 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologiskt Lakritsrot Extrakt (25%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

198 kr

198 kr
Artikelnr: 022 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Lakritsrot Extrakt (25%) (Glycyrrhiza Glabra)

Upptäck fördelarna med vårt ekologiskt framställda lakritsrotsextrakt, även känt som lakritsolja, som är en kraftfull och mångsidig ingrediens för en rad hälsotillämpningar. Framställt genom en varsam maceration vid låg temperatur (solinfusion) av torkade stolonifera rötter från Glycyrrhiza glabra-plantan i ekologisk solrosolja, är vårt lakritsrotsextrakt rikt på lipidlösliga komponenter som ger det dess unika egenskaper.

Lakritsrot, som är en örtartad och flerårig baljväxt, har sitt ursprung i Mellanöstern, södra Europa och delar av Asien, inklusive Indien. Den har använts i traditionell medicin under lång tid och är nu högt värderad för sin mångfald av fördelar och användningsområden.

Även känd som: Lakritsrotolja, Lakritsolja, Yashtimadhuolja, Glycyrrhiza Glabra rotolja, Infuserad lakritsrotolja, Lakritsrotsolja, Lakritsrotextakt, Lakritsrotextraktolja

Lakritsrotsextraktet härstammar från växten Glycyrrhiza glabra, mer känd som lakritsrot. Denna mångsidiga växt har sitt ursprung i regioner som sträcker sig från södra Europa till delar av Asien, inklusive Indien, och Mellanöstern. Lakritsrotens resa som en uppskattad ingrediens började för tusentals år sedan. Och den har spelat en betydande roll i en rad olika kulturer, särskilt inom traditionell medicin och som en uppskattad smaksättare.

I exempelvis det antika Egypten värderades lakritsrot högt och användes bland annat i drycker. Och i Kina till exempel, anses den vara en av de 50 grundläggande örterna inom traditionell kinesisk medicin. Även inom Ayurveda, den traditionella indiska medicinen, har lakritsrot länge använts för sina terapeutiska egenskaper. I Europa blev lakritsrot populär under medeltiden, där den användes både som läkemedel och som godis. Under renässansen erkändes dess medicinska värde ytterligare, och den användes flitigt inom folkmedicin i olika europeiska länder.

Vårt ekologiska lakritsrotsextrakt framställs genom en varsam process av solinfusion. Detta innebär att torkade rötterna av Glycyrrhiza glabra macereras i ekologisk solrosolja vid låg temperatur. Denna metod, solinfusion, är betydande eftersom den låter växtens naturliga komponenter bevaras och extraheras utan att utsättas för hög värme, vilket annars kan förstöra vissa fördelaktiga egenskaper. Denna metod speglar också en djup respekt för den traditionella användningen av lakritsrot och en strävan efter att producera ett högkvalitativ och hållbart produkt.

Rapporterade fördelar och användningsområden för extrakt av Lakritsrot

Lakritsrotextrakt är värderat för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och används traditionellt i hud- och hårvårdsprodukter. Dess förmåga att ljusa upp och jämna ut hudtonen, minska rodnader och pigmentförändringar, samt dess lugnande effekt på känslig hud och hårbotten. Detta gör lakritsrotextrakt till en eftertraktad ingrediens för den moderna konsumenten som söker naturliga och effektiva skönhetslösningar.

Lakritsrotextrakt för hudvård

Lakritsrotextrakt används inom hudvården för dess förmåga att ljusa upp huden, jämna ut hudtonen, minska rodnader och förhindra pigmentförändringar. Det är särskilt fördelaktigt för personer med känslig hud tack vare dess lugnande och återfuktande egenskaper. Den är vanligt i produkter som ansiktsmasker, krämer och serum, där den utnyttjas för sina utjämnande och skyddande effekter. Det är också populärt i naturliga sminkborttagningar och lugnande ansiktsmistar.

Lakritsrotextrakt för hårvård

Inom hårvården bidrar lakritsrotextrakt till att lindra känslig hårbotten och balansera oljeproduktionen. Det används i schampon och balsam för att ge ett mer livfullt och hälsosamt hår. Dess lugnande egenskaper är fördelaktiga för de med känslig eller irriterad hårbotten.

Övriga användningsområden för lakritsrotextrakt

Förutom inom hud- och hårvård används lakritsrotextrakt även för att smaksätta livsmedel och drycker. Det är också en populär ingrediens i teer, godis och bakverk. Denna mångsidighet gör det till en värdefull ingrediens för både traditionella och moderna användningsområden, från skönhetsprodukter till kulinariska kreationer.

Innehåll

Ekologiskt Lakritsrot Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Lakritsrot Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Extract
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 8008-94-4 ; 84775-66-6 ; 68916-91-6
8001-21-6
Innehållsdeklaration 25% Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Extract
75% Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Rot
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB022

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Lakritsrot Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Lakritsrot Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Lakritsrot Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Lakritsrot Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Lakritsrot Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologiska Lakritsrot Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Lakritsrot Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Lakritsrot Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologiska Lakritsrot Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Lakritsrot Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologiska Lakritsrot Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Lakritsrot Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

1 recension av Ekologiskt Lakritsrot Extrakt (25%)

  1. Anonym (verifierad ägare)

    Nöjd 😄

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *