelolja.

Specifikationer

INCI-Namn Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil
CAS-Nummer 8000-28-0 ; 90063-37-9
Innehållsdeklaration 100% Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil
Ursprungsland Frankrike
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB007

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Fransk Lavendelolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *