N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%)

Finns i lager

35 kr

10 ml
35 kr
Artikelnr: 048 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) (Citrus sinensis)

Välkommen till en värld av ren, uppfriskande doft med vår ekologiska, kallpressade Eteriska Apelsinolja! Utvunnen från handplockade Citrus sinensis-frukter, blomstrar varje droppe av denna olja med naturens egen sötma, hämtad från soliga fruktträdgårdar i det pittoreska Italien. Denna autentiska Söta Apelsinolja framkallar en doft av nyskurna apelsiner, vilket erbjuder en delikat balans mellan söt och fruktig. Den är noggrant utvunnen genom kallpressning av perfekt mogna apelsinskal, vilket bevarar dess rena och intensiva egenskaper.

Använd vår Eteriska Apelsinolja för att skapa en uppfriskande atmosfär i ditt hem, som aromaterapiolja i din diffuser, eller för att förbättra dina DIY hud- och kroppsvårdsprodukter. Den kan även bidra till att ge en glädjefylld stämning med dess uppfriskande och energigivande egenskaper.

Även känd som: Söt Apelsin Eterisk Olja, Söt Apelsinolja, Citrus Sinensis Skalolja, Apelsin Skalolja, Ren Apelsinolja, Naturlig Apelsinolja, Ren Citrus Sinensis Olja

Ge ditt sinne, din kropp och ditt hem en uppfriskande och lyftande förnyelse med vår Premium Eteriska Apelsinolja. Med dess rika, föryngrande citrusdoft och mångsidiga användningsområden, är denna olja den perfekta följeslagaren för ditt välbefinnande och ditt hem.

Framställd från de solkyssta frukterna av Citrus sinensis, skördade från böljande trädgårdar i Italiens lantliga landskap, är varje droppe av vår eteriska apelsinolja en hyllning till naturens välgörande gåvor. Genom att använda traditionella metoder, kallpressar vi varsamt de mogna apelsinskalen för att extrahera den renaste oljan, full av naturens egna vitala komponenter.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Apelsinolja

Vår Eteriska Apelsinolja är unik tack vare dess höga innehåll av d-limonen, en kraftfull monoterpenförening som utgör över 90% av oljan.

Men det är inte bara det höga innehållet av d-limonen som gör apelsinolja så speciell. Den blandar sig harmoniskt med andra eteriska oljor från citrusfamiljen, samt mynta, blommor, trä, örter och kryddor, vilket skapar en doftprofil som är lika dynamisk som den är förtrollande.

Förutom att vara en äkta njutning för sinnena, är vår Apelsinolja också full av praktiska fördelar. Tack vare dess starka antiinflammatoriska, antioxidativa och antibakteriella egenskaper, har den blivit en favorit i hudvårdsregimer, särskilt vid fet hud. Dess klargörande egenskaper hjälper till att minska akne och ger huden en frisk och hälsosam lyster.

Eterisk Apelsinolja har även rapporterats minska förekomsten av oönskade bakterier, vilket gör den till en kraftfull allierad i ditt hem och den är även effektiv mot envisa fettfläckar i köket.

Inom aromaterapi är Apelsinolja känd för sina upplyftande egenskaper och dess varma, glada doft kan bidra till att minska oro och skapa balans och välbefinnande i vardagen.

Oavsett om du letar efter ett naturligt sätt att förbättra ditt hem, din hudvård eller ditt välbefinnande, är vår Eteriska Apelsinolja det perfekta tillskottet till din vardag. Använd den i din diffuser för att skapa en uppfriskande atmosfär i ditt hem, tillsätt den i dina DIY hudvårdsprodukter för att ge din hy en naturlig boost, eller använd den som ett naturlig rengöringsmedel för att hålla ditt hem rent och fräscht.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk apelsinolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Sinensis (Sweet Orange) Oil
CAS-Nummer 8008-57-9 ; 8028-48-6
Innehållsdeklaration 100% Citrus Sinensis (Sweet Orange) Oil
Ursprungsland Italien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB048

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *