N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

149 kr

10 ml
149 kr
Artikelnr: 041 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) (Melaleuca teretifolia)

Även känd som: Honungsmyrtenolja, Melaleuca Teretifolia-grenolja, Melaleuca Teretifolia-bladolja, Myrtenolja, Teretifolia-olja, Melaleuca-olja, Teretifolia-eterisk olja

Vår ekologiskt framställda eteriska olja från Honungsmyrten är ångdestillerad från de mjuka vita blommorna, de gröna bladen och de fylliga bruna kvistarna från den buskiga Melaleuca teretifolia-busken som växer vilt i vissa områden i Australien. Eterisk olja från Honungsmyrten har en vackert söt, fräsch, örtartad och citronliknande doft som tämjs av de lugnande tonerna av honung. Det är en varm, delikat olja som är mest känd för sina egenskaper som antimikrobiell, antiviral, lugnande, svampdödande, antidepressiv och antiinflammatorisk.

Eterisk olja från Honungsmyrten har den högsta citralhalten av alla andra eteriska oljor som destillerats från växter i Melaleuca-familjen. Citral är en naturligt förekommande kemisk komponent som är känd för att ha kraftfulla antimikrobiella egenskaper. Eterisk olja från Honungsmyrten blandas särskilt väl med eteriska oljor inom familjerna trä, barrträd, mynta och citrus.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Honungsmyrtenolja

Honungsmyrtenolja är en kraftfull olja att använda när man vill minska oönskad mikrobiell aktivitet. Prova att blanda den med Tea Tree olja för en potent synergistisk kombination som kan hjälpa till att minska förekomsten av ovälkommen bakteriell aktivitet. Skapa din egen miljövänliga rengöringsprodukt.

Eterisk olja från Honungsmyrten anses även ha antioxidativa egenskaper och passar därför utmärkt att blanda i en vegetabilisk bärarolja för att användas i din dagliga hudvårdsrutin för att bidra till återfuktning och cellförnyelse.

Känslomässigt och energimässigt är Eterisk Olja från Honungsmyrten upplyftande och stärkande.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk honungsmyrtenolja.

Specifikationer

INCI-Namn Melaleuca Teretifolia Branch/Leaf Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Melaleuca Teretifolia Branch/Leaf Oil
Ursprungsland Australien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad, Kvist
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB041

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

1 recension av Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%)

  1. Anonym (verifierad ägare)

    Helt fantastisk doft!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *