N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

56 kr

10 ml
56 kr
Artikelnr: 016 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) (Mentha Piperita)

Upplev den uppfriskande kraften hos vår ekologiskt framställda pepparmyntsolja, ångdestillerad från de krispiga, ljuvligt gröna bladen av Mentha x piperita-växten. Odlad på gröna fält i den pittoreska amerikanska landsbygden, erbjuder denna eteriska olja en underbart fräsch, sval och grön-örtig doft som förtrollar dina sinnen.

Pepparmyntsolja har en starkt myntig doft med en kraftfull mentol och en söt balsamisk underton, vilket gör den perfekt för både aromaterapi och naturlig parfymering. Njut av den livfulla doften av pepparmynta, som kan hjälpa dig att fylla ditt hem med positiv energi och förbättra din vardagliga stämning.

Även känd som: Pepparmynta Eterisk Olja, Piperita Eterisk Olja, Amerikansk Pepparmyntsolja, Pepparmintolja, Mynta Essensolja, Mentha Piperita Olja, Pepparmyntsextrakt, Mynta Eterisk Olja, Pepparmyntsdestillat, Menthol Olja, Mentha Arvensis Olja

Upptäck kraften i vår högkvalitativa pepparmyntsolja, en äkta och naturlig produkt som härstammar från Mentha x piperita, en hybrid av vattenmynta (Mentha aquatica) och kryddmynta (Mentha spicata). Denna eteriska olja skapades första gången av Carl Linneaus 1753 och är rik på mentol, vilket ger den dess unika och uppfriskande egenskaper. Vår pepparmyntsolja av bästa kvalitet skiljer sig från många andra produkter på marknaden tack vare sitt höga mentolinnehåll.

Huvudbeståndsdelen i pepparmynta är mentol, en potent förening som i sig själv orsakar en snabb fysisk reaktion när den andas in eller appliceras på huden. Den ger en känsla av kyla som kroppen motverkar genom att öka blodflödet till området där den appliceras, vilket ger en värmande effekt. Mentol används flitigt i godis, munhygienprodukter och drycker, men används också som kylande ingrediens i massageoljor, liniment och hudvårdsprodukter.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Pepparmyntsolja

Den eteriska pepparmyntsoljan, med sin vackra, fräscha och intensiva mintdoft, har en mängd fördelar och användningsområden inom skönhet, kosmetik, aromaterapi och tvåltillverkning. Här är några av de mest populära användningsområdena och fördelarna med denna mångsidiga olja:

  • Skönhet och kosmetik: Pepparmyntsolja är utmärkt för att ge en kylande effekt vid irriterad hud orsakad av insektsbett eller för mycket tid i solen. Den kan även användas som en aktiv ingrediens i tvålar, krämer och andra hudvårdsprodukter för att ge dem en uppfriskande effekt. Med sin naturligt bakteriedödande egenskap är den en utmärkt produkt för hudvård.
  • Terapeutiska egenskaper: Eterisk pepparmyntsolja är känd för sina många terapeutiska fördelar. Inom aromaterapi använd pepparmyntsolja ofta vid förkylningsbesvär, huvudvärk och illamående.
  • Tandvård: Pepparmyntsolja används ofta inom tandvården på grund av dess effektiva och uppfriskande egenskaper. Den kan bidra till att förbättra munhälsan och fräscha upp andedräkten, vilket gör den till en populär ingrediens i tandkräm och munvatten.
  • Hårvård: Tillsätt pepparmyntsolja i din hårvårdsrutin för att ge näring och balans åt en tråkig och fet hårbotten. Dess uppfriskande doft och kylande känsla kan även hjälpa till att stimulera hårbottnen och ge ditt hår en frisk och glänsande look.
  • Känslomässigt och energetiskt välbefinnande: Eterisk pepparmyntsolja har en uppfriskande och stimulerande effekt som både är lugnande och upplyftande. Dess svala och klargörande karaktär gör den idealisk för att stimulera mental smidighet, förbättra koncentrationen och hjälpa dig att fokusera. Pepparmyntsoljan anses väcka sinnena, vilket ofta bidrar till att stimulera nya idéer och kreativitet.

Eterisk pepparmyntsolja erbjuder en myriad av användningsområden och fördelar som kan förbättra ditt välbefinnande och ditt hem på många olika sätt. Prova denna mångsidiga och naturliga olja för att uppleva dess kraftfulla effekter och fördjupa dig i dess fräscha, mintiga doft.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk pepparmyntsolja.

Specifikationer

INCI-Namn Mentha Piperita (Peppermint) Oil
CAS-Nummer 8006-90-4 ; 84082-70-2
Innehållsdeklaration 100% Mentha Piperita (Peppermint) Oil
Ursprungsland USA
Extraherad från växtdel Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB016

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

1 recension av Ekologisk Eterisk Pepparmyntsolja (100%)

  1. Emil

    mycket nice

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *