N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%)

Finns i lager

55 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 013 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) (Eucalyptus Globulus)

Även känd som: Eukalyptus Globulus Eterisk Olja, Australisk Blågum Eterisk Olja, Tasmanisk Blågum Eukalyptusolja, Blågummiolja, Eucalyptus Blue Gum Olja, Globulus Eucalyptus Olja

Vår ekologiskt framställda eteriska olja av Eucalyptus Globulus, även känd som Blue Gum, är ångdestillerad från de långa, gröna, vaxartade bladen från Eucalyptus globulus-träden som växer vilt i Australiens skogar.

Denna fantastiska olja erbjuder en uppfriskande, mjukt cineolisk arom, förenat med söta, gröna och kamferaktiga toner som ger dig den bästa Tasmanian Bluegum-upplevelsen på marknaden. Vår Eukalyptus Globulus-olja är unik, eftersom den inte genomgår någon korrigering under destillationsprocessen, vilket resulterar i en produkt som är så naturlig, autentisk och terapeutisk som möjligt. Genom att använda vår olja kan du njuta av dess många fördelar, både för ditt välmående och ditt hem.

Utforska vår Eteriska Eukalyptus Blue Gum Olja, hämtad från det majestätiska vintergröna trädet som kan växa upp till 90 meter och har sitt ursprung i Australien, särskilt på Tasmanien. Denna variant av eukalyptus är den mest välkända och spridda över hela världen, och när "eukalyptusolja" nämns utan att specificera arten, är det oftast denna som avses.

Rapporterade fördelar och användningsområden av eterisk eukalyptusolja

Eukalyptus Blue Gum Eterisk Olja är känd för sin kraftfulla, genomträngande arom, som är fördelaktig för andningssystemet och särskilt lämplig för att sprida i luften. Använd den vid de första tecknen på förkylning eller influensa för att stödja en sund lungfunktion och stärka ditt immunförsvar. Utöver detta används oljan ofta för att bekämpa bakterier, svampar och virus.

Denna eteriska olja kan även användas som ett naturligt insektsmedel, lindra smärta och inflammation, och minska oönskade muskelspasmer. Genom att stimulera en hälsosam blodcirkulation kan oljan ge en känsla av värme i kroppen.

Tack vare sina antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper, används Eterisk Eukalyptusolja ofta i hudvårdsprodukter för att behandla olika hudtillstånd, såsom brännskador, sår och eksem. Inom aromaterapi hjälper denna olja till att minska negativa tankemönster, främjar klarhet och ökad vitalitet, särskilt under utmanande perioder. Dessutom kan oljan effektivt stimulera mental fokus och lindra utmattning.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk eukalyptusolja.

Specifikationer

INCI-Namn Eucalyptus Globulus Leaf Oil
CAS-Nummer 8000-48-4 ; 84625-32-1
Innehållsdeklaration 100% Eucalyptus Globulus Leaf Oil
Ursprungsland Australien
Extraherad från växtdel Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB013

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *