N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%)

Finns i lager

58 kr

Greenbalance Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%) (Melaleuca Alternifolia)

Även känd som: Australian Tea Tree Essential Oil, Ti Tree Essential Oil, Melaleuca Oil

Vår ekologiskt framställda Eteriska Tea Tree Olja är ångdestillerad från de slående, doftande bladen från Melaleuca alternifolia-trädet som växer vilt i många delar av Australien i våta låglandsområden. Med sin fräscha, diffusiva, varma, lätt kryddiga, blommiga och örtartade arom är den eteriska tea tree oljan en av de mest respekterade och använda eteriska oljorna eftersom den är anmärkningsvärt fördelaktig för att stödja optimal immunfunktion, frisk hud och hår samt allmänt välbefinnande.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 017 Kategori:

Tea Tree Olja, som också är känd under flera andra namn, bland annat Narrow-Leaved Paperbark, är en mycket renande eterisk olja med många terapeutiska fördelar. De australiensiska aboriginerna, som av resten av världen betraktas som ett ogräs, insåg för länge sedan betydelsen av detta lilla träds helande egenskaper. Bladen från Melaleuca-trädet har använts av aboriginerna i nordöstra New South Wales i många generationer. Det renar samtidigt som det läker och är ett måste för varje hemläkemedelskåp eller första hjälpen-kit.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Den Eteriska Tea Tree Oljan är en av de mest välkända eteriska oljorna för att rena och rensa, och stöder effektivt immunförsvaret under den utmanande vintersäsongen. Dess uppfriskande gröna, medicinska och träiga arom gör den till ett underbart komplement till naturliga rengöringssprayer för hemmet, särskilt i ångande, mossiga utrymmen som badrummet.

Vid diffusering hjälper Australianska Tea Tree Oljan till att stödja ett friskt immunförsvar och kan eliminera obehagliga lukter. Tea Tree Olja är också utmärkt för att minska mindre inflammationer. Den är också uppskattad för att stödja ett friskt andningssystem och kan visa sig användbar för att behandla hosta och andra lungsjukdomar.

Eterisk Tea Tree Olja är känd för att ha anmärkningsvärda effekter på irriterad hud genom att hjälpa till att lindra rodnad och återställa mjukhet. Andra populära användningsområden är att hjälpa till att bekämpa hudfläckar och lugna hud som har blivit överexponerad i solen. Tea Tree Olja har också visat en hög grad av effektivitet när det gäller att rensa och främja friska naglar. Den kan också appliceras lokalt i salvor, salvor och kompresser för att främja hudens hälsa och är en viktig olja för att rengöra och återställa frisk hudvävnad när den är rätt utspädd.

Eterisk Tea Tree Olja kan också hjälpa till att lindra insektsbett, men används ännu bättre som insektsmedel.

Känslomässigt och energimässigt är Eterisk Tea Tree Olja en lugnande men ändå energigivande eterisk olja som är idealisk för aromaterapi, massage, wellness och tvåltillverkning som syftar till att ge energi och lyfta kropp och själ. Den kan hjälpa till att bygga upp självförtroende och styrka, samtidigt som den försiktigt arbetar för att höja humöret. Eterisk Tea Tree Olja hjälper också till att lugna nerver och lugna ett överaktivt sinne, vilket gör den till ett utmärkt sömnmedel.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk tea tree olja.

Specifikationer

INCI-Namn Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil
CAS-Nummer 68647-73-4 ; 85085-48-9
Innehållsdeklaration 100% Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil
Ursprungsland Australien
Extraherad från växtdel Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB017

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Tea Tree Olja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *