 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologiskt Ringblomma Extrakt (25%)

Finns i lager

196 kr

196 kr
Artikelnr: 021 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Ringblomma Extrakt (25%) (Calendula Officinalis)

Upplev renheten och kraften i vårt ekologiska ringblomsextrakt, en tidlös skatt från naturen. Denna gyllene skönhet, utvunnen från de strålande blommorna av Calendula officinalis, är en hyllning till traditionell botanisk visdom. Odlad med respekt för naturen och skördad med omsorg, erbjuder detta extrakt ett överflöd av fördelar för både hud och sinne.

Vårt ringblomsextrakt är framställt genom en varsam macerationsprocess, där blommornas kraftfulla essens infunderas i ekologisk solrosolja. Denna metod säkerställer en skonsam och effektiv extraktion av ringblommans näringsrika, lipidlösliga komponenter, vilket ger en rik och närande olja.

Även känd som: Ringblomma-infuserad olja, Ringblomma-macererad olja, Gullkrage-infuserad olja, Ringblomma örtolja, Ringblomma oljeextrakt, Ringblommeolja, Ringblomsolja

Ringblomman, känd vetenskapligt som Calendula officinalis, härstammar från de medelhavsregioner där den först användes för sina medicinska och kosmetiska egenskaper. Dess historia sträcker sig tillbaka till det antika Grekland, Rom och Arabien, där den hyllades för sina helande och förnyande egenskaper. Den har en rik symbolik och har historiskt associerats med glädje och optimism, kanske på grund av dess lysande, solliknande blommor.

Ringblomman har varit särskilt uppskattad i sitt ursprungsområde för sin mångsidighet och har använts både som ett färgämne för tyger och som en viktig ingrediens i traditionella maträtter. Och i Europa användes ringblomman i religiösa ceremonier under medeltiden och som ett symboliskt skydd mot onda andar. Dess helande egenskaper nämndes också i gamla texter som en viktig komponent inom traditionell medicin.

I vissa kulturer har ringblomman även haft en viktig roll inom folklore och mytologi. Dess förmåga att blomma varje månad gjorde att den associerades med cyklisk förnyelse och evighet. Dessutom användes den ofta i kransar och dekorationer under firanden och fester, vilket speglar dess roll i samhället som en bärare av glädje och positivitet.

Framställningsprocessen för vårt ringblomsextrakt är lika traditionell som den är noggrann, vilket säkerställer att extraktets kvalitet och kraft bevaras. Processen börjar med att de solälskande blommorna av Calendula officinalis odlas ekologiskt, där de får gott om solsken och rena naturförhållanden för att utveckla sina näringsrika egenskaper. När blommorna sedan har nått sin optimala mognad, skördas de för hand med stor omsorg. Detta säkerställer att varje blomma behåller sin fulla potential av aktiva ingredienser. Därefter genomgår blommorna en macerationsprocess där de placeras i högkvalitativ ekologisk solrosolja. Denna process är känd som solinfusion, där blommorna sedan får sjuda vid låg temperatur för att varsamt extrahera de värdefulla lipidlösliga komponenterna och aktiva ämnena i ringblomman.

Rapporterade fördelar och användningsområden för extrakt av Ringblomma

Ringblomsextrakt har länge varit uppskattat för dess mångsidiga egenskaper och användningsområden. Traditionellt har det använts för dess förmåga att lugna och vårda huden, samt dess näringsrika innehåll som bidrar till hudens och hårets välbefinnande. Dess bioaktiva komponenter, såsom flavonoider och linolsyra, gör det till en populär ingrediens i en rad olika hudvårds- och hårvårdsprodukter. Ringblomsextrakt är känd för att vara särskilt fördelaktigt för torr och känslig hud, och används ofta i produkter som ansiktscremer, kroppsoljor, massageoljor och schampon. Dess antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper gör det till ett eftertraktat val inom naturlig hudvård.

Ringblomsextrakt för hudvård

Ringblomsextrakt är välkänt för sina hudvårdande egenskaper, särskilt för torr och känslig hud. Det innehåller bioaktiva ämnen som faradiol, lupeol, seskviterpener och flavonoider, vilka verkar lindrande och stimulerar hudens läkeprocesser. Det används ofta som en aktiv ingrediens i hudvårdsprodukter som kroppsolja, massageolja, sollotion, cerat, salvor och ansiktscremer och till och med fotvård.

Ringblomsextrakt för hårvård

Ringblomsextrakt används också i hårvårdsprodukter, där dess näringsrika och vårdande egenskaper kan bidra till att stödja hårets hälsa och utseende. Dess närvaro i schampo och balsam kan även hjälpa till att vårda och lugna hårbotten, ge glans och förbättra hårets övergripande lyster.

Övriga användningsområden för ringblomsextrakt

Förutom hud- och hårvård har ringblomsextrakt en rad andra användningsområden. Dess starka antiinflammatoriska egenskaper och närvaro av kraftfulla flavonoider gör det till ett effektivt medel för att lindra olika typer av inflammatoriska problem. Ringblomsextraktet kan även läggas till i dina badrutiner för att skapa en lyxig och avkopplande upplevelse. Några droppar i ditt varma bad kan bidra till att mjuka upp och återfukta huden, samtidigt som den lugnande doften hjälper dig att varva ner efter en lång dag. Eller varför inte blanda det med ditt favoritbadsalt för att skapa din egen spabehandling hemma? Extrakt av ringblomma används också flitigt i te-form för att lindra smärtsamma biverkningar av menstruation hos kvinnor. Slutligen kan ringblomsextraktet med fördel användas som ingrediens i dina hemgjorda tvålar. Dess närande egenskaper gör det till ett utmärkt tillskott i alla tvåltyper, från flytande handtvålar till fasta kroppstvålar och dess naturliga, gyllene färg kan bidra till att skapa ett vackert utseende, samtidigt som dess milda doft ger produkten en naturlig och fräsch arom.

Innehåll

Ekologiskt Ringblomma Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Ringblomma Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Calendula Officinalis Flower Extract
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 84776-23-8 ; 70892-20-5
8001-21-6
Innehållsdeklaration 25% Calendula Officinalis Flower Extract
75% Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB021

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Ringblomma Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Ringblomma Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Ringblomma Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Ringblomma Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Ringblomma Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologiska Ringblomma Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Ringblomma Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Ringblomma Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologiska Ringblomma Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Ringblomma Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologiska Ringblomma Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Ringblomma Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologiskt Ringblomma Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *