N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%)

Finns i lager

55 kr

Greenbalance Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) (Eucalyptus Globulus)

Även känd som: Eucalyptus Globulus Essential Oil, Australian Blue Gum Essential Oil, Tasmanian Bluegum Eucalyptus Oil

Vår ekologiskt framställda eteriska olja av Eucalyptus Globulus, även känd som Blue Gum, är ångdestillerad från de långa, gröna, vaxartade bladen från Eucalyptus globulus-träden som växer vilt i Australiens skogar. Med sin uppfriskande, mjukt cineoliska arom med söta, gröna, kamferaktiga toner är detta den finaste Tasmanian Bluegum som finns på marknaden. Medan många Eucalyptus Globulus-oljor korrigeras under destillationsprocessen är vår i sitt mest naturliga, autentiska och terapeutiska tillstånd.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 013 Kategori:

Eukalyptus "Blue Gum" är ett majestätiskt vintergrönt träd som växer upp till en höjd av 90 meter och är hemmahörande i Australien, särskilt på Tasmanien, och är den viktigaste och mest välkända av alla eukalyptussorter som växer i hela världen. När termen "Eucalyptusolja" används utan att nämna någon art är det oftast denna som avses.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Blue Gum Eterisk Eukalyptusolja har en kraftfull, genomträngande arom, särskilt fördelaktig för andningsorganen och särskilt lämplig för spridning i luften. Eterisk Eukalyptusolja är den mest rekommenderade vid de första tecknen på förkylning eller influensa för att stödja en sund lungfunktion och stärka immunförsvaret. Förutom att verka för att stödja friska lungor används Eterisk Eukalyptusolja ofta för att minska den ovälkomna närvaron av bakterie-, svamp- eller virusaktivitet.

Den kan också användas lokalt eller i en spritzer som ett insektsavvisande medel. Eterisk Eukalyptusolja kan också hjälpa till att hantera smärta och inflammation och lindra oönskade muskelspasmer. Den kan stimulera en sund cirkulation och ge en känsla av värme i kroppen.

Eterisk Eukalyptusolja är känd för sina antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Den används ofta i hudvårdsprodukter för att behandla hudtillstånd som brännskador, sår, sår och eksem. I aromaterapi minskar eukalyptusolja mönster av negativt tänkande och kan ge klarhet och ökad vitalitet, särskilt under särskilt utmanande tider. Den kan också vara effektiv för att stimulera mentalt fokus och hjälper till att lindra utmattning.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk eukalyptusolja.

Specifikationer

INCI-Namn Eucalyptus Globulus Leaf Oil
CAS-Nummer 8000-48-4 ; 84625-32-1
Innehållsdeklaration 100% Eucalyptus Globulus Leaf Oil
Ursprungsland Australien
Extraherad från växtdel Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB013

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Eukalyptusolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *