 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

149 kr

149 kr
Artikelnr: 041 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) (Melaleuca teretifolia)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska honungsmyrtenolja, som är varsamt destillerad från de mjuka blommorna, de gröna bladen och de rika bruna grenarna av Melaleuca teretifolia-busken som växer vilt i vissa områden av Australien. Honungsmyrtenolja bjuder på en underbart söt, fräsch, örtig och citronliknande doft som mildras av lugnande honungsnoter. Den är en varm, delikat olja mest känd för sina lugnande, renande och antiinflammatoriska egenskaper.

Honungsmyrtenolja har det högsta innehållet av citral bland alla eteriska oljor som destilleras från växter i Melaleuca-familjen. Citral är en naturligt förekommande kemisk komponent som är känd för att ha kraftfulla antimikrobiella egenskaper. Honungsmyrtenolja blandar sig särskilt väl med eteriska oljor från trä-, barr-, mint-, citrus- och medicinalväxtfamiljerna.

Även känd som: Melaleuca teretifolia eterisk olja, Australisk honungsmyrte eterisk olja

Den eteriska honungsmyrtenoljan har ett unikt ursprung som sträcker sig till de vilda, orörda landskapen i Australien. Denna olja destilleras från Melaleuca teretifolia, en buske som är inhemsk i specifika regioner av Australien, där den trivs i dess naturliga habitat. Området är känd för sin rika biodiversitet och unika ekosystem, vilket bidrar till de distinkta egenskaperna hos honungsmyrtenoljan. Det geografiska läget bidrar till att växten utvecklar en hög koncentration av aktiva föreningar, vilket gör eterisk olja från denna buske särskilt eftertraktad.

Genom historien har Melaleuca-växter, inklusive honungsmyrten, spelat en viktig roll i Australiens inhemska kulturer för deras mångsidiga användningsområden, från medicinska till ceremoniella ändamål. Aboriginerna har länge uppskattat dessa växter för deras helande egenskaper. Eteriska oljor från Melaleuca-familjen har inte bara en rik etnobotanisk historia utan har också uppskattats globalt för sina unika egenskaper. Honungsmyrtenoljans höga citralinnehåll, som är känt för sina kraftfulla antimikrobiella egenskaper, har även gjort den till en värdefull resurs inom både traditionell och modern aromaterapi.

Denna eteriska honungsmyrtenoljan framställs genom en noggrann process av ångdestillation, där de mjuka blommorna, de gröna bladen och de rika bruna grenarna av Melaleuca teretifolia-busken används. Denna metod är avgörande för att bevara oljans höga kvalitet och dess rika innehåll av citral, samt att säkerställa att de terapeutiska och aromatiska egenskaperna bibehålls. Ångdestillationen är en traditionell och effektiv metod som möjliggör extraktion av de flyktiga oljorna utan att försämra de aktiva föreningarna.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Honungsmyrten

Eterisk honungsmyrtenolja är värderad för sina antimikrobiella, antivirala, lugnande, renande och antiinflammatoriska egenskaper och är känd för att användas i hudvårds-, hårvårdsprodukter samt inom aromaterapi. Denna olja är särskilt uppskattad för sitt höga innehåll av citral, en kraftfull komponent som bidrar till dess effektivitet mot mikrobiell aktivitet. Dess söta, fräscha, örtiga och citronliknande doft som mildras av lugnande honungsnoter gör den till en favorit för att skapa en avkopplande och uppfriskande atmosfär.

Eterisk honungsmyrtenolja för hudvård

Inom hudvård är eterisk honungsmyrtenolja uppskattad för sina förmågor att stödja hälsosam hud genom att reducera oönskad mikrobiell aktivitet och främja cellregeneration. Dess antioxidanta egenskaper hjälper även till att skydda huden mot skadliga fria radikaler, vilket bidrar till en mer ungdomlig och strålande hud. För att integrera denna eteriska olja i din dagliga hudvårdsrutin eller som en del av en massageolja, bör den blandas ut med en vegetabilisk olja för att minimera risken för irritation. Oljan är särskilt fördelaktig för personer med hudproblem tack vare dess lugnande och renande egenskaper.

Eterisk honungsmyrtenolja för hårvård

För hårvården erbjuder eterisk honungsmyrtenolja fördelar genom att bidra till ett friskare hår och hårbotten. Dess antimikrobiella egenskaper kan hjälpa till att hålla hårbotten ren och frisk, vilket minimerar förekomsten av mjäll och andra hårbottenproblem. Oljan kan läggas till schampo eller balsam för att utnyttja dess fördelar eller användas i en hårbottenmassage blandat med en bärarolja. Detta kan särskilt gynna personer med torr eller irriterad hårbotten, genom att erbjuda en lugnande effekt och främja en mer balanserad hårbottensmiljö.

Eterisk honungsmyrtenolja inom aromaterapi

Inom aromaterapi är eterisk honungsmyrtenolja mycket uppskattad för dess förmåga att uppfriska sinnet, kroppen och anden. Den sägs hjälpa till att reducera både emotionell och fysisk trötthet. Och dess uppfriskande och uppiggande doft gör den idealisk för diffusion i hemmet eller arbetsplatsen för att skapa en positiv och energigivande atmosfär.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk honungsmyrtenolja.

Specifikationer

INCI-Namn Melaleuca Teretifolia Branch/Leaf Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Melaleuca Teretifolia Branch/Leaf Oil
Ursprungsland Australien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad, Kvist
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB041

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

1 recension av Ekologisk Eterisk Honungsmyrtenolja (100%)

  1. Anonym (verifierad ägare)

    Helt fantastisk doft!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *