N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%)

Finns i lager

149 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 041 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) (Melaleuca teretifolia)

Även känd som: Honey Myrtle Oil, Melaleuca Teretifolia Branch Oil, Melaleuca Teretifolia Leaf Oil

Vår ekologiskt framställda eteriska olja från Honungsmyrten är ångdestillerad från de mjuka vita blommorna, de gröna bladen och de fylliga bruna kvistarna från den buskiga Melaleuca teretifolia-busken som växer vilt i vissa områden i Australien. Eterisk olja från Honungsmyrten har en vackert söt, fräsch, örtartad och citronliknande doft som tämjs av de lugnande tonerna av honung. Det är en varm, delikat olja som är mest känd för sina egenskaper som antimikrobiell, antiviral, lugnande, svampdödande, antidepressiv och antiinflammatorisk.

Eterisk olja från Honungsmyrten har den högsta citralhalten av alla andra eteriska oljor som destillerats från växter i Melaleuca-familjen. Citral är en naturligt förekommande kemisk komponent som är känd för att ha kraftfulla antimikrobiella egenskaper. Eterisk olja från Honungsmyrten blandas särskilt väl med eteriska oljor inom familjerna trä, barrträd, mynta och citrus.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Tillsammans med att hjälpa till att stödja en hälsosam lung- och luftvägsfunktion är eterisk olja från Honungsmyrten en kraftfull olja att använda när man vill minska oönskad mikrobiell aktivitet. Prova att blanda den med Tea Tree olja för en potent synergistisk kombination som kan hjälpa till att minska förekomsten av ovälkommen bakteriell, svampig eller viral aktivitet. Denna eteriska olja är också ett härligt hudstöd och kan hjälpa till med hudutmaningar som akne, skärsår, brännskador och mindre infektioner.

Dessutom har eterisk olja från Honungsmyrten antioxidativa egenskaper och kan hjälpa till med cellförnyelse. Den hjälper också till att stödja muskelhälsa och är fördelaktig att inkludera i massageformuleringar. Eterisk olja från Honungsmyrten kan också hjälpa till att avlägsna överbelastning i lungorna och främja en sund lung- och luftvägsaktivitet. Dess egenskaper gör den också väl lämpad för aromatiska tillämpningar som syftar till att förmedla och stödja renlighet och fräschör.

Känslomässigt och energimässigt lyfter eterisk olja från Honungsmyrten upp och stärker. Denna eteriska olja fräschar upp sinnet, kroppen och anden och hjälper till att minska både känslomässig och fysisk trötthet och utmattning.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk honungsmyrtenolja.

Specifikationer

INCI-Namn Melaleuca Teretifolia Branch/Leaf Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Melaleuca Teretifolia Branch/Leaf Oil
Ursprungsland Australien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad, Kvist
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB041

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *