 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologiskt Hibiskus Extrakt (25%)

Finns i lager

194 kr

194 kr
Artikelnr: 134 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Hibiskus Extrakt (25%) (Hibiscus rosa-sinensis)

Upplev den magiska föryngringen av vår ekologiska hibiskusolja, ett färgsprakande inslag från blommor som symboliserar både skönhet och hälsa. Utvunnen från den exotiska blomman Hibiscus rosa-sinensis, görs vår hibiskusolja genom en naturlig solinfusionsprocess i minst fyra veckor. Denna metod låter de ljuvliga hibiskusblommorna sakta infusera en ekologisk solrosolja med sina närande egenskaper, vilket gör den till en mästare när det kommer till att förbättra hudens utseende och struktur.

Denna förtrollande olja, även kallad “Botox-växtens olja”, erbjuder en imponerande kombination av fördelar för huden, från att öka dess elasticitet till att ge den en ungdomlig lyster. Använd hibiskusolja för att föryngra din hud, förbättra din hudton och även för att ge ditt hår en extra boost av näring.

Även känd som: Hibiskusolja, Hibiskusblomolja, Rosa-sinensis olja, Botox-växtolja, Hibiscusextraktolja

Hibiskus, med dess vetenskapliga namn Hibiscus rosa-sinensis, härstammar från varma, tropiska områden i Asien och Stillahavsöarna. Dess exakta ursprung är något omdebatterat, men många botanister tror att hibiskusblommans ursprungliga hemvist kan vara södra Kina, Indien eller Malaysia. I dessa regioner har hibiskusblomman länge varit en symbol för skönhet och femininitet. Den exotiska blomman, som blommar i en mängd färgstarka nyanser från rött, rosa till ljusgult, har länge ansetts helig och använts i religiösa ceremonier och ritualer. Särskilt i dess ursprungsregioner där hibiskusblomman inte bara känd för sina estetiska kvaliteter utan också för sina näringsmässiga fördelar.

Genom tiderna har hibiskusblommor använts av olika kulturer för olika ändamål. I Asien har blommans kronblad länge använts i örtteer och som ett mildt lugnande medel. I Egypten användes hibiskus för att göra drycker som skulle hjälpa till att svalka kroppen i den brännande ökenhettan. Den har också historiskt använts för att förbättra hudens tillstånd och för att stimulera hårväxt. Förutom detta har hibiskus också en kulturell betydelse. I Hawaii, till exempel, används hibiskusblomman som en symbol för gammal hawaiiansk kunglighet och den infödda kulturen. Den är också del av många ceremoniella evenemang, såsom hula-dans.

Vår hibiskusolja tillverkas genom att infusera de vackra hibiskusblommorna i en vegetabilisk bärarolja, i detta fallet ekologisk solrosolja. Processen inleds genom en solinfusion, vilket innebär att blommorna får ligga i bäraroljan i minst fyra veckor under solens värmande strålar. Denna teknik är speciell eftersom den tillåter blommans näringsämnen att långsamt och naturligt infuseras i oljan. Solinfusionen är särskilt fördelaktig eftersom den bibehåller blommans kvaliteter utan att behöva värma upp den vid höga temperaturer, vilket kan försämra eller till och med förändra dess kemiska sammansättning. Genom denna varsamma process erhålls en olja som är rik på de naturliga fördelarna från hibiskusblomman, vilket gör den till en eftertraktad ingrediens i modern hudvård.

Rapporterade fördelar och användningsområden för extrakt av Hibiskus

Hibiskusextrakt är högt värderat för sina antioxidanta, antiinflammatoriska och fuktgivande egenskaper och är välkänt för att användas i en mängd hudvårds- och hårvårdsprodukter. Denna utsökta blomma har sedan urminnes tider prisats för sina föryngrande effekter på både hud och hår. Med sin rika komposition av naturliga syror, slemvävnad och antioxidanter, möter hibiskusoljan den moderna konsumentens behov genom att erbjuda naturliga lösningar för åldrande, känslig och skadad hud och hår.

Hibiskusextrakt för hudvård

Traditionellt har hibiskusextrakt varit en älskad ingrediens inom hudvård, särskilt för sina förmågor att förbättra hudens lyster och elasticitet. Dess naturliga syror bidrar till att rena huden genom att bryta ner döda hudceller, vilket främjar en förnyad och ungdomlig hudton. Dessa syror kan också hjälpa till att kontrollera akneutbrott, vilket gör extraktet särskilt värdefullt för de med fet eller aknebenägen hud. Antioxidanterna, kända som antocyanoxider, skyddar huden mot skadliga fria radikaler från föroreningar, vilket minimerar tecken på för tidigt åldrande. För dem med känslig hud har dess antiinflammatoriska egenskaper visat sig vara lugnande, vilket kan hjälpa till att minskna rodnad och irritation.

Hibiskusextrakt för hårvård

När det kommer till hårvård har hbiskusextrakt traditionellt använts för att främja hårets hälsa och tillväxt. Dess höga slemvävnadsinnehåll (mucilage) fungerar som ett naturlig balsam, vilket gör håret mjukt, glänsande och lätt att hantera. Dess näringsrika profil kan förbättra hårbottenhälsan, vilket minimerar torrhet och flagnande, och kan vara särskilt användbar för de med känslig eller irriterad hårbotten.

Övriga användningsområden för hibiskusextrakt

Förutom dess fördelar för hud och hår har hibiskusextrakt traditionellt använts i örtteer för att hjälpa till med förlust av aptit och till och med förkylningar. Dess kylande egenskaper gör det till ett populärt val för att svalka kroppen, särskilt i varmare klimat. I modern tid har hibiskusextrakt också uppmärksammats som en naturlig ingrediens i sminkprodukter, tack vare dess förmåga att förbättra hudens ton och textur.

Innehåll

Ekologiskt Hibiskus Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Hibiskus Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Hibiscus Rosa-Sinensis Flower Extract
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer -
8001-21-6
Innehållsdeklaration 25% Hibiscus Rosa-Sinensis Flower Extract
75% Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Infusion
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB134

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Hibiskus Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Hibiskus Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Hibiskus Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Hibiskus Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Hibiskus Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologiska Hibiskus Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Hibiskus Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Hibiskus Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologiska Hibiskus Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Hibiskus Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologiska Hibiskus Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Hibiskus Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologiskt Hibiskus Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *