N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%)

Finns i lager

49 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 048 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) (Citrus sinensis)

Även känd som: Sweet Orange Essential Oil, Sweet Orange Oil, Citrus Sinensis Peel Oil

Vår ekologiskt framställda eteriska olja av apelsin är kallpressad från de perfekt mogna skalen av Citrus sinensis-frukter som handplockats från soliga fruktträdgårdar på den italienska landsbygden. Vår olja av apelsin är delikat söt och fruktig med en doft av nyskurna apelsiner.

Den föryngrande citrusdoften från denna eteriska olja av apelsin är mångsidig och blandas väl med andra eteriska citrusoljor och oljor i familjerna mynta, blommor, trä, örter och kryddor. Den mest förekommande fytokemiska substansen i apelsinolja är d-limonen (över 90 %). Denna mono-terpenförening med bevisad antitumörfunktion är ansvarig för de flesta av de positiva egenskaperna hos eterisk apelsinolja.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Eterisk olja från apelsin används ofta när man vill minska mindre smärtor och inflammation samt minska förekomsten av oönskade bakterier. På grund av sina utmärkta antiinflammatoriska, antioxidativa och antibakteriella egenskaper är apelsinolja en överlag utmärkt hudtonic och en oumbärlig ingrediens i hudvårdsprodukter avsedda för fet hud. Dess klargörande egenskaper kan även vara fördelaktiga för att minska akne. I hemvården kan apelsinolja också fungera som ett hemligt vapen i köket mot envisa fettfläckar.

Apelsinolja är välkänd för sina upplyftande och orosreducerande egenskaper och sägs ge glädje och positivitet till dem som kämpar med situationell depression eller ångest, vilket gör den idealisk som en allmän humörförbättrare och avslappnande medel. Dess breda aromatiska attraktionskraft och dess värmande och glada egenskaper gör den till ett utmärkt val för spridning i olika grupper.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk apelsinolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Sinensis (Sweet Orange) Oil
CAS-Nummer 8008-57-9 ; 8028-48-6
Innehållsdeklaration 100% Citrus Sinensis (Sweet Orange) Oil
Ursprungsland Italien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB048

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Apelsinolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *