N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Ringblomma

Finns i lager

Från: 67 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 093 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Torkad Ringblomma (Calendula officinalis)

Även känd som: Blåklint, Slåttergubbe, Solsticka, Ringblomster, Gullkrage, Tussilago, Hästhov

Ringblomma (Calendula officinalis) är till stor del inhemsk i Europa och odlas vanligen som ettårig eller tvåårig. Den är dock en kortlivad perenn i varmare klimat. Växterna tillhör familjen Asteraceae (prästkragar) och kan bli 0,3-0,6 meter långa med aromatiska blad och huvuden med livligt orangefärgade, prästkragarliknande blommor.

Den vanliga ringblomman har länge använts i traditionell medicin i Europa och i gammal indisk praxis. Blomhuvuden och kronblad har förekommit i en rad olika behandlingar, men oftast som antiinflammatorisk, svampdödande eller antiseptisk.

Med en lätt bitter eller salt smak och en söt, honungsliknande doft har ringblomma en global dragningskraft i matlagning, som örtte och i kosmetika, vid sidan av sina omfattande terapeutiska tillämpningar.

Vi har ett nära samarbete med en liten grupp leverantörer i Egypten och använder oss av riktlinjer för god jordbruks- och insamlingspraxis (Good Agricultural and Collection Practice) för att leverera de högsta specifikationerna när det gäller markförvaltning, vattenkvalitet, skörd, bearbetning och transport.

Genom att samarbeta med leverantörer i Egypten har vi sett dedikerad ekologisk odling på omvandlad ökenmark. Detta minskar risken för kontaminering från bakgrundsföroreningar - ett arv från industriellt, icke-ekologiskt jordbruk. Vi har haft ett nära samarbete med producenterna för att erbjuda utbildning för dem och för dem som arbetar i bearbetnings- och sorteringsanläggningarna, vilket hjälper oss att uppnå bästa möjliga standarder.

Skörden av hela blomhuvuden och kronblad sker för hand för att hålla dem i gott skick. Detta är arbetsintensivt, kräver övning och påverkar slutprodukten, vilket är anledningen till att vi har fortsatt att arbeta med samma leverantörer i många år, vilket bidrar till att säkerställa bästa möjliga ekologiska skörd.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Ringblommor spelar en viktig roll i traditionell kultur och medicin i Mexiko, Nord- och Sydamerika. Blomman är känd som "de dödas blomma" i Mexiko och odlades av de gamla aztekerna och moderna mexikaner för den årliga ceremonin på de dödas dag. Den används också vid festivaler i Nepal, Indien, Thailand och Ukraina. Blombladen användes i mat, som hudtvättmedel och som gult färgämne.

Ringblomma användes traditionellt för att stödja en sund matsmältning och mag-tarmfunktion samt för att stödja immunfunktionen. De torkade, malda blommorna används också ofta som kycklingfoder som en källa till karotenoider för att förstärka äggulans färg och näring, och som ett gult livsmedelsfärgämne i Europa. Ringblommor är idag allmänt kända som ett trädgårdsredskap för att skydda växter mot nematoder när de planteras på åkrar.

Ringblomma används idag oftast som en källa till karotenoider, t.ex. lutein och zeaxantin, för att stödja en sund syn. Ringblomma är antibakteriell, antiinflammatorisk, antioxidant och milt antiseptisk. Blomblad som dras i varmt vatten för att göra ett te används vanligen för att behandla menstruationskramper, matsmältningsbesvär och magsår.

Blombladen från ringblomman sägs även kunna gnidas på skrapsår och brännskador för att ge lindring, och det främjar också ny hudtillväxt. Gör en salva och använd den även för att behandla blöjutslag. Tinkturer och krämer gjorda med ringblomma kan också hjälpa till att naturligt minska akne som ett bra antiseptiskt medel.

Ringblomma kan också användas som ett naturligt färgämne genom att blötlägga kronblad i varmt vatten - färga ägg, tyg, pasta med mera. Eller bara använd de torkade kronbladen och tillsätt dem i potpourri som en fin dekoration.

Innehåll

Ekologisk Torkad Ringblomma - Denna produkt innehåller 100% ren torkad ringblomma.

Specifikationer

Botaniskt Namn Calendula officinalis
Innehållsdeklaration 100% Calendula officinalis
Ursprungsland Egypten
Växtdel Blomma
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB093

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Ringblomma bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Ringblomma, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Ringblomma har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Ringblomma”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *