N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%)

Finns i lager

Från: 109 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 047 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) (Commiphora myrrha)

Även känd som: Myrrh Oil, Commiphora Myrrha Oil, African Myrrh Oil, Myrrh Resin Oil

Vår ekologiskt framställda eteriska olja av myrra är hydrodestillerad från den vilda, rika hartsen från de små, taggiga Commiphora myrrha-träden som växer i det torra, soliga somaliska landskapet. Myrraolja har en varm, söt-jordisk, mjuk, tät, rik arom med utmärkta fixerande egenskaper och kan användas effektivt i aromaterapi och naturliga parfymblandningar.

Commiphora myrrha-träden, med knutna grenar, trebladiga aromatiska blad och delikata vita blommor, är inhemska i norra Indien och Nordafrika. Stammen utsöndrar ett naturligt oleoresin när den genomborras, och den blekgula vätskan hårdnar till rödbruna droppar som kallas myrra. Myrra är en beståndsdel i rökelse som användes vid religiösa ceremonier och rökning av de gamla egyptierna. Den var också en beståndsdel i den berömda egyptiska parfymen "kyphi" och var en viktig beståndsdel vid balsamering. Den ansågs minska rynkor och bevara en ungdomlig hy. Egyptiska kvinnor använde myrra i sina ansiktsberedningar (den har en lätt kylande effekt på huden och skulle därför vara särskilt användbar i ett varmt och torrt klimat).

Myrrans betydelsefulla historia sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden och visar på dess omfattande användning i helande preparat, parfymering, rökelse och rituella ceremonier. Myrrans terapeutiska egenskaper nämns ofta i Gamla och Nya testamentet, i Koranen och i grekiska och romerska texter. Enligt beskrivningen i Nya testamentet var myrra en av de gåvor som de vise männen gav Jesusbarnet (de andra var guld och rökelse).

Rapporterade fördelar och användningsområden

Commiphoras hartser innehåller ett exceptionellt brett utbud av molekyler, från de mest flyktiga aromatiska monoterpenerna till de tyngre sesquiterpenföreningarna - beståndsdelar som har värdefulla terapeutiska och hudvårdsegenskaper som fortfarande används i stor utsträckning inom ayurvedisk och traditionell kinesisk medicin.

Eterisk olja av myrra är också underbar för att hjälpa till med mogna hudproblem som rodnad och minska uppkomsten av rynkor och ärr när den tillsätts till en bärarolja eller lotion. Tillsammans med sina djupt hudläkande egenskaper är myrra-olja också bra för att hantera mindre smärta och inflammation samt för att hjälpa till att främja en hälsosam lungaktivitet.

I en oral blandning kan en gurgel eller munsköljning med myrra hjälpa till att stödja tandköttets hälsa. Denna eteriska olja sägs också kunna hjälpa till att mildra effekten av en smärtsam menstruationscykel genom att stödja den allmänna livmoderhälsan. Eterisk olja av myrra sägs även stärka immunförsvaret och ha en allmänt gynnsam effekt på matsmältningssystemet.

Känslomässigt och energimässigt används eterisk olja av myrra ofta under meditation för att skapa en avslappnande och upplyftande atmosfär. Vid diffusering kan eterisk olja av myrra hjälpa till att lindra nervösa spänningar och ge känslor av styrka. Den kan också hjälpa till med övertänkande och stabilisera ett distraherat sinne.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk myrraolja.

Specifikationer

INCI-Namn Commiphora Myrrha (Myrrh) Oil
CAS-Nummer 8016-37-3 ; 84929-26-0
Innehållsdeklaration 100% Commiphora Myrrha (Myrrh) Oil
Ursprungsland Somalia
Extraherad från växtdel Kåda
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Basnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB047

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Myrraolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *