N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%)

Finns i lager

69 kr

10 ml
69 kr
Artikelnr: 045 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) (Citrus reticulata)

Upplev naturens renaste essens med vår ekologiskt framställda eteriska olja från Mandarin, en juvel från den soliga syditalienska landsbygden. Denna premiumolja är kallpressad från det sprakande färska skalet av fullt mogna Citrus Reticulata-frukter, vars spännande syrligt-söta toppnoter förstärker och berikar dina naturliga parfymkompositioner.

Vår Mandarinolja, även känd som Mandarinextraktolja eller Citrus Reticulata essentiell oil, är mer än bara en doft; den är en frisk och uppiggande upplevelse. Den pikanta citrusdoften ger en oöverträffad fräschör, likt en uppfriskande bris från ett solvarmt mandarinfält i Italien.

Denna olja är skördad från mandariner som omsorgsfullt växer i ekologiska fruktodlingar i Italiens soligaste regioner. Vårt engagemang för miljön återspeglas i varje droppe av denna högkvalitativa olja, vilket ger dig en ren och naturlig produkt som är lika uppfriskande som den är ansvarsfull.

Även känd som: Mandarinolja, Mandarinstjärnolja, Citrus Reticulata skalolja, Mandarinextraktolja, Citrus Reticulata eterisk olja, Mandarinskalsolja, Citrusolja, Söt mandarinolja.

Utforska en värld av hälsosamma möjligheter med vår Mandarin Eterisk Olja, en naturligt ren och vitaliserande doft som kommer direkt från hjärtat av den soliga, syditalienska landsbygden.

Vår Mandarinolja är framställd med hjälp av en kallpressningsprocess som säkerställer att alla de fördelaktiga komponenterna i denna underbara citrusfrukt bevaras. Den kemiska analysen av denna olja avslöjar att den huvudsakliga beståndsdelen är limonen, en kraftfull antioxidant, kompletterat med nästan ett dussin syrliga, citrusaktiga aldehyder. Trots deras låga koncentrationer bidrar dessa element väsentligt till den totala aromen, och skapar en pikant och uppfriskande doftupplevelse som är unik för Mandarinolja.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Mandarinolja

Förutom att erbjuda denna oemotståndliga citrusdoft, bär vår Mandarin Eterisk Olja med sig en myriad av rapporterade fördelar för både kropp och sinne. Med sina antimikrobiella egenskaper kan den hjälpa till att minska förekomsten av oönskad bakteriell och viral aktivitet och stödja ett hälsosamt matsmältningssystem.

Men fördelarna med Mandarinolja sträcker sig bortom det fysiska. Känslomässigt och energimässigt kan denna olja hjälpa till att lugna och slappna av. Dess milda, upplyftande doft kan hjälpa till att minska de negativa effekterna av daglig stress, främja vilsam sömn och stödja känslor av tillfredsställelse och välbefinnande. Och det bästa av allt, Mandarin Eterisk Olja är så mild och effektiv att den kan användas säkert i aromaterapi för alla familjemedlemmar.

För att ytterligare förhöja din skönhetsrutin kan Mandarinolja tillsättas i olika hudvårdsformuleringar. Med sina mjukgörande egenskaper kan den hjälpa till att återfukta huden, ge den ett friskt, ungdomligt utseende och låta din naturliga skönhet stråla igenom.

Med vår eteriska olja från Mandarin kan du förvandla dina dagliga rutiner till ögonblick av ren njutning och välbefinnande och ta tillvara på denna oljas breda spektrum av fördelar.

När du väl har provat vår Mandarinolja, kommer du snabbt att upptäcka att den är mycket mer än bara en doft; den är en källa till hälsa och välbefinnande, en inbjudan till att utforska och uppskatta naturens underverk. Denna olja är en förlängning av vårt engagemang för att skapa rena, naturliga och hållbara produkter som förbättrar din vardag.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk mandarinolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Reticulata (Mandarin) Peel Oil
CAS-Nummer 8008-31-9 ; 84929-38-4
Innehållsdeklaration 100% Citrus Reticulata (Mandarin) Peel Oil
Ursprungsland Italien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB045

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Mandarinolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *