 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 98 kr

98 kr
159 kr
Artikelnr: 047 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) (Commiphora myrrha)

Känn kraften av naturens renaste gåvor med vår hydrodestillerade ekologiska myrraolja, en äkta skatt som hämtas direkt från hjärtat av det soliga Somalia. Vår myrraolja hydrodestilleras från den vilda, rika hartsen av Commiphora myrrha-träden, ett förfarande som bevarar de mest potent aktiva komponenterna och den unika, karaktäristiska aromen.

Med en doftprofil som är varm, jordnära och ändå söt, erbjuder myrraoljan en mjuk, tät och rik aromupplevelse. Den är känd för sina utmärkta fixerande egenskaper, vilket gör den till en perfekt partner i parfymblandningar och inom aromaterapi. Den långvariga doften av myrra binder harmoniskt andra doftnoter och skapar en bestående, oförglömlig arom.

Även känd som: Myrraolja, Commiphora Myrrha-olja, Afrikansk Myrraolja, Myrrahartsolja, Myrra essentiell olja, Ren Myrraolja , Naturlig Myrraolja.

Myrra, med sina rötter djupt förankrade i de solkyssta landskapen i Somalia, är en produkt med en rik och fängslande historia. Det här är en plats känd för sitt torra klimat och arida jordar, vilket är idealiskt för Commiphora myrrha-trädets tillväxt. Denna speciella miljö bidrar till myrrans unika egenskaper och arom.

Historiskt sett har myrra varit en symbol för välstånd och hälsa, inte bara i Somalia utan över hela Mellanöstern och Nordafrika. Myrrans historiska betydelse kan spåras tillbaka till forntida civilisationer som det gamla Egypten och Mesopotamien. I Egypten användes myrra som en ingrediens i balsamering och som rökelse i religiösa ceremonier. Det var även en viktig ingrediens i kyphi, en berömd egyptisk parfym. Dessutom användes myrra inom traditionell medicin och skönhetsbehandlingar, framför allt av egyptiska kvinnor för att bevara en ungdomlig hy.

Myrra nämns även i flera viktiga religiösa texter, inklusive Bibeln och Koranen, vilket vittnar om dess djupa religiösa och kulturella betydelse. Till exempel, som nämnts i Nya testamentet, var myrra en av gåvorna som de tre vise männen gav till Jesus vid hans födelse.

Framställningsprocessen för vår eteriska myrraolja är både traditionell och omsorgsfull. Den börjar med att skörda det rika hartsen från Commiphora myrrha-träden. Detta görs genom att göra noggranna snitt i trädens stammar, varifrån hartset långsamt sipprar ut. När hartset kommer i kontakt med luft, stelnar det till droppformade klumpar. Denna metod är avgörande för att säkerställa att hartsen bevarar sin renhet och arom.

Efter skörden hydrodestilleras hartsen varsamt för att extrahera oljan. Denna traditionella destillationsmetod är nödvändig för att försiktigt och effektivt dra ut oljans essens utan att förstöra dess komplexa arom och terapeutiska egenskaper. Resultatet är en ren och högkvalitativ eterisk myrraolja som bibehåller sin unika, varma och rikliga doft samt dess många fördelaktiga egenskaper.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Myrra

Eterisk myrraolja är högt värderad för sina terapeutiska och hudvårdande egenskaper, och är känd för sin användning  både inom aromaterapi och hudvårdsprodukter. Den utmärker sig genom sin unika förmåga att lugna sinnet och främja hudens hälsa. Dess rika historia och mångsidighet gör den till en värdefull ingrediens i många traditionella behandlingar.

Eterisk myrraolja för hudvård

Eterisk myrraolja är en exceptionell komponent i hudvård, känd för sina föryngrande och lugnande egenskaper. Den är särskilt effektiv för mogen hud, där den bidrar till att minska synligheten av fina linjer och rynkor. Dessutom är myrraoljan känd för sina antioxidanta egenskaper, vilket kan vara fördelaktigt i att skydda huden mot miljöfaktorer och förebygga tecken på åldrande. Dessa antioxidanter bidrar till att förbättra hudens utseende och kan främja en mer strålande och frisk hudton.

Oljan kan integreras i dagliga hudvårdsrutiner genom att blanda några droppar med en vegetabilisk olja, såsom jojoba eller jordgubbsfröolja, för att skapa en näringsrik och återfuktande behandling. Myrraoljan är också känd för att hjälpa till med hudirritationer och rodnad, vilket gör den idealisk för känslig eller inflammerad hud.

Eterisk myrraolja för hårvård

En av de främsta användningarna av myrraolja för håret är dess potentiella förmåga att återfukta håret. Den kan bidra till att göra håret mjukare och mer hanterbart. Dessutom kan dess konditionerande egenskaper potentiellt ge håret en frisk lyster, vilket ger det mer ett livfullt och hälsosamt utseende. För att använda myrraolja i ditt hår kan du enkelt prova att blanda några droppar av oljan med ditt vanliga balsam​​.

Eterisk myrraolja inom aromaterapi

Eterisk myrraolja används flitigt inom aromaterapi för dess naturliga lugnande och upplyftande effekter, vilket kan bidra till att balansera hormoner och lugna sinnet. Dess varma, kryddiga doft kan hjälpa till att minska stress i vardagen och främja en god natts sömn.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk myrraolja.

Specifikationer

INCI-Namn Commiphora Myrrha (Myrrh) Oil
CAS-Nummer 8016-37-3 ; 84929-26-0
Innehållsdeklaration 100% Commiphora Myrrha (Myrrh) Oil
Ursprungsland Somalia
Extraherad från växtdel Kåda
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Basnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB047

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

1 recension av Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%)

  1. Eva H. (verifierad ägare)

    Jordig, sötvarm doft som lugnar. Funkar fint på torr hy. En härlig olja.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *