 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Torkad Ringblomma

Finns i lager

Från: 67 kr

67 kr
88 kr
Artikelnr: 093 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Ringblomma (Calendula officinalis)

Ringblomma (Calendula officinalis) är till stor del inhemsk i Europa och odlas vanligen som ettårig eller tvåårig. Den är dock en kortlivad perenn i varmare klimat. Växterna tillhör familjen Asteraceae (prästkragar) och kan bli 0,3-0,6 meter långa med aromatiska blad och huvuden med livligt orangefärgade, prästkragarliknande blommor.

Den vanliga ringblomman har länge använts i traditionell medicin i Europa och i gammal indisk praxis. Blomhuvuden och kronblad har förekommit i en rad olika behandlingar, men oftast som antiinflammatorisk, svampdödande eller antiseptisk.

Med en lätt bitter eller salt smak och en söt, honungsliknande doft har ringblomma en global dragningskraft i matlagning, som örtte och i kosmetika, vid sidan av sina omfattande terapeutiska tillämpningar.

Även känd som: Blåklint, Slåttergubbe, Solsticka, Ringblomster, Gullkrage, Tussilago, Hästhov

Ringblomma, även känd som Calendula officinalis inom den botaniska världen, har sin ursprungliga hemvist i södra Europa, men dess skönhet och mångsidighet har lett till att den har blivit populär och odlas nu över hela världen. Dess ljusa, gyllene blommor har gett den dess namn, eftersom "calendula" härstammar från det latinska ordet "calendae", vilket betyder "den första dagen i månaden". Denna benämning antyder blommans tendens att blomma i början av varje månad.

Genom tiderna har ringblomma haft en rik historia, inte bara som en prydnadsväxt, utan även för sina medicinska och kulinariska användningsområden. I antikens Grekland, Rom och i arabiska kulturer, användes ringblommans blommor och blad i olika rätter, medan dess antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper uppskattades inom traditionell medicin. Det sägs att under medeltiden, vände sig folk till ringblomma för att skydda sig mot pesten och för att driva bort dåliga andar.

Processen att torka ringblomma är en varsam metod som bevarar dess kvaliteter. När blommorna är i full blom under sommaren skördas de för hand för att säkerställa dess kvalitet. Under torkningsprocessen bevaras blommornas gyllene färg och deras aktiva föreningar. När de är helt torra förvaras de i lufttäta behållare för att maximera hållbarheten.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Ringblomma

Ringblomma är känd för sina mångfacetterade användningar, vilka spänner över skönhet, hälso- och kulinariska fält. Många kulturer runt om i världen har ansett ringblomman ha särskilda egenskaper som kan vara gynnsamma för människors välbefinnande. Traditionellt har det rapporterats att när ringblommans blomblad gnids på huden, kan de bidra till att erbjuda en viss känsla av lindring vid mindre hudirritationer som skrapsår eller brännskador. Dess blommor, särskilt när de är torkade, har också varit ett populärt tillskott i teer och sallader i vissa kulturer. Över tid har denna användning utvecklats för att inkludera hudvård och aromaterapi.

För att dra nytta av ringblommans fördelaktiga egenskaper för huden, kan den torkade blomman bryggas i ett varmt bad, vilket ger en avkopplande och lugnande upplevelse. Ett te av ringblomma kan också framställas genom att låta de torkade blommorna dra i varmt vatten; detta te sägs ha många hälsofördelar, inklusive att lindra matsmältningsbesvär. Om man vill använda den i matlagning, kan de torkade blommorna blandas in i sallader eller användas som garnering för att lägga till en mild och aromatisk smak.

Inom skönhetsindustrin har ringblomma blivit en uppskattad ingrediens. Dess antiinflammatoriska egenskaper gör den idealisk i produkter avsedda för känslig eller irriterad hud. Det är inte ovanligt att hitta ringblomma i krämer, salvor och lotions. Dess rika gyllene färg har också gjort den populär som ett naturligt färgämne i kosmetika. Dessutom används oljan från ringblomma ofta i aromaterapi för dess lugnande effekter.

Ringblommans mångsidighet gör den till en oumbärlig del av en naturlig och holistisk livsstil. Den har kopplingar till avkoppling genom sitt användningsområde inom aromaterapi och kan ge mental klarhet och lindring från vardagens stress. Den kan också erbjuda en känsla av återkoppling till naturen, särskilt när man överväger dess historiska användning och de traditionella metoderna för att framställa den. Att inkludera ringblomma i sin dagliga rutin, antingen som en del av hudvård, te eller till och med i mat, kan vara ett steg mot en mer balanserad och jordnära livsstil.

Innehåll

Ekologisk Torkad Ringblomma - Denna produkt innehåller 100% ren torkad ringblomma.

Specifikationer

Botaniskt Namn Calendula officinalis
Innehållsdeklaration 100% Calendula officinalis
Ursprungsland Egypten
Växtdel Blomma
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB093

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Ringblomma bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Ringblomma, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Ringblomma har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Ringblomma är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Ringblomma”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *