N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%)

Finns i lager

59 kr

Greenbalance Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) (Mentha Piperita)

Även känd som: Peppermint Essential Oil, Piperita Essential Oil, American Peppermint Oil, Pepper Mint Oil

Vår ekologiskt framställda pepparmyntsolja är ångdestillerad från krispiga, ljuvligt gröna blad från den doftande Mentha x piperita-växten som odlas på gröna fält på landsbygden i USA. Denna eteriska pepparmyntsolja har doften av den levande växten – underbart fräsch, sval, grön-ört, starkt mynta med en kraftfull mentol och söt balsamisk underton – som kan användas både för aromaterapi och naturlig parfymering.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 016 Kategori:

Äkta pepparmynta (Mentha x piperita) tros vara en hybrid av två andra menthaarter: vattenmynta (Mentha aquatica) och kryddmynta (Mentha spicata) och beskrevs första gången av Carl Linneaus 1753. Ett högt mentolinnehåll - som det som finns i vår pepparmyntsolja - skiljer pepparmynta av bästa kvalitet från andra produkter.

Huvudbeståndsdelen i pepparmynta är mentol, en potent förening som i sig själv orsakar en snabb fysisk reaktion när den andas in eller appliceras på huden. Den ger en känsla av kyla som kroppen motverkar genom att öka blodflödet till området där den appliceras, vilket ger en värmande effekt. Mentol används flitigt i godis, andedräkter och drycker, men används också som kylmedel i populära receptfria muskel- och ledpreparat.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Med sin vackra, fräscha, intensiva mintdoft erbjuder pepparmynta eterisk olja många användningsområden inom skönhet, kosmetik, aromaterapi och tvåltillverkning. Den används för att lindra upprörd hud på grund av insektsbett eller efter att ha tillbringat för mycket tid i solen.

Eterisk Pepparmyntsolja är också vördad för sina många terapeutiska egenskaper och är användbar när man vill minska oönskade bakterier och virus samt minska smärta och inflammation. Pepparmynta används ofta inom tandvården på grund av dess effektiva och uppfriskande egenskaper, och hjälper även till att lindra tillfälliga magbesvär, främjar en sund andningsfunktion och kan till och med hjälpa till med allergilindring. Den är också bra att lägga till i din hårvårdsrutin eftersom den ger näring och balans åt en tråkig, oljig hårbotten.

Känslomässigt och energimässigt är eterisk pepparmyntsolja en uppfriskande och stimulerande olja som är både lugnande och upplyftande. Pepparmyntans svala och klargörande karaktär gör den idealisk för att stimulera mental smidighet och förbättra koncentrationen för de uppgifter som ligger framför oss. Eterisk Pepparmyntsolja väcker och uppfriskar sinnena, vilket ofta bidrar till att främja självförtroende och stimulera nya idéer och kreativitet.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk pepparmyntsolja.

Specifikationer

INCI-Namn Mentha Piperita (Peppermint) Oil
CAS-Nummer 8006-90-4 ; 84082-70-2
Innehållsdeklaration 100% Mentha Piperita (Peppermint) Oil
Ursprungsland USA
Extraherad från växtdel Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB016

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *