 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%)

Finns i lager

69 kr55 kr

Det ursprungliga priset var: 69 kr.Det nuvarande priset är: 55 kr.
Artikelnr: 045 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) (Citrus reticulata)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska mandarinolja, vars essens är kallpressad från det klara, fräscha skalet av Citrus reticulata-frukter som växer i de soliga och varma syditalienska fruktodlingarna. Mandarinoljan är unik med sin livfulla och uppfriskande citrusarom, som har citronlika, syrligt-söta toppnoter som bidrar till ljus och charm i alla naturliga parfymkompositioner.

Denna underbara olja har ett ursprung som väcker associationer till Medelhavets varma klimat och är en oemotståndlig del av den italienska fruktcitrusens kultur. Med en kemisk sammansättning rik på limonen och en blandning av nästan ett dussin syrliga, citrusdoftande aldehyder i låga koncentrationer, tillför de ändå avsevärt till den totala doften. Mandarinolja är inte bara en fröjd för sinnena utan också ett multifunktionellt tillskott till din vardag, oavsett om det är för att främja en hälsosam matsmältning eller för att bidra till din hudvårdsrutin.

Även känd som: Mandarinolja, Mandarinstjärnolja, Citrus reticulata skalolja, Mandarinextraktolja, Citrus reticulata eterisk olja, Mandarinskalsolja, Citrusolja, Söt mandarinolja.

Den eteriska mandarinoljan, med sin rika och livfulla historia, började sin resa i de antika regionerna i Kina och Sydostasien. Denna olja är utvunnen från Citrus reticulata, en art av citrusfrukter som är kända som mandariner. Med tiden spred sig dessa träd över hela den asiatiska kontinenten och senare till andra delar av världen. I synnerhet blev Syditalien en framstående plats för odling av mandariner, tack vare sitt ideala klimat och rika jordmån, vilket gör det till ett viktigt område för vår produkt. Det milda Medelhavsklimatet och den näringsrika marken i denna region bidrar till att frambringa citrusfrukter av exceptionell kvalitet, med en distinkt, rik arom som är karakteristisk för just vår eteriska mandarinolja.

Mandariner har länge varit uppskattade i många kulturer, särskilt i Kina där de anses symbolisera lycka och rikedom. Denna symbolik har gjort mandarinfrukten till en eftertraktad gåva under det kinesiska nyåret och andra festligheter. Eterisk mandarinolja har även historiskt använts inom traditionell kinesisk medicin för att främja hälsa och välbefinnande. I Europa introducerades mandarinoljan i början av 1800-talet och blev snabbt populär för dess aromaterapeutiska egenskaper och som en ingrediens i parfymer och andra doftprodukter.

Vår eteriska mandarinolja framställs genom en noggrann kallpressningsprocess. Denna metod är avgörande för att bibehålla oljans naturliga essens och egenskaper. Mandarinens skal, där oljan är rikligt förekommande, pressas varsamt utan att utsättas för hög värme, vilket säkerställer att oljans fräscha och klara citrusarom bevaras. Denna process tar även vara på de fina aldehyderna och limonen, som ger mandarinoljan dess unika doftprofil. Genom att använda mogna frukter som odlas i Syditalien, där förhållandena är optimala för citrusodling, kan vi säkerställa att vår mandarinolja är av högsta kvalitet, med en arom som är både intensiv och finstämd.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Mandarin

Eterisk mandarinolja är högt värderad för sina antioxidanta och uppfriskande egenskaper och är ett populärt val inom hudvård, hårvård, och aromaterapi. Den distinkta citrusdoften och de föryngrande egenskaperna hos mandarinoljan gör den till en favorit för att förbättra både fysiskt och emotionellt välbefinnande.

Eterisk mandarinolja för hudvård

Eterisk mandarinolja har blivit en favorit inom hudvård tack vare dess mångsidiga och fördelaktiga egenskaper. Denna olja, som är känd för sin söta och lugnande karaktär, erbjuder en rad förmåner för huden. En av dess mest framträdande egenskaper är dess höga innehåll av vitamin C, en kraftfull antioxidant som spelar en viktig roll i hudens kollagensyntes. Detta bidrar inte bara till att ljusa upp huden utan också till att minska synligheten av ärr, åldersfläckar, sträckmärken och fina linjer, vilket ger huden en mer jämn och strålande ton.

Dessutom har mandarinoljan cytofylaktiska egenskaper, vilket innebär att den kan stimulera bildandet av nya hudceller, resulterande i en jämnare och mer strålande hudton. Mandarinoljan är även känd för sina antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper, vilka tillsammans arbetar för att föryngra hudceller. Dessa egenskaper gör den till ett utmärkt val för att främja en hälsosam hud.

När det gäller användningen i hudvårdsprodukter, kan mandarinolja enkelt integreras i din dagliga hudvårdsrutin. En droppe mandarinolja blandad med din vanliga ansiktskräm eller lotion är ofta tillräckligt. Det är viktigt att inte överanvända oljan; regelbundna applikationer i lämpliga mängder är mest effektiva för att uppnå optimala resultat och undvika hudirritation. På så sätt kan du dra full nytta av mandarinoljans uppfriskande och föryngrande effekter på huden.

Eterisk mandarinolja för hårvård

Eterisk mandarinolja är även ett populärt val inom hårvården för sina fördelaktiga egenskaper. En av de mest uppskattade fördelarna med mandarinolja inom hårvård är dess förmåga att rengöra och skydda hårbotten, vilket gör den till ett utmärkt val för personer som söker en naturlig lösning för vanliga hårbottenproblem. Regelbunden användning av mandarinolja i hårvårdsprodukter, såsom schampon eller hårmasker, kan även bidra till att stärka håret, vilket resulterar i ett friskare och mer livfullt utseende. Men mandarinoljan är inte bara fördelaktig för hårbotten och hårets hälsa, utan även för dess doft. När den används i hårvårdsprodukter, tillför den en lätt och behaglig citrusdoft till håret, vilket gör det fräscht och väl doftande.

Det är viktigt att notera att när man använder eteriska oljor, inklusive mandarinolja, i hårvårdsprodukter, bör de kombineras med en basolja eller annan lämplig bärare för att undvika hudirritationer.

Eterisk mandarinolja inom aromaterapi

Inom aromaterapi är eterisk mandarinolja uppskattad för dess förmåga att höja humöret och minska stress. Dess lätt och uppfriskande citrusdoft anses hjälpa till att rensa sinnet och främja en känsla av lugn och välbefinnande. Mandarinoljan kan användas i diffusers, doftljus eller inhaleras direkt för dess terapeutiska effekter. Den hjälper till att skapa en lugnande atmosfär och är idealisk för användning i hemmet eller arbetsplatsen för att främja en känsla av harmoni och balans.

Övriga användningsområden för eterisk mandarinolja

Utöver dess användning inom hud- och hårvård samt aromaterapi, kan eterisk mandarinolja användas i en mängd andra sammanhang. Den är populär i naturlig parfymtillverkning, där den tillför en frisk och levande not till doftkompositioner. Mandarinoljan används också i vissa hushållsprodukter som naturliga rengöringsmedel eller luftfräschare, tack vare dess rena och uppfriskande doft. Dessutom kan den användas i matlagning, särskilt i desserter och bakverk, för att tillföra en distinkt citrusarom.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk mandarinolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Reticulata (Mandarin) Peel Oil
CAS-Nummer 8008-31-9 ; 84929-38-4
Innehållsdeklaration 100% Citrus Reticulata (Mandarin) Peel Oil
Ursprungsland Italien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB045

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *