 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

56 kr

56 kr
Artikelnr: 016 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) (Mentha Piperita)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska pepparmyntsolja som är ångdestillerad från de krispiga, härligt gröna bladen av den doftande Mentha x piperita-växten, odlad på de rika gröna fälten i USA:s landsbygd. Pepparmyntsolja är berömd för sin fräscha, svala, grönt örtiga doft med en stark mintig och kraftfull mentolkaraktär samt en söt balsamisk underton, vilket gör den idealisk för både aromaterapi och naturlig parfymering.

Denna fantastiska olja härstammar från “äkta pepparmynta” (Mentha x piperita), som tros vara en hybrid av två andra arter av Mentha: vattenmynta (Mentha aquatica) och grönmynta (Mentha spicata), först beskriven av Carl Linnaeus 1753. En hög mentholhalt, som den som finns i vår pepparmyntsolja, utmärker den bästa kvaliteten på pepparmynta från andra produkter. Pepparmyntsolja anses vara en av de mest värdefulla oljorna inom aromaterapi, och den kan användas för att förbättra ditt välbefinnande samt skapa en uppfriskande atmosfär i ditt hem eller på din arbetsplats. Låt denna underbara oljas många användningsområden och dess härliga doft berika din dag.

Även känd som: Mentha piperita eterisk olja, Pepparmynta eterisk olja, Mentha x piperita bladolja

Eterisk pepparmyntsolja, med sin distinkta, uppfriskande doft och sina mångsidiga användningsområden, har en lång och rik historia som sträcker sig tillbaka till antikens civilisationer. Dess geografiska ursprung kan spåras till Europa och Mellanöstern, där pepparmynta har odlats i århundraden. Denna aromatiska växt, Mentha x piperita, är en hybrid mellan vattenmynta (Mentha aquatica) och grönmynta (Mentha spicata), och dess exakta ursprung är naturligt hybridiserat vilket gör det svårt att peka ut en specifik plats där pepparmynta först uppstod. Dock är det känt att pepparmynta har spelat en viktig roll i både den grekiska och romerska mytologin samt folkmedicinen, vilket indikerar dess djupa rötter i dessa regioner.

Genom historien har pepparmyntsolja värderats högt för sina folkmedicinska, kulinariska och aromatiska egenskaper. I det gamla Egypten användes pepparmynta redan 1000 f.Kr., där torra blad har hittats i flera gravar, inklusive i pyramiderna, vilket tyder på dess värde i det forntida samhället. Greker och romare använde pepparmynta för dess matsmältningsfördelar och som en doftsättare i såväl hemmet som vid ceremonier. Under medeltiden spreds användningen av pepparmynta till resten av Europa, där den blev populär i klosterträdgårdarna både för dess läkande egenskaper och som en ört i matlagning.

Vår eteriska pepparmyntsolja framställs genom en ångdestillationsprocess av de krispiga, gröna bladen från Mentha x piperita-växten, som är odlad i USA:s rika och bördiga landsbygd. Denna metod är avgörande för att extrahera oljan samtidigt som man bevarar dess kraftfulla mentholinnehåll och de unika, svalkande och uppfriskande egenskaperna. Ångdestillation är en uråldrig och ändå mycket effektiv metod för att skonsamt extrahera eteriska oljor, vilket säkerställer att den höga kvaliteten och renheten av pepparmyntsoljan bibehålls.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Pepparmynta

Eterisk pepparmyntsolja är uppskattad för sina uppfriskande och energigivande egenskaper och är ett populärt val inom hudvård, hårvård och aromaterapi. Denna mångsidiga olja är känd för att erbjuda en kylande känsla och är älskad för dess förmåga att ge en uppfriskande atmosfär i hemmet eller arbetsplatsen. Den är också populär för sin användning i naturliga parfymformuleringar och som en ingrediens i hemgjorda rengöringsprodukter, tack vare sin rena, mintiga doft.

Eterisk pepparmyntsolja för hudvård

Inom hudvården är eterisk pepparmyntsolja omtyckt för sin kylande och lugnande effekt, vilket gör den idealisk för att ge en uppfriskande känsla till trött och stressad hud. Den används ofta för att ge en tillfällig lättnad av känslan av värme på huden och för att hjälpa till att ge huden en känsla av förnyad energi. För att säkert använda pepparmyntsolja på huden, bör den blandas ut med en vegetabilisk bärarolja före applicering. Dess renande egenskaper gör den till ett populärt val i produkter avsedda för att hjälpa till att rena och fräscha upp hudens utseende.

Eterisk pepparmyntsolja för hårvård

För hårvården erbjuder eterisk pepparmyntsolja en känsla av svalka och förnyelse för hårbotten, vilket kan bidra till en känsla av vitalitet för håret. Dess användning i hårvårdsprodukter kan hjälpa till att ge håret en fräsch, ren känsla och bidra till att ge hårbotten en känsla av balans. Lägg till några droppar i ditt schampo eller balsam för en uppfriskande effekt som kan hjälpa till att ge ditt hår och hårbotten en uppfriskande start på dagen.

Eterisk pepparmyntsolja inom aromaterapi

Inom aromaterapi är eterisk pepparmyntsolja värderad för sin förmåga att främja en känsla av mental klarhet och energi. Dess uppfriskande och rensande doft kan hjälpa till att skapa en uppmuntrande atmosfär, perfekt för att stimulera sinnet och främja koncentration. Använd den i en diffusor för att sprida dess uppfriskande doft i ditt hem eller arbetsplats, vilket kan hjälpa till att förbättra din dagliga välbefinnande. Dess doft är också populär i hemgjorda rengöringsmedel, bidragande till att lämna en känsla av renhet och fräschör.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk pepparmyntsolja.

Specifikationer

INCI-Namn Mentha Piperita (Peppermint) Oil
CAS-Nummer 8006-90-4 ; 84082-70-2
Innehållsdeklaration 100% Mentha Piperita (Peppermint) Oil
Ursprungsland USA
Extraherad från växtdel Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB016

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

1 recension av Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%)

  1. Emil

    mycket nice

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *