 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Eterisk Fransk Lavendelolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

99 kr79 kr

Det ursprungliga priset var: 99 kr.Det nuvarande priset är: 79 kr.
Artikelnr: 007 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Fransk Lavendelolja (100%) (Lavandula Angustifolia)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska fransk lavendelolja, som är omsorgsfullt ångdestillerad från de ståtliga blommorna av Lavandula angustifolia som blomstrar i de lila fälten i den franska landsbygden. Denna utsökta olja är känd för sin djupt avkopplande doft med unika nyanser av söt blommighet och rika gröna toner, tack vare det ideala klimatet och den näringsrika jorden i Frankrikes berömda lavendelfält. Den är perfekt för användning i hemmet för att skapa en lugnande atmosfär.

Vår eteriska fransk lavendelolja är uppskattad för sin förmåga att bidra till en lugnande och harmonisk miljö, vilket gör den idealisk för aromaterapi och som en del av din kvällsrutin för att främja en känsla av välbefinnande. Oljan kan också användas som en del av din hudvårdsrutin för att ge en lätt och behaglig doft eller som en naturlig doftkomponent i DIY-produkter.

Även känd som: Lavendula angustifolia eterisk olja, Fransk lavendel blomolja, Lavendel eterisk olja, Lavandula officinalis eterisk olja

Vår eteriska fransk lavendelolja kommer från hjärtat av den franska landsbygden, där lavendel har odlats och värderats i århundraden. Lavendel, med sin vetenskapliga benämning Lavandula angustifolia, har sitt ursprung i Medelhavsområdet, men det är Frankrike som har blivit synonymt med denna växt på grund av dess högkvalitativa lavendelolja. De lila lavendelfälten, som ofta sträcker sig så långt ögat kan nå, är inte bara en ikonisk vy för regionen utan också en viktig del av dess kulturella arv. Området i Provence är speciellt känt för sin lavendelodling, där det ideala klimatet och den näringsrika jorden bidrar till att producera lavendel av exceptionell kvalitet. Denna region har länge hyllat lavendeln inte bara för dess skönhet och doft utan också för dess mångsidiga användningsområden.

Historiskt sett har lavendel använts sedan antiken av civilisationer såsom romarna och grekerna, för allt från bad och tvätt till matlagning och medicin. I Frankrike har lavendeloljan en djupt rotad plats i folklivet, där den traditionellt använts för sina doftande och avslappnande egenskaper. Under medeltiden ansågs lavendel vara ett tecken på renhet och kärlek, och den användes flitigt i både religiösa ceremonier och i hemmen för att rena luften. Den har också spelat en roll i den traditionella franska parfymindustrin, särskilt i staden Grasse, som ofta kallas för världens parfymhuvudstad.

Den eteriska oljan av fransk lavendel som vi erbjuder är ångdestillerad från blommorna av Lavandula angustifolia. Ångdestillation är en uråldrig och ändå föredragen metod för att utvinna eteriska oljor, eftersom den bevarar växtens doftmässiga och terapeutiska egenskaper. I denna process placeras de handplockade lavendelblommorna i en destillationskammare där de utsätts för ånga. Ångan hjälper till att frigöra de flyktiga oljorna från blommorna, varefter oljan samlas upp och separeras från vattnet. Denna metod kräver noggrann övervakning för att säkerställa att oljan behåller sin höga kvalitet och unika doftprofil. Det är denna omsorgsfulla process, tillsammans med det ideala klimatet och jordmånen i den franska landsbygden, som gör vår eteriska fransk lavendelolja så exceptionell.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Fransk lavendel

Fransk lavendelolja är värderad för sina lugnande och rengörande egenskaper och är känt för att användas i hudvårds- och hårvårdsprodukter. Denna eteriska olja är uppskattad för sin förmåga att ge en känsla av lugn och harmoni, samtidigt som den bidrar till en friskare hud och ett starkare, mer livfullt hår. Dess aromatiska doft har även gjort den till en favorit inom aromaterapi, där den används för att skapa en avkopplande atmosfär.

Eterisk fransk lavendelolja för hudvård

Inom hudvården erbjuder eterisk fransk lavendelolja flera fördelar, såsom att hjälpa till att lugna irriterad hud och bidra till en mer jämn och mer strålande hudton. Dess naturligt lugnande egenskaper gör den till en idealisk ingrediens i dagliga hudvårdsrutiner, särskilt för personer med känslig hud. För att använda denna eteriska olja på huden, bör den spädas ut med en vegetabilisk olja, som jojoba eller argan, för att minska risken för hudirritation. Denna blandning kan sedan användas som en del av en avslappnande massage, eller direkt som en återfuktande lotion.

Eterisk fransk lavendelolja för hårvård

Inom hårvården är den eteriska franska lavendeloljan känd för att främja hårhälsan och bidra till ett starkare och mer lysterfullt hår. Dess användning kan hjälpa till att balansera hårbottens naturliga oljeproduktion och är särskilt fördelaktigt för personer med torrt eller skadat hår. Genom att tillsätta några droppar av oljan till schampo eller balsam, eller genom att massera in den direkt i hårbotten (utspädd med en bärarolja), kan användaren uppleva en förbättring i hårkvaliteten och en minskning av frissighet.

Eterisk fransk lavendelolja inom aromaterapi

Aromaterapins värld har länge värderat eterisk fransk lavendelolja för dess förmåga att skapa en känsla av lugn och avkoppling. Dess doft anses hjälpa till att minska stress och främja en känsla av välbefinnande, vilket gör den idealisk för användning i hemmet eller på arbetsplatsen. Oljan kan användas i diffusorer, appliceras på tempelpunkterna, eller tillsättas till badvattnet för en avkopplande effekt som hjälper till att lugna sinnet och främja en god natts sömn.

Övriga användningsområden för eterisk fransk lavendelolja

Utöver dess användning inom hud- och hårvård samt aromaterapi, har fransk lavendelolja även andra användningsområden. Den kan till exempel användas i DIY-rengöringsprodukter för hemmet, tack vare dess naturligt rengörande egenskaper. Dess antibakteriella egenskaper gör den även till ett populärt val för att fräscha upp tyger och möbler.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Fransk Lavendelolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk fransk lavendelolja.

Specifikationer

INCI-Namn Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil
CAS-Nummer 8000-28-0 ; 90063-37-9
Innehållsdeklaration 100% Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil
Ursprungsland Frankrike
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB007

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Lavendelolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

1 recension av Ekologisk Eterisk Fransk Lavendelolja (100%)

  1. Guido (verifierad ägare)

    Fantastiskt verkan mot sorgmygg

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *